• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Wel of niet geloven zonder vlees te kunnen eten...

  Een aantal Nederlandse atleten heeft in samenwerking met producer Tim Dekens, co-producer Anneloes Keizer en Generatie Alles een independent short plant-based film gemaakt. Met korte snelle scènes, opgenomen in de Italiaanse Dolomieten proberen ze het stoffige imago dat toch nog vaak om vegan heen hangt, te doorbreken. De film, met als doelgroep Generatie Z, is een ode aan de mogelijkheden van een plant-based dieet.

De atleten laten zien dat je alles uit een plant-based dieet kan halen om groot te groeien, sneller te herstellen en op het allerhoogste niveau topprestaties te kunnen leveren. De film is volgens de makers te vergelijken met de Amerikaanse film The Game Changers, met executive producers als James Cameron, Arnold Schwarzenegger, Jackie Chan en Lewis Hamilton, waarin internationale topatleten dezelfde statement maken: dierlijk voedsel is niet nodig om je doel te bereiken.

Producer Tim Dekens: "Ik heb zelf 28 jaar geloofd dat je niet zonder vlees en zuivel zou kunnen, laat staan spieren opbouwen of topsport zou kunnen bedrijven. Deze atleten hebben mij laten zien dat we niet alleen een impact kunnen maken op onze gezondheid en sportprestaties maar tegelijkertijd ook zorgen voor een betere planeet en minder dierenleed. Grote thema's van onze tijd."

Dat is de manier waarop moderne mensen wikken en wegen en proberen hun eigen levensstijl te bereiken. Mensen als Arie Boomsma en Tess Milne hebben via hun social kanalen de film al gedeeld met hun volgers. Iedereen heeft recht op een eigen gekozen levensstijl. Merk daarnaast op hoe dolgraag sommige mensen proberen hun smaak en keuze anderen op te dringen. Ze worden helemaal gek als je er anders over denkt.

Daarom is de aanval van dagblad -en stadscolumnist Wouter Loumans op de Amsterdamse Woonwethouder Laurens Ivens (SP) die de hoofdstedelijke gemeenteraad oproept tot een eiwit-transitie een goed voorbeeld van iemand die zichzelf ergens onbehaaglijk over voelt en dan maar een beetje begint rond te schoppen en te schelden.

Waar gaat dit over? Wethouder Laurens Ivens is geen robotachtige ambtenaar maar voelt zich daarnaast ook geroepen de consument een zo gezond mogelijk eetpatroon voor te stellen. Hij noemt dat de eiwit-transitie. Hij stelt de gemeenteraad voor in de stad minder vlees te eten en meer noten, groenten en fruit etc. Dat is goed voor meer dierenwelzijn, een vermindering van CO2 en verbetert de gezondheid van de burgers van Amsterdam. Burgers kunnen daar uiteraard wel of niet op ingaan.

Maar de door een ernstige biefstukverslaving bevangen columnist is hierom acuut dol gedraaid en beweert (meewarig) 'slechts medelijden met deze wethouder te hebben. Met de wethouder die ooit zulke grote ambities had en nu als wethouder-tofu - bekend zal staan.'

Hoe weet deze vleesverslindende macho columnist echter welke dromen de man had op wie hij nu zijn giftige pijlen heeft afgeschoten? Had hij wellicht een 'vertrouwelijk' gesprek met hem van 'man'tot 'man'daarover? Uiteraard toen hij nog niet op de hoogte was van het speciale vermaledijde eetpatroon van zijn opponent?

De gretige vleesetende criticus gaat nog verder in zijn afkeer en beweert eveneens dat de medecommissieleden met spot. verbijstering en afgrijzen naar hun Woonwethouder kijken. Ach ja? Is dat zo? Hmm... Je kunt je zijn gesprekken met hun vooraf hierover helemaal voorstellen want dat zijn nog eens referenties waar je echt op kunt bouwen en vertrouwen.

Zo zet je dan toch ook met al dat journalistieke graafwerk de hoofdstedelijke problemen weer eens flink op de kaart. Misschien tijdens het genoeglijk en vreedzaam gezamenlijk verorberen van een kroketje slangenvlees speciaal?

AMSTERDAMS WOONWETHOUDER LAURENS IVENS IS GEEN ROBOTACHTIGE AMBTENAAR... AL KUNNEN SOMMIGE MENSEN DAT NIET UITSTAAN...

BINNENGEKOMEN REACTIES: Enkele bezoekers van onze site hebben ons na lezing van dit artikel er op gewezen dat wij niet hebben vermeld dat de hoofdstedelijke woonwethouder Laurens Yves ook Dierenwelzijn in zijn takenpakket heeft. Hierbij laten wij u dit daarom aanvullend alsnog graag even weten.

FOTO: ALPHONS NIEUWENHUIS