• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Indonesië Politie excuseert zich voor aanval op kerk

  JAKARTA, INDONESIA (BosNewsLife)- Voor de voorganger van een Pinksterhuiskerk in Noord-Indonesië die door het islamitische dorpsbestuur werd verboden veranderde er veel. Hij deelt mede dat de veiligheidstroepen zich later hebben verontschuldigd voor het verstoren en overvallen van zijn kerkdienst. "De autoriteiten hadden zelfs de erediensten in mijn huis verboden. Dat dwong ons om samen te komen in een soort tent. Maar zelfs daar werd onze dienst onderbroken," legde de dominee uit.

Dramatische videobeelden van een recent incident die door BosNewsLife werden verkregen, tonen aan dat nadat de dominee met de dienst begint er tientallen christenen samen in een tent bidden en er plotseling tal van politieagenten binnenvallen. Een politieagent roept: "Hoe krijgt u het in uw hoofd hier te blijven bidden terwijl u weet dat de afspraak is dat deze kerkdiensten stoppen? " Staande achter de preekstoel, antwoordt dominee Sinaga: "Ik was er niet bij toen die zogenaamde overeenkomst werd gemaakt."

Hierop maakt een andere politieagent duidelijk dat hij de dienst sowieso zal stopzetten, wat paniek zaait onder de gelovigen. Er is op de videobeelden een vrouw te zien die heel hard begint te huilen. "Help... help ons toch ... "roept ze geëmotioneerd snikkend. " We willen toch alleen maar samen bidden. Waarom mag dat niet? We zijn Indonesische mensen net als u.... "
De opschudding is groot. Andere christenen vragen haar dringend om de veiligheidstroepen niet verder uit de tent te lokken. Sommigen van de kerkgangers huilen. Een politieagent eist daarop dat de dominee met hen meegaat voor een verhoor. Gelovigen proberen wanhopig te voorkomen dat de dominee in hechtenis wordt genomen.

Dan zie je op de video hoe de vrouw van de dominee wanhopig begint te huilen en roept: "We bidden maar twee uur lang. Waarom doe je ons dit aan?" Dit uiterst onplezierige incident, werd later uitvoerig besproken op sociale media vertelt ons de predikant.

Dat zorgde niet alleen voor een verhoogde druk op de autoriteiten om de gemeente uiteindelijk vrij te kunnen laten functioneren. Volledig nieuwe en verrassende ontwikkelingen vonden vervolgens plaats nadat de lokale christelijke dorpsbewoners en de leiding van de GPdI samen sterk en duidelijk protesteerden tegen het vernietigende kerkverbod.Dit zorgde er voor dat Ganda Sinaga, die de Efata-gemeente in het dorp Petalongan in het district Indragiri Hilir op Sumatra leidt, zelfs toestemming kreeg om een kerkgebouw te bouwen.
Deze 41-jarige getrouwde vader en voorganger vertelde BosNewsLife zelfs dat de bouw deze maand moet beginnen op land dat onlangs is aangekocht met steun van lokale zakenmensen en politie. Zijn kerk maakt deel uit van de Pinksterkerk in Indonesië -ofwel de 'Gereja Pantekosta di Indonesia' - de GPdI en wel één van de belangrijkste kerkgenootschappen van Indonesië.

Hij is blij dat ze binnenkort kunnen beginnen met het houden van een dienst in een nieuw gebouw, maar de strijd is nog lang niet voorbij. "Ik hoop nog steeds dat we op een dag een andere plek kunnen benutten om de kerk te bouwen, want de huidige locatie is ver weg. Maar tot nu toe weigeren ze dat toe te staan.

Zijn gemeente,die ongeveer 30 christelijke families omvat probeert zich met veel tegenwerking van de hardliners onder de overwegend islamitische bevolking toch te handhaven.
Christenen zeggen dat de autoriteiten boos zijn dat een groeiend aantal moslims zich tot het christendom wenden in het voornamelijk islamitische Aziatische land van bijna 270 miljoen mensen. Ex-moslims gaven als reden voor hun bekering het contrast tussen de strenge islam en de liefdevolle benadering van het christelijke geloof.

Maar een bekering is bepaald niet eenvoudig. "Veel bekeerlingen van de islam ervaren binnen hun familie op verschillende manieren intimidatie en onderdrukking", concudeerde de groep Open Doors in een recente beoordeling. "Het gebeurt meestal in de vorm van isolatie of verbaal misbruik", voegde de groep eraan toe.

Indonesië staat onder internationale druk om meer religieuze vrijheid in het land toe te staan. Deze week zal de "interreligieuze dialoog" worden besproken wanneer de Nederlandse koning Willem-Alexander en koningin Maxima de regering en religieuze leiders in Indonesië ontmoeten, vernam BosNewsL Het koninklijk bezoek komt te midden van berichten over de groeiende invloed van islamitische hardliners in het land.

President Widodo heeft in het verleden toegezegd zich in te zetten voor meer religieuze tolerantie in Indonesië.

Er voltrekken zich echter nog vele pijnlijke confrontaties tussen kerkelijk gelovigen en hardliners uit radicale islamitische groeperingen.

AUTEUR: STEFAN J. BOS