• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Intrigerend Brabants Boek Present

  'S HERTOGENBOSCH - Vers van de drukpers en in een oplage van meer dan 10.000 exemplaren. Het Brabants Boek Present werd vandaag onder grote belangstelling gepresenteerd in de thuisstad van schrijver Jeroen Thijssen. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant en Tilt maken voor de tweede keer deze literaire actie in de provincie mogelijk. Van zaterdag 5 t/m zondag 13 september 2020 wordt dit boek gratis meegegeven aan lezers in 61 Brabantse boekwinkels.

Met De terugkeer schrijft Thijssen een intrigerend familieverhaal dat speelt in Brabant. Vanaf pagina één neemt hij de lezer mee naar de straten van de binnenstad van Den Bosch waar hij zelf ook woont en werkt. Bezoekers van boekhandel Adr. Heinen werden vandaag getrakteerd op een gesigneerd exemplaar van het Brabants Boek Present, een ontmoeting met de auteur en een optreden van sopraan Laetitia Gerards.

Boekhandelaar André Stikkers: ,,Jeroen Thijssen is een veelzijdige Bossche auteur die het vermogen heeft om niet voor de hand liggende onderwerpen in prachtig proza toegankelijk te maken voor een breed publiek.”

Lezers in Noord-Brabant die voor €12,50 boeken aanschaffen in de boekwinkel krijgen het geschenk gratis aangeboden. Waarover gaat het boek?

.... Wanneer Simon naar Nederland komt om afscheid van zijn stervende moeder te nemen, ziet hij voor het eerst sinds vijfentwintig jaar zijn broer en zus terug. Na de mysterieuze dood van hun vader viel het gezin uit elkaar en emigreerde Simon naar Indonesië. Aan het sterfbed van zijn moeder kan Simon zijn broer Thieu niet langer uit de weg gaan. Welke rol speelde hij eigenlijk bij de dood van hun vader? En wat is er gebeurd in de schuur? ...

Jeroen Thijssen (1959) is historicus, schrijver en journalist. Hij schreef onder andere voor het magazine Kassa en meer dan vijftien jaar voor dagblad Trouw. Eerder schreef hij de romans Broeder (2007) en het veelgeprezen Solitude (2014). In zijn laatste boek Hazer (2017) beschrijft hij hoe de kraakbeweging zijn eigen ondergang tegemoet gaat en het moeizame verloop van de opbouw van een gemeenschap in de jaren tachtig. Boeken van Thijssen stonden op de longlist van de Libris Literatuur Prijs en de Brusseprijs.

Deze editie van het Brabants Boek Present komt tot stand in samenwerking met Uitgeverij Nieuw Amsterdam. Vorig jaar werd het eerste present geschreven door de Eindhovense schrijver Henk van Straten. Het doel van de actie is om Brabants literair toptalent een kans te geven nieuw werk te schrijven, bedoeld voor een groot publiek in de provincie.

Tilt vertelt verhalen. Of dat nu op een podium is, in een boek, een podcast of in een graphic novel; alle verhalen beginnen bij de taal. Schrijvers, performers en dichters brengen via taal hun verhalen tot leven. Tilt tilt ze op door het organiseren van auteursresidenties, literaire programma’s en festivals. Meer bij tilt.nu

"IN DE STRATEN VAN ZIJN GEBOORTESTAD KENNEN ZIJN VOETEN DE WEG..."