• Historische Modeshow Sheila de Vries

 • Hoeden van Fabienne Delvigne: verfijnde look

 • Dutch Designer of the Year-titel naar Efteling

 • Amazon by Addy in Villa Maasdonk

 • Online thuisproeverij met verhalen makers

 • Imposante creaties Mattijs van Bergen in Grote Kerk Breda

 • Film Noir - The Dark Side of Hollywood

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Kunstverhuizing Boijmans Van Beuningen

  In de komende drie maanden worden uit vijf externe depots circa 151.000 kunstobjecten verhuisd naar het nieuwe Depot Boijmans Van Beuningen in Rotterdam en daar op hun nieuwe plek geplaatst. De gigantische kunstverhuizing, bestaande uit 172 jaar verzamelen van zeven eeuwen schilderijen, tekeningen, sculpturen, designobjecten en andere kunstitems, is gestart. De deuren van het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld openen over vijf maanden, op zaterdag 6 november.

Tot het moment van opening wordt naast de verhuizing onder meer gewerkt aan het inrichten van de vitrines en presentatieruimtes, het afbouwen van het restaurant en het trainen van personeel. Bijna vier maanden lang rijden vijf dagen per week transportwagens vanaf de externe depots in binnen -en buitenland naar het nieuwe depot. In totaal worden 216 ritten gemaakt met 22m3 vracht om de 151.000 kunstwerken (4500m3 inclusief twintig procent verpakkingsmateriaal) te vervoeren. Waarbij geldt dat sommige kunstwerken de gehele vrachtwagen innemen en andere (zoals prenten en tekeningen in dozen) met duizenden tegelijkertijd kunnen worden vervoerd.

Twee jaar voorafgaand aan de verhuizing is gestart met het opmeten van alle objecten in 3D zodat zeker is dat ze in alle nieuwe stellingen en rekken passen. Vervolgens heeft ieder kunstobject een vaste standplaats toegewezen gekregen op een bepaald rek of bepaalde plank. Alle voorwerpen kunnen rechtstreeks op deze van tevoren bepaalde plek in het nieuwe depot worden geplaatst, omdat de planken en stellingen al op de juiste hoogte zijn aangebracht. Op basis van het materiaal (zoals glas, keramiek, textiel, hout, metaal, plastic) en formaat hebben alle objecten een label met kleurcode gekregen.

In totaal zijn er 14 kleuren die overeenkomen met de 14 opslagcompartimenten in het depot. Bij aankomst van een kunsttransport is bij uitpakken direct duidelijk in welk compartiment het betreffende object thuishoort. Hierbij geldt dat kunstwerken die hetzelfde zijn, op dezelfde manier worden behandeld en een vrachtwagen altijd wordt gevuld met een bepaalde kleur

De collectie van Museum Boijmans Van Beuningen bestaat uit meer dan 151.000 objecten, waarvan 88.000 prenten en tekeningen. De overige collectie van ruim 63.000 objecten bestaat uit: schilderijen, foto’s, films, industriële vormgeving en design, hedendaagse kunstinstallaties en sculpturen.

Net als de meeste musea wereldwijd kan het museum slechts zes tot tien procent hiervan op zaal tonen. Met Depot Boijmans Van Beuningen wordt de volledige collectie voortaan publiek toegankelijk.

De ruim 151.000 kunstwerken worden hier verzorgd en opgeslagen voor het oog van de bezoeker, die wordt ondergedompeld in de wereld achter de schermen van een museum. Naast de verschillende ruimtes voor opslag en verzorging heeft het depot op 35 meter hoogte een restaurant en een dakbos, dat recent is bekroond met een Rooftop Award.

Depot Boijmans Van Beuningen is een samenwerking tussen Museum Boijmans Van Beuningen, de gemeente Rotterdam en de Stichting De Verre Bergen. Het depot is ontworpen door MVRDV en gebouwd door BAM Bouw en Techniek.

Op 6 november 2021 opent het depot zijn deuren voor het publiek en worden bezoekers ondergedompeld in de wereld achter de schermen van een museum.