• Vier Dutch Designbureaus naar National Museum of Qatar...

 • Couture Sheila de Vries voor 2019: Joie de Vivre

 • 8ste Editie jaarlijkse Canal Catwalk eerbetoon aan Anne Frank

 • Flagship Boutique Chopard nieuw op Bondstreet

 • Tom Coronel Top 6 op Nürburgring Nordschleife

 • 'Manmade / no human' in Museum aan het Vrijthof

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

BredaPhoto: Associated Curators

  Onder de titel TO INFINITY AND BEYOND onderzoekt de 8ste editie van BredaPhoto Festival in 2018 wat de impact is van de almaar voortrazende wetenschap. Brengt die louter vooruitgang? Of openen we nu een doos van Pandora vol met nare verrassingen?... Nee toch?

Voor de 2018 editie van BredaPhoto is het team van Nederlandse curatoren uitgebreid met drie internationale ‘associated curators’. Deze curatoren zijn vanuit hun rijke netwerk en kennisgebied extra Ogen en Oren voor de invulling van het programma van de komende editie van het fotofestival. Samen volgen zij de snelle ontwikkelingen in fotografie op een internationaal niveau en dicht in de buurt. Samen zullen zij nieuwe kennis vergaren en het talent van fotografen op een breed niveau scouten.

Mohamed Somji is fotograaf en directeur van Golf Photo Plus in Dubai. In 2016 was hij een van de fotografen die werk tijdens BredaPhoto tentoonstelde. Hij toonde toen zijn serie ‘Substations’ die hij samen maakte met Siniša Vlajković. Hij heeft over het expositie-thema "Oneindigheid en Nog veel verder dan dat" een diepzinnige en ook ietwat deprimerende uitspraak die kennelijk gebaseerd is op een bepaalde levensvisie.

Hij zegt: "In het Midden-Oosten, waar ik vandaan kom, maken we veel moeilijkheden mee in het nu. Zoals politieke onrust, conflicten en kwesties die allemaal spelen in het dagelijks leven. Wij kijken dus maar aan naar hoe het verder zal gaan. Feitelijk is de toekomst zoals wij die zien voor ons een luxe..."

Yumi Goto is een ervaren onafhankelijke Japanse kunst- en documentaire fotografie curator. Zij is redacteur, onderzoeker en uitgever en richt zich op het overschrijden van grenzen en culturele uitwisseling.

Zij interesseert zich daardoor zeer voor het werk van de fotografen voor BredaPhoto Festival en bekijkt met een geheel eigen blik het festivalthema: "In Japan zouden wij dit thema vanuit onze specifieke eigen geschiedenis tegen het licht houden. In onze historie spelen oorlog, tsunami en aardbevingen een grote rol en vandaar uit kijken wij naat de toekomst..."

Azu Nwagbogu is de oprichter en directeur van de African Artists Foundation (AAF), een non-profit organisatie gevestigd in Lagos, Nigeria. Hij is ook oprichter en directeur van het Lagos Photo Festival, een jaarlijks internationaal kunstfestival van fotografie.

Over het thema To Infinity and Beyond zegt hij: "Ik hou veel van dit thema, want het stelt me in staat tot samenwerken hedendaagse Afrikaanse kunstenaars die het idee van 'AfroFruturisme' omarmen. Zij hebben ook de verbeeldingskracht om zich meerdere futures voor te kunnen stellen omdat ze ontevreden zijn met het concept van de werkelijkheid en wat de maatschappij hen vandaag de dag te bieden heeft."

Het klinkt kort door de bocht maar tevens heel realistisch en opmerkzaam. Zo heeft iedere cultuur globaal bezien mentaal een veel voorkomend uitgangspunt. Dat geldt uiteraard ook voor de Nederlandse curatoren.

Naast de drie ‘associated curators’ heeft BredaPhoto ook drie vaste curatoren die verantwoordelijk zijn voor de interessante themakeuze en de inhoudelijke invulling én uitwerking daarvan. Ze begeleiden ook fotografische projecten zoals het International Talent Programma en de Masterclass van BredaPhoto.

Respekt voor Reinout van den Bergh, Geert van Eyck en Jan Schaerlackens. Zij zetten zich in voor de aanstaande editie 55 fotografen die te zien zullen zijn op BredaPhoto Festival 2018 waar veel te vinden zal zijn om lang over na te denken!

BredaPhoto Festival: 5 sep - 21 okt 2018
 

FOTO: DE ASSOCIATED CURATORS VAN BREDAPHOTO 2018 ZIJN EXTRA OGEN EN OREN VAN HET FESTIVAL EN SCOUTEN TALENTVOLLE FOTOGRAFEN...