• Paul Schulten lanceert BLEND voor 19/20

 • Modeshow Sheila de Vries laat mooie tijden herleven

 • Over Edwin Oudshoorn Couture

 • Chopard Bag by Chloë Sevigny op de green carpet

 • Film: And Then We Danced

 • Introdans ook nu volop in actie

 • FABIENNE DELVIGNE - heavenly dream

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Sneaker-inspirator: Kanye Omari West

Kanye Omari West werd in Atlanta geboren op 8 juni 1977. Hij is een Amerikaans producer, rapper, songwriter, ondernemer en mode-ontwerper. Zijn sneakerlijn uitgebracht in samenwerking met Adidas is wereldwijd al voordat hij wordt uitgebracht uitverkocht. En dat niet alleen want iedere winkel die het voorrecht heeft deze sneakers te mogen verkopen zou er nog heel veel meer paren van kunnen verkopen. En dat terwijl de prijs nogal stevig is. Maar het aanbod is echter doelbewust beperkt.

Overal worden deze pas nieuwe sneakers razend snel bij het uitbrengen gekocht door jongeren en handelaren. En soms later voor het 4-dubbele bedrag op internet opnieuw aangeboden... want er zijn liefhebbers zat die de nieuwe sneakers niet konden bemachtigen. De Yeezy Boost 350 V2 Black kost €220,- Verder zou deze sneaker in kindermaten voor €160,- en in babymaten voor €140,- uitgebracht worden. Wie heeft dit in gang gezet?

Wie is Kanye Omari West? Zijn vader is Ray West, een voormalig Zwarte Panter. Wests moeder, dr. Donda C. (Williams) West, was hoogleraar Engelse taal aan de Clark Atlanta Universiteit, voordat ze met pensioen ging en de manager van haar zoon werd. Op tienjarige leeftijd verhuisde West met zijn moeder naar Nanking in China, omdat zijn moeder daar op de Universiteit van Nanking les moest geven. Hij heeft dus veel van de wereld gezien.

West zat aanvankelijk in de hip-hop muziek en begon met produceren in de jaren '90. Hij maakte toen vrijwel alleen beats voor beginnende lokale artiesten. Later kwam het grote succes toen hij besloot als rapper op te treden. Bijvoorbeeld met GOOD (Getting Out Our Dreams) Music een Amerikaans platenlabel door hem in 2004 opgericht en waarmee hij zeven gouden albums heeft uitgebracht. Zijn rap-carriére maakte hem internationaal bekend. Hij kreeg wereldwijd steeds meer fans.

Toch had hij niet in alles succes. Zo opende hij enkele Fatburger restaurants in Chicago en 2008 in Orland Park die hij na enkele jaren moest sluiten. Ook een door hem aangekondigde kledinglijn kwam niet van de grond. Niet verbazingwekkend overigens want de modewereld is een moeilijke business. Samen met zijn moeder heeft hij ook nog gedurende 4 jaar via een filantropische stichting geprobeerd jongeren van het analfabetisme af te helpen. Na haar dood moest hij met dit project stoppen. Nu heeft hij dan een gigantisch succes met de Yeezy Boost 350 V2 Black.

De Yeezy’s werden deze maand via geselecteerde online-kanalen en fysieke winkels aangeboden en de websites van Foot Locker, Adidas en JD Sport liepen al snel vast of konden de vraag totaal niet aan. In Sydney en Melbourne kampeerden fans sinds afgelopen maandag urenlang voor de winkels gek van verlangen om zichzelf van een paar aan te kunnen voorzien maar dat lukte heel beperkt. En daar werd dus op internet door teleurgestelde fans flink over geklaagd.

De nieuwe Yeezy Boost 350 V2 Black is natuurlijk.een fijne en aangenaam zittende sokachtige schoen (gemaakt van 100% microvezel) maar voor de fans gaat het meer om het verhaal. Om de gerespecteeerde en bewonderde rapper. Kanye West is sinds 2014 getrouwd met Kim Kardashian en heeft met haar twee dochters, North (2013) en Chicago (2018), en twee zonen, Saint (2015) en Psalm (2019).

Op 30 september 2018 liet Kanye via Twitter weten dat zijn voornaam van nu af aan 'Ye' is. Veel van de kennissen van de Kardashians dragen ook zijn schoenen en daarmee promoten ze de Yeezy's natuurlijk ook behoorlijk.

...SUPERTOFFE SNEAKERS WAREN IN NO-TIME UITVERKOCHT...