• Dutch Designer of the Year-titel naar Efteling

 • Online thuisproeverij met verhalen makers

 • Imposante creaties Mattijs van Bergen in Grote Kerk Breda

 • Film Noir - The Dark Side of Hollywood

 • Addy Designer of Honour

 • "Kendall voor ABOUT YOU"

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Dutch Designer of the Year-titel naar Efteling

  Tijdens de negende editie van de Canal Catwalk nam ontwerper Sander de Bruijn namens het ontwerpteam van de Efteling, voor onder andere de attractie Symbolica, de eretitel Dutch Designer of the Year 2020 in ontvangst uit handen van Sprookjes Catwalk-beschermvrouwe Wieteke van Dort.

Wieteke Van Dort is de vertelstem van het Sprookjesbos van de Efteling en verleende haar stem aan de attractie De zes Zwanen, een attractie die werd ontworpen door Sander de Bruijn en zijn team. Architect Ben van Berkel werd vorig jaar gekroond tot 'ontwerper van het jaar'.

Sander De Bruijn kwam in 1997 bij de Efteling in dienst als vakantiemedewerker van het Witte Paard en later als gastheer in het Marerijk. Van 1998 tot 2001 studeerde de Bruijn aan het Grafisch Lyceum in Utrecht en van 2001 tot 2005 studeerde hij aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. In het jaar waarin hij afstudeerde aan de HKU ontving hij een Kunstanjer van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Tijdens zijn stage-periode ontwierp hij als productiedesigner onder meer decors voor de NOB, maar hij rondde zijn stage af op de ontwerpafdeling van de Efteling waar hij werd begeleid door Robert-Jaap Jansen. Sinds oktober 2005 werkt hij als ontwerper bij de Efteling; al eerder deed hij kleinere klusjes voor de ontwerpafdeling.

Aanvankelijk werden hem kleine projecten en grafisch ontwerp toebedeeld, zoals het Efteling Museum en de opmaak en begeleiding van merchandise. Pas in 2008 kwam De Bruijn in de publiciteit nadat bekend werd dat hij Raveleijn zou ontwerpen. Twee jaar later, in 2010, werd bekend dat De Bruijn aan het hoofd zou staan bij het ontwerp van Hartenhof. Deze attractie werd uiteindelijk niet gerealiseerd. In 2015 opende zijn duikachtbaan in goudmijnthema, Baron 1898.

Acteur Paul van Gorcum, ambassadeur van de Royal Catwalk, verleende zijn stem aan deze attractie.

Het concept van Hartenhof werd onder leiding van De Bruijn voor zomer 2017 doorontwikkeld tot Symbolica, de duurste attractie van de Efteling ooit. Hierin speelt Pardoes de Tovernar een rol, waarmee De Bruijn kan putten uit het Pardoes-legendarium waarvoor hij de verantwoordelijkheid overnam van Henny Knoet.

In 2012 realiseerde hij al pannenkoekenrestaurant Polles Keuken uit diezelfde fantasiewereld. Bij een herinrichting van het management van de Efteling in juni 2018 werd hij benoemd tot teamleider Design.

FOTO: EVERT ELZINGA

EFTELING NEEMT TROTS WELVERDIENDE ERE-TITEL IN ONTVANGST...