• Vier Dutch Designbureaus naar National Museum of Qatar...

  • 8ste Editie jaarlijkse Canal Catwalk eerbetoon aan Anne Frank

  • Tom Coronel Top 6 op Nürburgring Nordschleife

  • 'Manmade / no human' in Museum aan het Vrijthof

  • Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier bij Eduard Planting

  • Paul Schulten lanceert BLEND voor 19/20

  • Modeshow Sheila de Vries laat mooie tijden herleven

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Mobiel Pizzapaviljoen: The Transformer

  ROTTERDAM - De oprichters van Old Scuola, Marco en Daniël, bekend van hun foodtrucks en pizza restaurant in Rotterdam lanceren een uniek en innovatief project: The Transformer. Een flexibel, mobiel pizzapaviljoen voor grootschalige event catering. Inventief, hydraulisch, kolossaal. Twee vrienden met beide verschillende achtergronden; Marco, oorspronkelijk archeoloog en Daniël, bouwkundig ingenieur, besloten de horeca branche eens flink op te schudden.

The Transformer overstijgt de status quo van evenementcatering. Net als zeven jaar geleden, bij de oprichting van Old Scuola zijn de initiatiefnemers van mening dat evenement catering nóg beter kan. Dus waarom niet de allerbeste houtovens (per stuk ruim 3000 kilo!) op evenementen inzetten?Dat leidde tot ‘The Transformer’; een ruimtelijke, hyperindustriële machine waarop niet één, maar twee ovens geplaatst worden. Met één druk op de knop wordt alles relatief eenvoudig opgebouwd, afgebroken en getransporteerd.

The Transformer is super innovatief en maakt een eind aan alle logistieke uitdagingen met dank aan het architectenbureau IWT. The Transfomer, single-handedly, legt de lat voor de branche van eventcatering stukken hoger.Het was een intensief project: de uitvoering bleek een stuk lastiger dan het idee. Alleen al de stalen balken, nodig om de grote ovens, counters en luifels te dragen, zijn 20x20 cm. – een enorm gewicht.

Er is hydraulische techniek gebruikt om The Transformer te kunnen bedienen. Naast staal is er voor The Transfomer ook een innovatief soort gerecycled plastic gebruikt. Saillant detail: het tot stand gekomen patroon is gelijk aan de glutenstructuur waaruit pizzadeeg zijn kracht ontleent!Old Scuola werkte maandenlang om The Transformer te realiseren. Over elk detail is nagedacht, het resultaat is verbluffend. Als centerpierce hangt er in The Transformer een gigantische discobal met een doorsnede van ruim een meter. Een dijk van een blikvanger voor de nodige sparkle!

"Duurzaam moet je niet roepen, dat moet je doen,"vinden de vrienden. Dat was de start van Old Scuola in 2012: kwalitatief en duurzaam verantwoorde venementcatering – een aanbod dat er destijds nog niet was. Dit motto was, is en blijft het DNA van het bedrijf. Old Scuola zoekt altijd naar mogelijkheden voor een circulaire economie in het bedrijf.

Old Scuola staat voor de klassieke Italiaanse keuken in een nieuw jasje. De pizza’s zijn gebaseerd op de Napolitaanse style. Een lichte, fluffy crust, verse, pure ingrediënten en geen onnodige additieven. Old Scuola werkt met lokale leveranciers die de beste kwaliteit leveren. Het liefst uit de buurt, als het moet uit Italië.De Buffelmozerella en Fior di Latte worden volgens eigen receptuur lokaal geproduceerd. Weten waar je eten vandaan komt zorgt voor controle over wat je doet en voor exact het smaakpalet waar Old Scuola voor staat.

Voor corporate events en private parties ben je bij Old Scuola aan het goede adres. Onder andere KLM, The Food Line-up, Green Choice, Saatchi & Saatchi, Unilever en The Ocean Cleanup werden voorzien van Old Scuola catering. Met een nominatie voor de FD Gazellen op zak hebben ze ook in de festival wereld hun sporen verdiend. Van Lowlands, Pinkpop, Into The Great Wide Open en Lollapalooza tot North Sea Jazz, Best Kept Secret en Amsterdam Open Air. Dat mag toch best aan iedereen verteld worden?

FOTO: JACOB LODDER