• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Ladies on Top bij horeca org. DEBUUT

  In de zakenwereld hebben nog altijd te weinig vrouwen een leidinggevende functie en wordt slechts 15% van de topfuncties van de 5000 grootste bedrijven de functie bezet door een vrouw. Volgens Annette Hardeman– directiesecretaris en lid van het MT – ligt dit percentage bij horeca-organisatie Debuut een flink stuk hoger. Bij 33% van de vestigingen is de leiding in handen van een vrouw. En deze functie van bedrijfsleider dient volgens Annette niet onderschat te worden.

Als bedrijfsleider ben je namelijk verantwoordelijk voor hoge omzetcijfers, geef je leiding aan een grote groep medewerkers, ben je verantwoordelijk voor het tijdig bestellen bij diverse leveranciers, zorg je ervoor dat je locatie er altijd picobello uitziet, adem je gastvrijheid uit en ben je het gezicht van de locatie naar de gasten.

Sinds vier maanden is Mireille (50) bedrijfsleider bij Usine in Eindhoven. In 22 jaar tijd heeft zij na haar studie psychologie een indrukwekkende carrière in de horeca opgebouwd. Zij heeft drie verschillende zaken gehad en was naast ondernemer actief als gastvrouw en chef-kok. Zij is vijf dagen per week bij het restaurant aanwezig. Afwisselend overdag en ’s avonds. Op kantoor in bespreking met medewerkers maar daarnaast ook op de vloer.

"Ik vind het belangrijk dat iedereen in ons team zich gezien voelt en er samen voor gáát,'zegt ze. "Bij Usine bestaat het management grotendeels uit vrouwen wat zorgt voor een interessante dynamiek. Veel van deze dames hebben allen ook zoals men dat uitdrukt 'meters gemaakt' in de horeca. Ze delen hun krachten en weten exact waar ze voor staan.
Discussies zijn to the point en leerzaam. Daar is Mireille bijvoorbeeld trots op. Ze is nog niet zo lang bij Usine, maar een goede teamgeest staat bij haar voorop. “Onze mensen zijn geen inwisselbare poppetjes maar zetten samen zo een topzaak neer. Dat zal na een jaar vast ook blijken want wij proberen met Usine de bekendste hotspot van Eindhoven te worden.

Ook van alle allround bedrijfsleiders van Debuut is 33% vrouw. Deze allround bedrijfsleiders bij Debuut ondersteunen een bedrijfsleider met een specifieke opdracht gedurende een bepaalde periode. Zij moeten daarvoor dan alle facetten van de functie van bedrijfsleider tot in de puntjes beheersen.

Zo is de 25-jarige Danique er -na haar eerste bijbaan in de horeca op haar twaalfde- ook niet meer mee gestopt. Ze groeide van medewerker uit naar assistent teamleider en daarna van bedrijfsleider naar allround bedrijfsleider. Ze deelt haar kennis graag met haar collega’s en steunt de bedrijfsleiding. Ze begeleidt processen waarmee zij zich kundig in de gedachten van de medewerkers verplaatst. Haar kennis wordt graag mede onderwerp van gesprek bij Debuut. Zo zorgt ze ervoor dat ook alles achter de schermen klopt. Ze eet aan het einde van de middag met haar team en draait dan ook operationeel mee. Ze IS er voor de mensen. Ze kent haar medewerkers en wil weten wat er speelt. "Door aanwezig te zijn, bereik je samen meer,'zegt ze.

Dit koppelt zij terug naar de andere managers – iedereen is er voor en met elkaar. Iedere job is weer anders. In tegenstelling tot Mireille, werkt Danique veel samen met van mannelijke leden van directie en regiomanagers. Daarbij valt het haar soms op dat collega’s zich vooral tot het cijfermatige resultaat beperken terwijl goede resultaten op langere termijn een bredere inzet vergen.

Danique heeft zich door hard werken en veel leren op de vloer opgewerkt. “Ik zou me graag verder willen ontwikkelen tot regiomanager,''zegt ze. "Ik heb qua ervaring een andere achtergrond dan mijn collega’s in het team regiomanages. Ik weet zeker dat ik daar kennis aan toe kan voegen.”

De genoemde ervaringen zijn zoal wat hoopvolle verwachtingen en dromen van leden van Debuut die daarbij ook ronduit laten weten graag dat zij in de nabije toekomst meer vrouwen deel  zouden willen zien uitmaken van directieteams want alleen door een natuurlijke en gezonde wisselwerking onstaan krachtige bedrijven.  .

Debuut is dan ook mede trots op haar leden die succesvol vrouwelijk leidinggevenden zijn. "Vooral op Internationale Vrouwendag zetten wij ze dan ook graag in de spotlights. Het is al lang gebleken dat ook binnen directies en onder (allround) bedrijfsleiders het percentage vrouwen evenredig aan het aantal mannelijke collega's op uitstrekende wijze binnen een job kunnen functioneren". 

Debuut Horeca is een organisatie die hoogkwalitatieve, onderscheidende horeca beheert en ontwikkelt in Nederland. Met 34 locaties, 20 formules, 3 miljoen gasten en een omzet in 2018 van 52 miljoen is Debuut Horeca een belangrijke speler in de horecawereld. De verrassende horecaconcepten van Debuut Horeca bevinden zich op bijzondere locaties door heel Nederland en vele zijn ware begrippen waaronder STAN&CO, Popocatepetl The Mexican, Beers & Barrels, De Vooruitgang, Breakaway en Belgian Beer Café Olivier.

AUTEUR: LISA GEIJTENBEEK

FOTO: THOMAS VAN RINGEN

HORECAVROUWEN BIJ DEBUUT TROTS EN BLIJ OP INTERNATIONALE VROUWENDAG MAAR ... ER MOET NOG WEL WAT GEBEUREN AAN GELIJKHEID TUSSEN MANNEN EN VROUWEN ...