• Dutch Designer of the Year-titel naar Efteling

 • Online thuisproeverij met verhalen makers

 • Imposante creaties Mattijs van Bergen in Grote Kerk Breda

 • Film Noir - The Dark Side of Hollywood

 • Addy Designer of Honour

 • "Kendall voor ABOUT YOU"

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Boek: Weed of Wonder een wonderbaarlijk kruid

  AMSTERDAM - Wat is de rol van cannabis in onze wereldgeschiedenis? De nieuwe publicatie Weed of Wonder brengt de historische relatie tussen de cannabisplant en de mens in kaart, vanaf ons jager-verzamelaarsverleden tot nu. Het boek neemt de lezer mee op reis langs alle hoogte- en dieptepunten van de cannabisgeschiedenis. Van medicinale doorbraken tot het verbod op de plant, van duurzame industriële hennep tot recreatief gebruik. Weed of Wonder is verkrijgbaar vanaf 25 juni 2021 en wordt uitgegeven door het Hash Marihuana & Hemp Museum (Amsterdam & Barcelona), het oudste cannabismuseum ter wereld met een collectie van meer dan 9000 objecten.

Het doorlichten van de verzameling van museumoprichter Ben Dronkers en meer dan vier jaar onderzoek en fotografie hebben geleid tot een frisse kijk op de geschiedenis van de meest besproken plant ter wereld. Weed of Wonder bevat honderden full-color foto’s en levendige teksten en is daarmee een boek voor mensen die niets van cannabis afweten, maar bevat ook voor ‘ingewijden’ nieuwe inzichten. Waarom een nieuw boek over cannabis?

Cannabis wordt internationaal langzaam mainstream . Nederland vervulde met het destijds revolutionaire gedoogbeleid een voortrekkersrol. Deze progressieve positie is echter al lang overgenomen door andere landen. Land na land legaliseert het recreatief en medicinaal gebruik, met een miljardenindustrie tot gevolg. Het cannabisextract CBD is als voedingssupplement te koop bij iedere drogist en draagt bij aan een gezonde levensstijl. De stereotype stoner, heeft plaats gemaakt voor de lifestyle-bewuste cannabisconsument.

Duurzame industriële hennep wordt steeds meer erkend als een milieuvriendelijk gewas dat kan bijdragen aan een oplossing van de moderne ecologische rampen. Weed of Wonder laat de lezer zien hoe we hier zijn gekomen, en wat de toekomst kan brengen.

Als cannabis een persoon was, dan was dit diens biografie. Weed of Wonder plaatst moderne ontwikkelingen en vooroordelen rond de plant in historisch perspectief door de ‘levensloop’ toegankelijk te beschrijven en illustreren. Van eeuwenoud spiritueel gebruik in Japan tot Amerikaanse jazz over marihuana, van autodeuren van een milieuvriendelijk bio-composiet met hennepvezels tot het verhaal achter de Nederlandse coffeeshops: je kunt het hier allemaal vinden.

Professor Simon L. Lewis, University College London en auteur van The Human Planet: How We Created the Anthropocene : “De betekenis van planten voor mensen is ontzettend belangrijk, maar dat wordt meestal genegeerd. Daarom is Weed of Wonder zo’n plezier om te lezen, omdat het de rol van cannabis voor de mensheid zo scherp en informatief beschrijft. Daarbij is het uitermate verzorgd en mooi vormgegeven. Als je een zorgvuldige en weloverwogen analyse van deze cultureel belangrijke plant wilt lezen, dan is Weed of Wonder je boek.’’

LANG NIET IEDEREEN KENT HET HASH MARIHUANA & HEMP MUSEUM... Daarom volgt hier enige info want wat voor sommige mensen een onbekende wereld vormt kan voor anderen een heel belangrijk en rustgevend gebied in hun drukke leven zijn. En het is net als met andere leuke dingen in het leven... als je er TE voor zet wanner je het gebruik ervan zou gaan verkennen beperk je dan maar liever tot Te paard of Te voet. Als je maar wel bedenkt dat dit kruid voor sommige mensen heel erg waardevol is. En het is heel jammer als het door allerlei commercieel gerotzooi of op onbekendheid berustende vooroordelen onterecht negatief wordt geframed.

Weed of Wonder wordt uitgegeven door het Hash Marihuana & Hemp Museum, het oudste cannabismuseum ter wereld, dat sinds 1987 al miljoenen bezoekers de vele kanten van de cannabiscultuur heeft laten zien. Het museum presenteert de privé-collectie van museumdirecteur Ben Dronkers in twee locaties in het centrum van Amsterdam en in een stadspaleis in Barcelona. De Nederlandse hennepgeschiedenis komt tot leven in een permanente museumpresentatie in een hennepmolen in de Zaanstreek.

Het boek Weed of Wonder is een Engelstalige uitgave (hardcover) die honderden full colour foto's combineert met levendige en informatieve teksten. Er zijn twee uitvoeringen: met een groene of een paarse cover. Het boek is verkrijgbaar op weedofwonder.nl en bij boekhandels in het land.

BOEK: WEED OF WONDER - EXPLORE THE WORL OF CANNABIS THROUGH THE COLLECTION OF BEN DRONKERS AND THE HASH MARIHUANA & HEMP MUSEUM
Samengesteld door een Team van Specialisten:
Redactie: Jules Marshall (auteur) - Floris Leeuwenberg (creative director/fotografie) - Ben Dronkers (museumdirecteur) - Gerbrand Korevaar (hoofdredacteur) - Gastredacteur: Robert Clarke - Ontwerp: Marcus Alkemade
(Verkrijgbaar in twee kleuren).

SUPERCHILL BOEK VOOR DE LIFESTYLE-BEWUSTE CANNABIS-CONSUMENT...