• Modeshow Sheila de Vries laat mooie tijden herleven

 • Over Edwin Oudshoorn Couture

 • Chopard Bag by Chloë Sevigny op de green carpet

 • Film: And Then We Danced

 • Introdans ook nu volop in actie

 • FABIENNE DELVIGNE - heavenly dream

 • 'Photographic Paintings'

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Marco Kroon Voor Rechtbank Wegens “Politiegeweld”

  ARNHEM— De recentelijk door de Couturekrant onderscheiden Marco Kroon krijgt tot woede van zijn advocaat mogelijk een taakstraf wegens vermeend politiegeweld. Het Openbaar Ministerie eiste maandag een werkstraf van honderd uur tegen de 49-jarige Kroon voor een vermeende kopstoot op 3 maart jegens een politieagente tijdens het carnaval in Den Bosch dit jaar. Verder eist de officier dat Kroon twee gevorderde schadevergoedingen van 150 euro en ruim 200 euro betaalt. Voor de "schokschade" die de twee agenten zouden hebben opgelopen.
Huiswaarts kerend na een intensieve dag 's avonds laat kwam de militair - majoor bij de Landmacht - plotseling in moeilijkheden toen hij ergens stilstond maar nergens een toilet ontdekte.

Terwijl hij naar eigen zeggen acuut moest urineren werd hij benaderd door een politieagente die hem beschuldigde van wildplassen. De beschuldigde militair deelde in de rechtszaal mee er niets aan te kunnen doen dat hij tegen een hekwerk ‘wildplaste’. "Hij heeft urologische klachten en moet elk half uur urineren,"deelde zijn advocaat Knoops mee, die daarbij eveneens aanvoerde "dat er veel te weinig openbare toiletten zijn in Den Bosch. Zeker tijdens carnaval. Het was onmacht en zelfs overmacht,” benadrukte hij. In de rechtszaal achtte de aanklager de militair schuldig aan schennis van de eerbaarheid omdat de agenten zijn geslachtsdeel zagen waarop zij aangifte hebben gedaan wegens vermeende belediging.

Tijdens de zitting van de Militaire Kamer in Arnhem zei het OM verder dat Kroon een andere agente zou hebben beledigd door zijn middelvinger op te steken. Hoewel het OM niet twijfelde aan die laatste beschuldiging, verzocht de officier daarvoor toch vrijspraak omdat er te weinig bewijs is. Kroon’s advocaat hekelde de aantijgingen en eiste vrijspraak. Advocaat Geert-Jan Knoops zei onder meer dat het politieoptreden niet rechtmatig was, omdat de agenten na het uitschrijven van de eerste boete bleven rondhangen terwijl een tweede boete verstrekken voor hetzelfde feit onrechtmatig zou zijn.

Schennispleging is volgens de verdediging ook niet bewezen. Kroon ontkende de aantijgingen. Hij benadrukte dat hij niet op tijd een toilet kon vinden en geen andere optie zag dan "in het donker" te gaan plassen. Dat de agent zijn geslachtsdeel zag, kwam volgens de onderscheiden majoor omdat hij nog niet klaar was met urineren en de agente erg dichtbij kwam staan.

Marco Kroon is drager van de Militaire Willems-Orde, de hoogste militaire onderscheiding in 55 jaar , en kreeg onlangs van de Couturekrant de Michiel de Ruyterprijs voor zijn Stichting HEART en zijn werk en daden in de samenleving. Stichting HEART ondersteunt nabestaanden en kinderen van gesneuvelde of zwaar gewond geraakte Nederlandse militairen.

De militair was al eerder in opspraak. Hij wijt dat naar eigen zeggen aan een een moeilijke periode na zijn terugkeer uit Afghanistan. Toch hoopt hij ondanks de juridische stijd zijn militaire en humanitaire taken weer voort te zetten want het verdedigen van zijn land betekent alles voor hem, vertelde hij eerder.

Er was buitengewoon veel belangstelling voor deze rechtszaak. Kroon begroette ook de Couturekrant en benadrukte tegenover deze krant zijn integriteit. .

... MARCO KROON ONTKENT MOEDWILLIG POLITIEGEWELD. " HIJ HANDELDE IN EEN REFELX EN UIT OVERMACHT., " ZEGT ZIJN ADVOCAAT KNOOPS. .   ..  

AUTEUR: STEFAN J. BOS