• Paul Schulten lanceert BLEND voor 19/20

 • Modeshow Sheila de Vries laat mooie tijden herleven

 • Over Edwin Oudshoorn Couture

 • Chopard Bag by Chloë Sevigny op de green carpet

 • Film: And Then We Danced

 • Introdans ook nu volop in actie

 • FABIENNE DELVIGNE - heavenly dream

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Boek: Happy in je werk

  Happy in je werk.... is een persoonlijk en eerlijk verhaal over de zoektocht naar werkgeluk. Carolina Pruis helpt je in het boek Happy in je werk een nieuwe draai te geven aan je carrière. Daar kan wel eens veel meer aan te pas komen dan wij in het algemeen weten. Aan de andere kant .... Wat kan deze schijfster ons daarover voor waardevols meedelen? 

Carolina Pruis was al jaren niet meer gelukkig in haar werkleven. Als interim-directeur in de mediawereld bestond haar werk vooral uit het doorvoeren van reorganisaties en het ontslaan van mensen. Een vreselijke rotbaan dus maar iemand wordt daarvoor helaas aangewezen. Na het plotselinge overlijden van haar vader kwam bij haar het besef dat ze in actie moest komen om zich in een belangrijk deel van het leven weer happy te voelen. Het boek verschijnt pas op 20 augustus maar het onderwerp lééft bij heel veel mensen vanuit heel verschillende gezichtspunten waar wij in een apart artikel later toch graag nog even op terug komen. Ook uit een groot onderzoek blijkt dat Carolina Pruis niet de enige is want liefst 70% van de werkenden in Nederland heeft geen plezier in het werk. Voelen zich niet betrokken en hebben de interesse in hun baan verloren.

Het vinden van leuk en zinvol werk is een complex vraagstuk. Een ding is zeker, als je niets onderneemt, gebeurt er ook niets en zal de ongelukkigheid alleen maar toenemen. De schrijfster vertelt: "Het overlijden van mijn vader was mijn wake up call werk te maken van mijn werkongelukkigheid..." Niet iedereen ziet meteen een opening in zo'n langzaam opgebpouwde gedachten-wirwar maar de auteur liet het er niet bij zitten en vroeg zichzelf van alles af wat velen wel zullen herkennen...

Hoe word je weer gelukkig in je werk? In de zoektocht naar het antwoord besloot Carolina Pruis dit stapsgewijs aan te pakken. De stappen die ze heeft gemaakt zijn de basis voor het boek Happy in je werk. Geen ingewikkelde theorieën of holle beweringen, maar een praktisch stappenplan waarmee je ontdekt wie je bent, wat je kunt, wat je eigenlijk wilt en hoe je dat werkgeluk uiteindelijk weer vindt.

Nogmaals: Wie ben je? Vaak weet je dat niet zo precies maar je kuint in de ogen van anderen wel eens een totaal ander iemand zijn dan wat je van jezelf dacht.

Wat kán je? Op dat gebied kunnen mensen zich onder- en overschatten wat op zichzelf niet altijd erg is mits het maar niet de spuigaten uitloopt. Het bewijs wordt in de praktijk getoond.

Wat wil je? Vaak willen mensen onbewust op anderen die ze bewonderen lijken. De vraag is wat je zelf voor jezelf wil doen en van daaruit ook meer jezelf zijn...

Hoe je dat werkgeluk uiteindelijk weer vindt ... Direct of met omwegen? De auteur gaat het vanuit eigen ervaring aan ons vertellen.

Dit verhaal is een persoonlijk en eerlijk verhaal van één van de topvrouwen van Nederland. Carolina Pruis is al bijna 20 jaar actief als interim-directeur en zij heeft bij meer dan 25 bedrijven gewerkt. Ze werkte o.a. als directeur bij Voetbal International en Pink Ribbon en was CEO van reclamebureau vdbj en distributiebedrijf Aldipress.

Eerder schreef zij het boek Vrouw op de apenrots, 61 lessen van een zakenvrouw in een mannenwereld. Ze geeft lezingen en workshops over het thema Vrouwelijk Leiderschap.

Boek: Happy in je werk
Auteur: Carolina Pruis
Uitgeverij: Kosmos

...WERKGELUK VINDEN VRAAGT SOMS EEN NIEUWE DRAAI GEVEN AAN JE JOB...