• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Prijs de Poëzie 2020

  AMSTERDAM - Onder de noemer Prijs de Poëzie worden in maart 2020 meerdere poëzieprijzen uitgereikt. En wel: De Grote Poëzieprijs – in 2019 de opvolger van de VSB Poëzieprijs - en de prijzen van De Gedichtenwedstrijd, voorheen de Turing Gedichtenwedstrijd. Met de prijs voor de beste bundel en de prijs voor het beste ingezonden gedicht van het jaar geeft Prijs de Poëzie 2020 een actueel beeld van geschreven poëzie in het Nederlands taalgebied.

De Grote Poëzieprijs bekroont de beste Nederlandstalige poëziebundel van 2019 met een bedrag van maar liefst € 25.000. Radna Fabias won in 2019 de eerste editie van De Grote Poëzieprijs met haar bundel Habitu . De indientermijn Tweede editie De Grote Poëzieprijs en De Gedichtenwedstrijd is gesloten en de juryleden zijn bekend
De winnende bundel van de komende editie van De Grote Poëzieprijs wordt gekozen door een vijfkoppige jury. De jury, voor één jaar benoemd, beslist welke dichter de prijs zal ontvangen. De jury bestaat uit Roos Van Acker , Germanist, tv-presentator, radiomaker en zangeres; Noraly Beyer , oud-nieuwslezer van het NOS Journaal en de Wereldomroep; Anna de Bruyckere , schrijver van poëzie, toneel, essays en verhalen.

Babs Gons , schrijver, performer en stuwende kracht achter een flink aantal spoken word-initiatieven en Kila van der Starre , literatuurwetenschapper en poëziecriticus. Op 5 februari, de laatste dag van de Poëzieweek, maakt de jury de genomineerde bundels bekend. De Gedichtenwedstrijd is de nieuwe naam van de Turing Gedichtenwedstrijd die de afgelopen tien jaar jaarlijks het beste ingezonden gedicht bekroonde. De spelregels zijn niet veranderd: de wedstrijd staat open voor zowel professionele dichters als amateurdichters uit het hele Nederlandse taalgebied. Meity Völke won in 2019 met haar gedicht Onder water de prijs van €10.000.

De jury wordt voorgezeten door Dichter des Vaderlands Tsead Bruinja en bestaat verder uit Gershwin Bonevacia , schrijver en stadsdichter van Amsterdam; Dominique De Groen , dichter, schrijver, beeldend kunstenaar en oprichter van een label voor DIY-uitgaves; Maxim Februari , schrijver en columnist van NRC Handelsblad en Asha Karami , dichter, jeugdarts en ringarts bij vechtsportgala’s. Een jury vol talentvolle mensen met heel uiteenlopende inzichten. Wat spannend.

Er zijn gelukkig ook veel poëtisch ingestelde schrijvende mensen in ons land die zich via mooi taalgebruik en gedichten proberen te uiten. Bij het sluiten van de indientermijn voor De Gedichtenwedstrijd op 20 december 2019 kon een aantal van ruim 6.700 ingezonden gedichten worden genoteerd. Het wordt een enorme strijd tussen de dichters en dichteressen maar iedereen die aan de wedstrijd deelneemt is in ieder geval iemand die kunstzinnige inzichten en kwaliteiten bezit en ontwikkelt. Daar kan je zonder meer bewondering voor hebben in onze luidruchtige samenleving.

De winnende bundel én het winnende gedicht wordt op 21 maart 2020 - Wereld Poëziedag - bekendgemaakt in Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond in Amsterdam.
De Grote Poëzieprijs wordt samen met De Gedichtenwedstrijd georganiseerd onder de noemer Prijs de Poëzie 2020.

Prijs de Poëzie wil met bestaande en nieuwe partners uitgroeien tot een platform dat even levendig en veelzijdig is als de Nederlandstalige poëzie zelf en die poëzie met kracht over het voetlicht brengen. Tussen sluiting van de indientermijnen en de uitreiking zullen er in Nederland en Vlaanderen verschillende poëziepresentaties en educatieve programma’s te zien zijn.

Er zijn heel veel geïnteresseerden betrokken bij de organisatie van Prijs de Poëzie 2020  Dit is is een productie van de Poëzieclub en wordt mede mogelijk gemaakt door alle deelnemers, het Elise Mathilde Fonds, de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde, het Nederlands Letterenfonds, Literatuur Vlaanderen, VSBfonds, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, de Turing Foundation, Lirafonds, School der Poëzie en Poetry International.

De organisatie van de wedstrijden en het prijzengeld worden volledig betaald uit de donaties van bovenstaande fondsen en organisaties en de deelnamegelden.

UITEENLOPENDE INZICHTEN VAN TALENTVOLLE MENSEN IN EEN JURY DIE HEEL VEEL PROEVEN VAN DICHTKUNST MOETEN BEOORDELEN MAKEN DE PRIJSUITREIKINGEN HEEL ERG SPANNEND...  .