• Historische Modeshow Sheila de Vries

 • Hoeden van Fabienne Delvigne: verfijnde look

 • Dutch Designer of the Year-titel naar Efteling

 • Amazon by Addy in Villa Maasdonk

 • Online thuisproeverij met verhalen makers

 • Imposante creaties Mattijs van Bergen in Grote Kerk Breda

 • Film Noir - The Dark Side of Hollywood

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

EAT.PEASY brengt plantaardige lunchgerechten

  ROTTERDAM - Genieten van plantaardige én bourgondische gerechten zonder daarvoor ook maar een minuut in de keuken te hoeven staan? Vanaf nu kun je bij EAT.PEASY niet alleen voor avondmaaltijden terecht, maar ook voor verrassend voedzame lunchgerechten. De maaltijdservice uit Rotterdam heeft de menukaart uitgebreid met smaakvolle salades en smoothies.

EAT.PEASY maakt 100 procent plantaardige gerechten met gebalanceerde voedingswaarden waar je energie van krijgt. Dát is pas comfort food, aldus EAT.PEASY. Brein achter het concept is Maaike Stift, een ondernemende Rotterdamse met een flinke passie voor voeding en gezondheid. Het verhaal van EAT.PEASY begint een paar jaar geleden. Vanwege darmproblemen, vermoeidheid en een opgeblazen gevoel startte Maaike haar zoektocht naar een gezond voedingspatroon.“Ik ben gestopt met het eten van vlees en lactose, gaan experimenteren en steeds meer gaan lezen over een plantaardige voeding”, vertelt ze. Dat nieuwe voedingspatroon werkte goed voor Maaike, maar ze wilde ook graag anderen helpen. Daarom volgde Maaike een studie Plant-Based Nutrition.

Met de kennis die ze opdeed, begon ze met het koken van plantaardige maaltijden voor collega’s. Haar creaties vielen zó goed in de smaak dat ze haar baan opzegde om haar droom achterna te gaan. In juli 2019 was EAT.PEASY een feit. EAT.PEASY wil vooral ver weg blijven van ‘saaie salades, geitenwollensokkengerechten en konijnenvoer’. “Uiteindelijk moet het gewoon beestachtig lekker zijn”, vindt de Rotterdamse ondernemer. Daarom besteedt Maaike veel tijd en aandacht aan de juiste smaakbalans, gebruikt ze ingrediënten met spannende structuren en kiest ze voor verschillende bereidingswijzen (zoals pekelen en stomen).

Het resultaat: verse en voedzame maaltijden bomvol natuurlijke en gevarieerde ingrediënten. Iedere maaltijd bestaat uit minimaal 250 gram groenten. “We gebruiken zo veel mogelijk whole foods, zonder troep zoals geraffineerde suikers en e-nummers”, legt Maaike uit.

Op de nieuwe kaart vind je onder andere een Soba Noodle Salade met Pinda Tempeh en een Caesar Salad+, een goedgevulde plantaardige caesar salade met baby gem, kokosbacon, scrambled tofu en crispy kikkererwten. Om je werkdag goed door te komen is de Paarse Energie Smoothie de beste keus. Dit is een smoothie bomvol antioxidanten van blauwe bessen en een kick van spirulina voor extra energie en omega 3.

Geen tijd, zin of inspiratie om te koken maar wél behoefte aan gevarieerde en vooral lekkere plantaardige gerechten? EAT.PEASY biedt uitkomst. Naast het aanbod ready-to-heat maaltijden via de eigen website, startte het in Rotterdam gevestigde bedrijf in januari 2021 met het aanbieden van warme maaltijden via bezorgdienst Thuisbezorgd.

Hiermee kwam Maaike Stift weer een stapje dichterbij haar missie: zo veel mogelijk mensen inspireren om vaker plantaardig te eten. Dat doet ze door geen vegan junkfood te bereiden, maar écht voedzame maaltijden waar je energie van krijgt.

Maaike: “Hiermee hoop ik mensen op een positieve en laagdrempelige manier te ondersteunen in een gezonde levensstijl. Van drukke, jonge gezinnen en sporters tot ouderen die niet voor zichzelf willen of kunnen koken.”