• 5-Sterren boetiekhotel ‘POST Rotterdam' in historisch postkantoor

 • Award voor coutureshow Addy van den Krommenacker

 • Nederlands Dans Theater 2 lanceert Settle for More

 • Olivia Colman won de Oscar voor haar hoofdrol in The Favourite

 • Vier Dutch Designbureaus naar National Museum of Qatar...

 • Fabienne Delvigne presenteert elegante couturehoeden

 • Couture Sheila de Vries voor 2019: Joie de Vivre

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Veel Nederlands dierenleed gelukkig voorkomen

  BERGHEM - Kim Feenstra, Kimberley Klaver en Carlo Boszhard vragen aandacht voor het geweldige vrijwilligerswerk van de Stichting Dierenhulp. Zij hebben een bekende naam verkregen door hun talent en door keihard te werken. Iedereen begrijpt dat. En iedereen weet ook dat het leven waarin mensen zich steeds weer opnieuw moeten waar maken soms hard kan zijn. Maar wat is beroemdheid of bekend zijn waard naast echte menselijkheid en begrip voor anderen ook al zijn het 'maar' dieren?

Daarom durven bepaalde bekende mensen zich promoinent en welwillend achter de kracht en het werk van de Stichting Dierenhulp te scharen. Ook zij weten hoeveel NEDERLANDS dierenleed er door de Stichting Dierenleed in het afgelopen jaar is voorkomen. Dat gebeurt onder meer in Bonaire, een bijzondere gemeente van Nederland en Curacao. Een autonoom land binnen het koninkrijk waar door de Stichting sinds 2008 ruim 1755 dieren gratis werden geholpen door de dierenarts waarmee samengewerkt wordt.

Ook geen kleinigheid: op Curacao wordt met meerdere dierenartsen samengewerkt en werd eind 2018 nummer 11.691 ingevoerd in de database van Stichting Dierenhulp. Totaal dus 13.446 gratis ingrepen die veel leed voorkomen hebben. “Hier zijn we reuze trots op. Vooral omdat wij een kleine vrijwilligersorganisatie zijn die haar werk kan doen dankzij donateurs en mensen die achter onze aanpak staan. Steriliseren voorkomt dat dieren geboren worden. Dieren die over het algemeen kansloos zijn en een onzeker bestaan tegemoet zouden gaan.” aldus verklaart de Stichting Dierenhulp.

Topmodel Kim Feenstra, Actrice Kimberley Klaver en TV personality Carlo Boszhard steunen de aanpak van harte.

Via een campagne die nu van start gaat vragen ze aandacht voor dit vrijwilligerswerk. “Het is niet moeilijk om goed te doen en ik ben al ruim 15 jaar ambassadeur en heb gezien hoeveel goeds gedaan wordt met weinig middelen,” legt Carlo Boszhard uit.

“Ik reis veel en zie veel leed met dieren. Ik kwam via een collega model met deze stichting in contact en we hadden gelijk een klik. De kleinschaligheid en directheid spreekt mij enorm aan. Je weet direct wat er gedaan wordt. “ Dat zegt Kim Feenstra.

Kimberley Klaver reageert kort maar krachtig: “Niets doen hoort gewoon niet bij mij. Toekijken is daarom ook geen optie, en ik ben blij dat ik wat kan doen.”

Steriliseren geeft een natuurlijk verloop, plus een gezondere populatie, dat is bewezen.. De Stichting Dierenhulp doet het al 23 jaar en hebben daar veel ervaring mee opgebouwd. Naast preventie bewijzen ze lokale overheden nog een dienst op Sociaal vlak. Ze helpen vooral mensen die het zelf niet kunnen bekostigen.

Of er nog wat te wensen is? “Jazeker”, klinkt het direct.

“Het wordt tijd dat overheden gaan inzien dat dieren levende wezens zijn. Die emoties kennen en gevoel hebben. De dierenverordening die wij op Curacao en Bonaire hebben aangeboden zou daarom aangenomen moeten worden. Het zijn Nederlandse dieren levend in het koninkrijk Nederland, en wij laten ze niet in de steek.” Zo onomwonden en eerlijk reageert Mark Erwin Vos van Stichting Dierenhulp.

Het is maar een verzoek waar iedereen wellicht over na zou kunnen denken maar het is altijd heel mooi als mensen er de juiste mindset en middelen voor hebben...: Dat zou heel welkom zijn. Meer informatie over het vrijwilligerswerk van Stichting Dierenhulp en eventuele hulp is te vinden op de site van dierenhulp.nl