• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Gebroeders van Lymborch Huis: gesloten tot 6 april

   Op dit moment zijn alle musea gesloten in lijn met het landelijke beleid om verspreiding van het coronavirus in te perken. Ook het Gebroeders van Lymborch Huis is tot 6 april gesloten. U kunt uw bezoek wel inplannen voor de periode daarna via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In de tijd van de Gebroeders van Lymborch was er ook sprake van een pandemie, de pest was een regelmatig terugkerende bezoeker. In het nu geheel verlaten Gebroeders van Lymborch Huis liggen de Tres Riches Heures en de Belles Heures al enige weken open op de pagina’s die herinneren aan de massale paniek uit de 14e eeuw.

Afgelopen november brandde de loods af waardoor honderden objecten waar vele uren werk in zaten verloren gingen. Door een succesvolle crowdfundingsactie zijn Gebroeders van Lymborch weer volop en dapper aan de slag! Maar men is hier wel op zoek naar partners in het erfgoedveld die met de Gebroeders van Lymborch opslagruimte willen delen, en samen het middeleeuws materieel willen beheren en gebruiken.

De huidige Covid-19-pandemie laat de organisatie ten volle beseffen hoe kwetsbaar men is. "De herinnering aan eerdere pandemieën dringt zich op. Vooral de rampzalige uitbraak van de pest in Europa tussen 1347 en 1352 wordt ons als verre spiegel voorgehouden. Veelal met de bezwering dat onze moderne samenleving veel meer veerkracht heeft en met adequate kennis, in plaats van bijgeloof, de ziekte te lijf gaat. De toekomst zal het uitwijzen."

Interessant is verder de uitgave van Brepols Publishers getiteld Maelwael Van Lymborch Studies. Dit boek voegt meerdere internationale onderzoekers bij elkaar, die hun nieuwe ontdekkingen over deze iconische kunstenaars delen met de wereld. De meest recentelijke feiten en inzichten worden in dit boek uitgebreid behandeld.

Hierdoor geeft 'Maelwael Van Lymborch Studies' een overzichtelijk beeld van de huidige kennis over Johan Maelwael en de Gebroeders Van Lymborch en vormt dit boek een basis voor nieuwe ontdekkingen in de toekomst.

Generaties kunstliefhebbers hebben geleerd dat de roemrijke Nederlandse schilderstraditie begon in het tweede kwart van de vijftiende eeuw met de gebroeders Van Eyck en de Vlaamse Primitieven. Dat blijkt een misvatting. De eerste Noord-Nederlandse schilders van Europese statuur kwamen niet uit Holland of Vlaanderen, maar uit het hertogdom Gelre.

In Nijmegen waren vanaf 1373 de ateliers van de schildersdynastie Maelwael-Van Limburg gevestigd. Dat zouden veel zich nogal elitair opstellende 'deskundigen' uit de kunstwereld zich beter eens in de oren kunnen knopen. Maar de verwaandheid ten aanzien van deze grandioze kunstenaars is bij sommigen 'van boven de rivieren' blijkt ten top gestegen.Wat belachelijk dat men niet wil erkennen dat deze grote kunstenaars al zo lang terug zich als eersten presenteerden.   

Boek: Johan Maelwael en de Gebroeders van Limburg
Uitgeverij Brepolis Publishers
Maelwael Van Lymborch Studies is Engelstalig geschreven