• Historische Modeshow Sheila de Vries

 • Hoeden van Fabienne Delvigne: verfijnde look

 • Dutch Designer of the Year-titel naar Efteling

 • Amazon by Addy in Villa Maasdonk

 • Online thuisproeverij met verhalen makers

 • Imposante creaties Mattijs van Bergen in Grote Kerk Breda

 • Film Noir - The Dark Side of Hollywood

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Regeringsleiders willen nieuwe wereldorde

  BRUSSEL -  Meer dan 20 wereldleiders willen dat alle naties zich verenigen onder een nieuwe wereldwijde regering, zeggende dat het de enige manier is om toekomstige pandemieën te voorkomen en nationalisme uit te roeien. Ze deden de oproep dinsdag in een open brief gepubliceerd in de Britse Daily Telegraph en publicaties als Le Monde in Frankrijk en El Pais in Spanje.

De 24 leiders, onder wie Emmanuel Macron in Frankrijk, Boris Johnson in Groot-Brittannië en Angela Merkel in Duitsland, willen een globaal grensoverschrijdend verdrag, vergelijkbaar met het verdrag dat na de Tweede Wereldoorlog door bepaalde landen werd gesloten. "In die tijd, na de verwoesting veroorzaaktdoor twee wereldoorlogen, kwamen politieke leiders samen om een multilateraal systeem te creëren." De ondertekenaars, zoals het hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie Tedros Adhanom Ghebreyesus, voegden daaraan toe: "De doelstellingen zijn duidelijk: landen verenigen om de verleiding te weerstaan van isolement en nationalisme. En om de uitdaging te kunnen aangaan die we alleen samen kunnen volbrengen in een geest van solidariteit en samenwerking - ofwel vrede, welvaart, gezondheid en veiligheid".

Samenwerking in die "geest" zou de wereld helpen "beter voorbereid te zijn om pandemieën op een sterk gecoördineerde wijze te voorspellen, te voorkomen, op te sporen, te evalueren en er doeltreffend op te reageren", schreven zij verder. "De Covid-19 pandemie is een grimmige en pijnlijke episode waarin niemand veilig zal kunnen zijn tot iedereen veilig is. Nu Covid-19 onze zwakheden en verdeeldheid heeft uitgebuit, moeten we deze kans grijpen en als wereldgemeenschap samenkomen voor vreedzame samenwerking die verder reikt dan deze crisis," valt in de brief te lezen.

In Europa zien critici zoals de krachtig zich uitsprekende Nederlandse commentator Robert Jensen, dat het plan als een aanzet tot het vormen van een nieuwe wereldregering. De leiders van de Verenigde Staten, China en Rusland hebben de brief (nog) niet ondertekend, maar WHO-chef Tedros zei er optimistisch over te zijn dat zij hierbij betrokken zouden worden.

Hij vertelde verslaggevers in Genève dat de reacties van de VS en China "eigenlijk nu al positief" waren. En, benadrukte hij, "wanneer de discussie over het pandemieverdrag begint, zullen alle lidstaten van de WAO vertegenwoordigd zijn."

Tedros en andere leiders benadrukten dat een nieuw wereldverdrag zou leiden tot een betere internationaal waarschuwingssysteem zou leiden bij mogelijke pandemieën. Het zou ook de uitwisseling van gegevens en de distributie van vaccins en persoonlijke beschermingsmiddelen "verbeteren".

"Er zullen andere pandemieën en andere ernstige noodsituaties op gezondheidsgebied komen. De vraag is niet of, maar wanneer... Geen enkele regering of multilaterale organisatie kan deze dreiging alleen het hoofd bieden," aldus Tedros.

TEDROS: SAMENWERKING IN DIE "GEEST" ZOU DE WERELD HELPEN...