• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Startklaar: Tim en Tom Coronel voor Dakar 2020

  JEDDAH – Na maanden van voorbereiding is het bijna zo ver: de Dakar Rally 2020 staat op het punt van beginnen. Tim en Tom Coronel hebben de shakedown en de technische keuring doorstaan en maken zich op voor een nieuw avontuur in Saudi-Arabië. Het Dakar-circus is voor de editie van 2020 voor het eerst afgereisd naar het Midden-Oosten. Dat heeft de nodige gevolgen: nieuw en onbekend terrein, lagere temperaturen, minder uren daglicht en minder verbindingskilometers. Eén ding blijft echter onveranderd: de organisatie heeft er alles aan gedaan om het de deelnemers zeer lastig te maken.

Het is en blijft de zwaarste beproeving voor mens en machine, ook in een ander werelddeel. Maar Tim en Tom hebben de afgelopen jaren heel wat Dakar-ervaring opgedaan en maken zich niet al te druk. De voorbereiding verliep beter dan ooit, de Beast is weer flink verbeterd en the mood is good as ever. Toch was het even schrikken tijdens de shakedown van donderdag:

“Het eerste ritje was superleuk, vooral bij de eerste duinen”, zei Tom lachend. “Tim verstijfde bij de eerste de beste duin die hij zag. We gingen te langzaam en hij reed zich direct vast. Een goede kennismaking met het Arabische zand zullen we maar zeggen…” Tim erkent dit: “De shakedown was wel even nuttig: bij het eerste duintje stonden we inderdaad al tot de assen in het zand. Ik was iets te voorzichtig. Maar beter nu dan tijdens een stage.”

De rest van de dag verliep overigens zonder problemen en boven verwachting goed, stelt Tom: “We hebben een paar kleine issues kunnen verhelpen maar daar is zo’n dag ook voor bedoeld. De auto heeft drie dagen op de boot gestaan dus alles moet weer even wakker geschud worden. Het ging goed, eigenlijk veel beter dan verwacht. De voorbereidingen zijn uitstekend verlopen, er heerst rust binnen het team. En de auto ging serieus lekker door het mulle zand. Tim kreeg ook steeds meer vertrouwen, hij had de snelheid er al flink in zitten. Dat was gaaf om te zien. Wij zijn er klaar voor!”

Ook Tim blijft positief: “Ik kan niet anders zeggen dan dat de laatste dagen lekker verlopen zijn. De shakedown ging echt lekker. We zijn wat kleine dingen tegengekomen die we inmiddels verholpen hebben. Daar was ik wel blij mee want als zoiets je tijdens een stage gebeurt kan je er zomaar tijd door verliezen. Al met al ben ik dus super content, petje af voor iedereen in het team.”

De Beast 3.0 heeft de technische keuring met succes doorstaan en wacht nu in het parc fermé totdat de Dakar Rally op zondag van start gaat.
Dan volgt: Etappe 1: Jeddah – Al Wajh / 319 kilometer special stage

De openingsetappe van de Dakar Rally 2020 is verre van het bekende rondje om de kerk. De deelnemers krijgen direct meer dan driehonderd kilometer als proef voor de kiezen. Het terrein is afwisselend en daardoor listig: snel en bochtig, duinen en stenen. Een proef die niet onderschat mag worden.

DE BEAST IS KLAAR OM DE ZWAARSTE BEPROEVINGEN TE DOORSTAAN .... NOODZAKELIJK WANT ALLEEN AL DE OPENINGSÉTAPPE MAG NIET WORDEN ONDERSCHAT...