• Introdans ook nu volop in actie

 • 'Photographic Paintings'

 • Historische Modeshow Sheila de Vries

 • Hoeden van Fabienne Delvigne: verfijnde look

 • Dutch Designer of the Year-titel naar Efteling

 • Amazon by Addy in Villa Maasdonk

 • Online thuisproeverij met verhalen makers

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Onthullende Expo SP: Voedselhulp in Amsterdam

  AMSTERDAM - Gisteren - 25 februari 2021 - start een onthullende foto-expositie over de informele voedselhulp die in Amsterdam plaats vindt als gevolg van de coronacrisis. De SP wil met deze expositie aan mensen die dat nog niet weten iets essentieels laten zien. Namelijk hoeveel mensen momenteel gebruik moeten maken van voedselhulp en hoeveel vrijwilligers elke dag klaarstaan voor hun buren.

De expositie maakt onze ogen open voor de realiteit in deze veranderde tijden. Het laat het nijpende probleem van armoede in de stad zien. SP-raadslid David Schreuders: “Het is onbestaanbaar dat mensen in één van de rijkste landen op aarde in de rij moeten staan voor voedsel. De stille armoede van veel Amsterdammers mag niet verzwegen worden. Na decennia neoliberaal beleid zijn onze sociale voorzieningen totaal de grond in geboord... En daardoor staat het water nu bij veel mensen tot aan de lippen. De coronacrisis heeft inkomensproblemen die er al waren namelijk uitvergroot en mensen verder over het randje geduwd.”

Veel Amsterdammers raakten hun baan kwijt door de coronacrisis en de druk op de reguliere Voedselbanken neemt aldoor toe: het aantal Amsterdammers dat is aangewezen op de Voedselbank steeg met 50 procent. Door heel Amsterdam ontstonden voedsel- en hulpinitiatieven, uit solidariteit en uit noodzaak.

Omdat de Voedselbank werkt met strenge inkomenseisen, kan niet iedereen er gebruik van maken. David Schreuders: “Zzp’ers en mensen met een onzeker contract zijn het afgelopen jaar hard geraakt. Veel van deze mensen komen niet direct in aanmerking voor de Voedselbank, maar kunnen wat extra ondersteuning toch goed gebruiken. Ongedocumenteerden vallen ook buiten de boot. Het maakt dat ik me trots voel als ik zie hoe Amsterdammers het heft in eigen hand nemen en hun buren niet laten creperen.”

Fotograaf Wiebe Kiestra maakte een ronde langs de verschillende voedselinitiatieven in Amsterdam. Door zijn fotoserie zijn de lange rijen voor voedselhulp te zien. En de vele vrijwilligers die zich regelmatig inzetten. Ook zijn er portretten van mensen die voedsel nodig hebben te zien.

David Schreuders: “Wij willen in een land leven waarin die rij voor de voedselbank niet steeds groter, maar wel veel kleiner wordt. Een land waarin mensen kunnen leven, in plaats van alleen maar bezig zijn met overleven. Met deze fotoserie wil de SP Amsterdam de honger, armoede en tweedeling in onze stad op een waardige manier zichtbaar maken en respect laten zien voor de vrijwilligers die steeds weer zoveel geweldig werk doen bij de voedselhulp.”

Op initiatief van de SP maakt het stadsbestuur 750.000 euro vrij om de voedselbanken in de buurt te ondersteunen.

DE SP STAAT VOOR BEGRIP EN SOLIDARITEIT MET AMSTERDAMMERS DIE DOOR DE CORONACRISIS OP SUPPORT VAN ANDEREN MOETEN KUNNEN REKENEN... GEEN WOORDEN MAAR DADEN...

DOOR: PETER VAN DER KLEIN

FOTO: WIEBE KIESTRA