• Dutch Designer of the Year-titel naar Efteling

 • Online thuisproeverij met verhalen makers

 • Imposante creaties Mattijs van Bergen in Grote Kerk Breda

 • Film Noir - The Dark Side of Hollywood

 • Addy Designer of Honour

 • "Kendall voor ABOUT YOU"

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

The African Art of Appearance

  Onder de titel NOW LOOK HERE – The African Art of Appearance is vanaf 25 januari 2020 in Amsterdam Noord het werk van veertien Afrikaanse kunstenaars te zien die uiterlijke schijn inzetten voor het vertellen van een dieperliggend verhaal. Met ironie, schoonheid en stijl kantelen ze het imago van Afrika. De tentoonstelling brengt veertien Afrikaanse kunstenaars bijeen in een groepstentoonstelling die op het eerste gezicht opvalt door de aandacht voor uiterlijke schijn: alles is kleurrijk, stralend, glad en esthetisch.

Bij nader inzien blijkt het verleidelijke oppervlak een instrument om de bezoeker te betrekken bij een dieperliggend verhaal, waarbij een omkering van perspectief plaatsvindt: wit wordt zwart, stigma wordt schoonheid, een sloof blijkt hogepriesteres en ogenschijnlijke voetnoten in de geschiedenis ontpoppen zich als vooraanstaande figuren. De werken spreken zich, direct of indirect, uit over de historische misstanden en actuele problemen die het beeld van Afrika in de media domineren. Maar ze nemen de regie van het beeld over en zetten daarbij een compleet andere toon. Wat de foto’s, video’s en performances in NOW LOOK HERE verbindt is een soeverein spel met clichés en vooroordelen, waarbij humor, schoonheid en optimisme het opnemen tegen de dagelijkse realiteit.

NOW LOOK HERE brengt deze kunstwerken samen onder de thematische noemer The African Art of Appearance. De tentoonstelling is een ‘outtake’ van de eerder dit jaar gehouden N’GOLÁ biënnale van São Tomé & Príncipe, 26 juli t/m 18 augustus 2019, gecureerd door Renny Ramakers. Bij haar onderzoek hiervoor viel het Ramakers op hoezeer mode, stijl en schoonheid op het Afrikaanse continent uitingsvormen kunnen zijn van waardigheid, identiteit en zelfverwezenlijking.

Deze paradox van schijnbare oppervlakkigheid die fungeert als serieuze tegenkracht groeide uit tot een belangrijke rode draad in de tentoonstelling. Het resultaat in São Tomé e Príncipe versterkte deze samenhang. Zowel tussen de kunstwerken onderling als tussen de kunstenaars, die vrijwel allemaal aanwezig waren bij de opening, ontstond een dialoog die voortzetting verdient.

Alle kunstenaars van NOW LOOK HERE zijn daarom uitgenodigd naar Nederland te komen als deelnemers in het publieksprogramma rond de opening op 24 januari 2020. De tentoonstelling vindt plaats in een voormalige loods aan de Asterweg, de nieuwe hotspot van Amsterdam Noord. De werken in NOW LOOK HERE nodigen het publiek uit om met een nieuwe, open blik naar Afrika te kijken. Want daar werken kunstenaars al enige tijd aan een ander narratief voor het continent: kijk, hier, nu.

In deze groepstentoonstelling zijn werken opgenomen van Tabi Bonney (Togo/VS), Justin Dingwall (Zuid-Afrika), Omar Victor Diop (Senegal), Sunny Dolat & The Nest Collective (Kenia).

Van Samuel Fosso (Kameroen), Bobbin Case & Jan Hoek (Uganda & Nederland), Lola Keyezua (Angola), Osborne Macharia (Kenia), Emo de Medeiros (Benin/Frankrijk), Sethembile Msezane (Zuid-Afrika). En van Yves Sambu & Sapeurs (Democratische Republiek Congo) en Mary Sibande (Zuid-Afrika).

Op vrijdag 24 januari om 17.00 uur wordt de tentoonstelling geopend, in aanwezigheid van de kunstenaars. NOW LOOK HERE – The African Art of Appearance is van 25 januari t/m 23 februari 2020 te zien in New North. New North is woensdag t/m zondag open van 11.00 tot 19.00 uur.

(Locatie: Pop-up tentoonstellingsruimte in Amsterdam Noord - New North. Dit is een loods in Amsterdam Noord aan de Asterweg 17 die wordt getransformeerd tot pop-up tentoonstellingsruimte)