• Paul Schulten lanceert BLEND voor 19/20

 • Modeshow Sheila de Vries laat mooie tijden herleven

 • Over Edwin Oudshoorn Couture

 • Chopard Bag by Chloë Sevigny op de green carpet

 • Film: And Then We Danced

 • Introdans ook nu volop in actie

 • FABIENNE DELVIGNE - heavenly dream

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Nachtmerrie christelijke vluchtelingen

  Onder de gevangenen in de migrantenkampen aan de Hongaarse grens bevindt zich ook de Iraanse kunstenaar Abouzar Soltani en zijn 10-jarige zoon Armin, die al meer dan een jaar vastzitten in de beruchte Transitzone in Hongarije. Hongarije had gedreigd vader en zoontje Soltani terug te sturen naar Iran, hoewel hij daar dan gevangen wordt gezet en mogelijk wordt geëxecuteerd. Alleen maar omdat hij zich toevallig van de islam tot het christendom heeft bekeerd.

Gevraagd naar de situatie beloofde premier Viktor Orbán vorige maand aan redacteur Stefan J. Bos (van BosNewsLife ) dat zijn Hongaarse regering deze en andere christelijke asielzoekerszaken zou gaan onderzoeken. En er is ook terdege sprake van toenemende bezorgdheid over de situatie. In de afgelopen dagen werd daarop door de Hongaarse regeringsafgevaardigden de benarde situatie van vervolgde christenen ook met Amerikaanse functionarissen besproken in Washington.

Reden temeer is dat door de Amerikaanse president Donald Trump de Internationale Alliantie voor Religieuze Vrijheid is gelanceerd. Je leest en hoort er weinig over maar ongeacht welk politiek standpunt men wenst in te nemen zou je verwachten dat men voor deze waardevolle intentie al het vervelende geconcurreer tussen geloven en het daaruit voortvloeiende machtsmisbruik door fanatiekelingen gretig ter zijde zou schuiven.

Maar gek genoeg: heeft u er iets over gehoord? Je wordt er wel de hele dag mee geconfronteerd wie nu weer wie heeft beschoten of andere vreselijke dingen heeft aangedaan maar van een waardevolle oproep tot Religieuze Vrijheid hoor je nauwelijks iets.

In ieder geval was Hongarije de eerste lidstaat van de Europese Unie die zich bij de Alliantie aansloot, zei de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Péter Szijjártó. Dat werd direct besloten na het bijwonen van de inaugurele bijeenkomst van de groep. De bijeenkomst werd voorgezeten door de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo en bijgewoond door vertegenwoordigers van de 26 landen die zich bij de nieuwe groepering hebben aangesloten.

Naast Hongarije zijn dat Albanië, Oostenrijk, Bosnië en Herzegovina, Brazilië, Bulgarije, Colombia, Kroatië, Tsjechië, Estland, Gambia, Georgië en Griekenland. En Israël, Kosovo, Letland, Litouwen, Malta, Nederland, Polen, Senegal, Slowakije, Slovenië, Togo, Oekraïne en Groot-Brittannië.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken beschreef de IRF-alliantie als "een netwerk van gelijkgestemde landen die zich volledig inzetten voor de bevordering van de vrijheid van godsdienst of overtuiging in de hele wereld".

Dat omvat "het recht om elk geloof, of geen enkel geloof te hebben, en de vrijheid om van geloof te veranderen", volgens een document dat BosNewsLife heeft ingezien.

De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Péter Szijjártó liet weten dat Hongarije een christelijke staat was sinds de oprichting meer dan duizend jaar geleden en als zodanig "de verantwoordelijkheid droeg voor vervolgde christelijke gemeenschappen over de hele wereld".

En als klap op de vuurpijl meldde hij: "Tot nu toe is door Hongarije 50 miljoen dollar uitgetrokken voor hulp aan vervolgde christenen in Afrika en het Midden-Oosten."

Dat neemt niet weg dat vooral veel Christelijke vluchtelingen in de kampen alsnog in zeer slechte omstandigheden leven doordat bepaalde moslims er de leiding hebben en sommigen er bij alle narigheid nog een schepje bovenop leggen jegens de christenen.

AUTEURS: BOS & BARUCH 

...MAAK  DAT IK MIJ NOOIT BOVEN ANDEREN VERHEVEN VOEL MAAR IEDEREEN ALS MIJN NAASTE ACCEPTEER OOK ALS DIEGENE IETS HEEL ANDERS OF HELEMAAL NIETS  GELOOFT... GEEF MIJ DE KRACHT DE VRIJHEID VAN GEDACHTEN BÓVEN ALLES TE SCHENKEN AAN IEDEREEN ...