• Paul Schulten lanceert BLEND voor 19/20

 • Modeshow Sheila de Vries laat mooie tijden herleven

 • Over Edwin Oudshoorn Couture

 • Chopard Bag by Chloë Sevigny op de green carpet

 • Film: And Then We Danced

 • Introdans ook nu volop in actie

 • FABIENNE DELVIGNE - heavenly dream

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Dit was de actrice Natalie Wood in 1958

  Natalie Wood pseudoniem van Natalja Nikolajevna Zacharenko, Russisch 20 juli 1938 – Santa Catalina Island (29 november 1981) was een Amerikaans actrice. Natalie Wood was de dochter van een Russische immigrant en zus van de actrice Lana Wood. Als kind speelde ze in enkele Hollywoodfilms. Bij haar eerste film was ze vier jaar oud. In de jaren vijftig werd ze een van de grote tieneridolen van die tijd.

Aldus wordt zij beschreven in Wiki: Privé vormde ze in de jaren 50 en 60 een echtpaar met de acteur Robert Wagner. Net als dat met Elizabeth Taylor en Richard Burton het geval was, had het enkele crises en een echtscheiding nodig voor ze elkaar alsnog vonden. Ze waren getrouwd van 1957 tot 1962; na een kort huwelijk met de Engelse producent en agent Richard Gregson en de geboorte van hun dochter Natasha Gregson Wagner, trouwde ze in 1972 opnieuw met Wagner en kreeg ook een kind van hem.Tot zover wat feiten.

En dan: ...Als actrice was ze in die tijd niet zo actief meer; ze trad alleen nog op in televisiefilms... Mensen van deze tijd herkennen de negatieve verwijzing totaal niet. In die jaren was tv echter iets ordi-commercieels en je had acteurs en actrices van zogenaamd hoog niveau die er niet over dachten rollen voor de tv te spelen. Met dit Wiki- zinnetje wordt Natalie Woods nagedachtenis dus op een manier weggezet waar zij zeker zelf niet mee accoord was gegaan.

Dan komt de volgende passage in Wiki die voor wie zich die tijd goed voor de geest kan halen eveneens - laten we maar zeggen - bijzonder merkwaardig klinkt: ... Wood overleed op 43-jarige leeftijd na een zeiltochtje met haar man Wagner, filmacteur Christopher Walken en kapitein Dennis Davern. (Deze man was dus totaal geen kapitein maar onderhoudsman want Robert himself was 'kapitein'en stond aan het stuur etc. Wat een toneelstuk: De complete diva op zee dus).

Een tussendoor-zinnetje wat zou moeten 'verduidelijken' namens de opsteller van de Wikitekst luidt: Bij de opnames van Brainstorm (opgenomen in 1981, uitgebracht in 1983) was al gebleken dat Wood niet kon zwemmen. (Over 'framen' van een situatie gesproken!) Het Wikiscript vervolgt met: ... Terwijl de bevriende acteurs nog wat zaten te praten, gleed Wood waarschijnlijk uit in de regen bij het verplaatsen van een sloep die tegen het verankerde zeiljacht aanstootte. Ze raakte te water met haar regenjas aan en verdronk. "

De situatie die ons hier wordt geschilderd is onderzocht en beschreven door de Australische podcastmaker Dylan Howard en uitgebreid onder de loep genomen door Dr. Phil in 2 uitzendingen. Daarbij kwam Natalies' zuster de actrice Lana Wood aan het woord die naar gerechtigheid zoekt voor haar arme verdronken zuster. Maar evenens het bemanningslid Dennis werd gehoord dat de vreselijke ruzie had gehoord tussen Robert Wagner en Natalie Wood gevolgd door het werpen van voorwerpen naar elkaar in hun hut. Na veel geschreeuw volgde en een plotselinge stilte. Kort daarna trof Dennis echtgenoot Robert aan op de achterplecht van het schip en was Natalie hoegenaamd geslipt en van boord gevallen. Het bemanningslid Dennis mocht echter geen zoeklichten op de zee richten om naar Natalie te zoeken.

In Wiki lees je:... Na drie kwartier maakten de mannen zich ongerust. (Zozo? Dan ál?) Ze hoopten dat Wood aan wal was gegaan om haar familie te bellen en schakelden de kustwacht in. "
En dan deze 'conclusie' in Wiki: "...De hieropvolgende theorie dat Wood zelfmoord pleegde uit frustratie over haar vermeende onbeantwoorde liefde voor Walken, is nooit onderbouwd."
In november 2011, dertig jaar na dato, werd het onderzoek naar de dood van Natalie Wood wel opnieuw geopend. Natúúrlijk heeft Robert Wagner helemaal niets verkeerd gedaan. Hoewel een aantal zaken niet helemaal duidelijk waren, werd Wagner daarna niet langer als verdachte gezien. Wel werd vastgesteld dat wat iedereen natuurlijk al jaren wist Robert verschrikkelijk jaloers was. Jaloezie is zoals iedereen weet een verschrikkelijk gif waar vreselijke gevolgen uit kunnen voortkomen.

Verder was die avond wel al begonnen met een uitgebreid drankfestijn. An boord was eveneens de acteur Christopher Walken waarmee Natalie zojuist een film had gemaakt. Ze konden goed met elkaar opschiten maar dat is wel wat anders dan een love-affaire. Dr. Phil liet in zijn uitzending allerlei mensen uit de podcast aan het woord. Toen kwam ook plotsklaps een verslag van twee strandwachten uit die tijd voorafgaande aan het zogenaamde ongeval voor de dag. Daarin stond dat Robert Wagner en Christopher Walken waren betrapt terwijl zij met elkaar seks hadden op het strand.

Dr. Phil vroeg het bemanningslid van de boot nog eens waarom hij niet toch zoeklichten op zee had gericht. Natalies' lichaam is namelijk later gevonden en zij heeft nog 3 tot 5 uur geleefd. Ook heeft zij aan de zijkant van een reddingsbootje van het schip gehangen om haar leven te redden. "Zij had kunnen worden gered en kunnen overleven," zei Dr. Phil.
Maar het bemanningslid Dennis was heel bang voor de woedende Robert en bovendien had iedereen te veel drank op. Er is natuurlijk uiteindelijk politie aan de situatie te pas gekomen maar de hele zaak werd nooit helder. Het bemanningslid Dennis werd aan alle kanten zowel bang gemaakt als ingepakt.

De politie hield het op dood door ongeval. Het lichaam van Natalie werd later notabene geidentificeerd door het bemanningslid Dennis want Robert en Christopher waren direct daarna per helicopter naar onbekende bestemming vertrokken. En dat hoor je nu vaker. Als mensen in hun leven met ongewone relaties te maken krijgen zwijgen ze deze liever dood. Natuurlijk gaat dat ook niemand anders dan de betrokkenen zelf aan maar als er duistere consequenties aan verbonden zijn treden er vaak mentale afweermechanismen bij anderen op. Hopelijk gaan nieuwe generaties hier soepeler mee om.

Die afweermechanismen werden bevestigd door Lana Wood die zich in kon denken dat Robert het bemanningslid Dennis veel angst inboezemde met zijn woede. In de uitzending bevstigde Dennis dat hij zelfs bang was eveneens vermoord te worden. Volgens hem was er zeker sprake van moord.
En Lana Wood wees erop dat haar zus absoluut niet in haar nachtjapon al aan onder de jas eveneen een luchtje zou gaan scheppen op het dek van het schip. En dat gerucht over Natalies' zogenaamde  zelfmoord dan? Lana Wood: "Natalie was gewoon van plan om te gaan slapen. Ze had ook nog steeds haar sokken toen ze werd gevonden."

Het was in ieder geval een ruzie die uit de hand gelopen is. En Lana Wood vermoedt dat haar zuster Natalie eerst bewusteloos werd geslagen door Robert en later in het water is gegleden. Dr. Phil: "Maar ook dan kan ze in het water bij kennis zijn gekomen en had ze misschiebn nog kunnen worden gered." Indertijd - jaren geleden - toen ik er over las en de verklaringen er over hoorde vond ik het al een volledig ongeloofwaardig verhaal. 

Welkom bij Sterren Onder Elkaar...
Living the Americain Dream