• Introdans ook nu volop in actie

 • 'Photographic Paintings'

 • Historische Modeshow Sheila de Vries

 • Hoeden van Fabienne Delvigne: verfijnde look

 • Dutch Designer of the Year-titel naar Efteling

 • Amazon by Addy in Villa Maasdonk

 • Online thuisproeverij met verhalen makers

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalstieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Spraakmakend Programma DE BALIE

  AMSTERDAM - 13 januari 2021 – In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen in maart zorgen de programmamakers van De Balie ervoor dat iedere kiezer goed voorbereid richting stemhokje kan. Met een Klimaatdebat, een Buitenlanddebat en een Groot Geneesmiddelendebat, drie afleveringen van de politieke serie Oh Oh Den Haag, een nieuwe editie van Operatie Interview met minister Wouter Koolmees en vele andere programma's hebben volop de gelegenheid om dé essentiële vragen van de aankomende kabinetsperiode te stellen.
Wat volgt is een heads-up: een overzicht van onze voorlopige politieke programmering. Voorlopig, want dat er nog meer aan zit te komen, dat staat vast. En wist u al dat je op 17 maart ook naar stemlokaal De Balie kan komen om je stem uit te brengen?

Vrijdag 22 januari om 19:30 uur: Na de verkiezingen: een betere positie voor ongedocumenteerden? Een belangrijk onderwep met veel 'haken en ogen'.
Over de opvang en begeleiding van ongedocumenteerde (asielzoekers) in Nederland wordt al jaren landelijk gediscussieerd. Die avond wordt gesproken met verschillende politieke partijen op de linkse en centrumflank over hoe zij kijken naar de positie van ongedocumenteerden. Waar gaan zij voor de verkiezingen op inzetten? Met o.a. Attje Kuiken (PvdA), Jasper van Dijk (SP), Don Ceder (CU), en Niels van den Berge (GroenLinks).

Vrijdag 29 januari om 20:00 uur: Oh Oh Den Haag: Verkiezingsretoriek!
Met de verkiezingsdebatten op komst duikt Oh Oh Den Haag deze keer in Haagse retoriek. In campagnetijd zien we hoe politici alle retorische trucs inzetten om hun punt te maken. Welke frames bijvoorbeeld? In deze aflevering worden de retorische trucjes ontleed waar oplettende kiezers de komende weken beducht kunnen zijn én wordt terug gekeken op de beste politieke speeches van de afgelopen campagnes. Met o.a. theatermaker Eveline van Rijswijk en speechspotter Jurjen van den Bergh.

Vrijdag 5 februari om 20:00 uur: De Verkiezingen: Klimaatdebat
Klimaatverandering en verlies van biodiversiteit is een probleem dat om ambitieuze oplossingen schreeuwt. Hoe gaat de politiek voor goed oplossingen zorgen, maar voorkomen dat nieuwe maatregelen niet over de ruggen gaan van boeren, ondernemers en de middenklasse? Tijdens dit verkiezingsdebat dagen we politici van verschillende partijen uit voor een goed debat over politieke keuzes over het klimaat. Met o.a. Rob Jetten (D66), Mark Harbers (VVD), Sandra Beckerman (SP), Joris Thijssen (PvdA), Tom van der Lee (GroenLinks), Henri Bontenbal (CDA).

Vrijdag 12 februari om 20:00 uur: De Verkiezingen: Buitenlanddebat
Waar liggen voor Nederland de geopolitieke prioriteiten? Tijdens dit verkiezingsdebat gaan de kandidaat-politici met elkaar in discussie over welke strategie Nederland moet volgen in haar buitenlandbeleid. Er wordt gediscussiëerd over de internationale rechtsorde, Europa, conflictpreventie, én wat Nederland moet doen om mensenrechten in andere landen te waarborgen. Meer hierover staat op de site voor de line up. Met o.a. Renske Leijten (SP), Derk Boswijk (CDA), Danielle Hirsch (GroenLinks), Mariëlle Paul (VVD)

Zaterdag 13 februari om 16:00 uur: Operatie Interview: Wouter Koolmees
In het spannende interviewprogramma Operatie Interview wordt het vraaggesprek ontleed. 1 gast en 3 interviewers. Wie de interviewers zijn, blijft voor de gast tot op het podium geheim.

Ditmaal schuift de altijd spraakmakende Wouter Koolmees aan.
Donderdag 25 februari om 19:30 uur: De Verkiezingen: Het Grote Geneesmiddelendebat. Tijdens het Grote Geneesmiddelendebat gaan kandidaat Kamerleden in debat over de toekomst van het Nederlands geneesmiddelenbeleid. Ze krijgen de kans om hun visie te presenteren op het betaalbaar houden van geneesmiddelen voor iedereen. Naast deze nationale visie op toegang tot geneesmiddelen gaan de kandidaat Kamerleden ook in debat over hoe de toekomstige Nederlandse regering bij kan dragen aan een eerlijke wereldwijde verdeling van het Covid-19 vaccin.

Meer info en updates zijn te volgen zijn op de site van de BALIE