• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Boek: Thriller Noblesse Oblige

  De nieuwe bloedstollende thriller Noblesse Oblige speelt zich af in de Rotterdamse onderwereld. Noblesse Oblige is een rauw en realistisch verhaal, waarin een sterke vrouw de hoofdpersoon speelt en Rotterdam fungeert als het decor. De nieuwe thriller van schrijfster Esther Kreukniet ligt nu in de winkels. Het is alweer haar vijfde boek en de eerste in een reeks van zeven delen.

In alle boeken van deze reeks staat de Rotterdamse advocate Liza Kreest centraal en worden de zeven zonden één voor één behandeld. In het eerste deel draait het om hebzucht. Het verhaal speelt zich af op een advocatenkantoor, waar Liza samen met haar werkgever het kwaad in de Rotterdamse onderwereld probeert om te zetten naar het goede. Inmiddels is de thriller al toe aan een tweede druk. Het verhaal gaat over corruptie, hebzucht en geheimen...

Advocate Liza Kreest leidt een heerlijk leven in het Rotterdamse Kralingen en woont samen met haar dochter Kate. Ze verbergt een schimmig geheim uit haar verleden en heeft zich volledig op haar carrière gestort. Tegen al haar principes in begint ze een verhouding met haar cliënt. Ze wint zijn rechtszaak, maar wordt kort daarna met een laffe smoes gedumpt...

Als hij een week later plotseling zelfmoord pleegt, beseft ze dat hier iets groters aan de hand is. Ondertussen wordt ze scherp in de gaten gehouden door de mysterieuze Jung. Onverschrokken zet Liza haar zoektocht voort. Ze wordt op hardhandige wijze bedreigd en als haar dochter Kate ook nog ontvoerd wordt, moet Liza alles riskeren om haar terug te krijgen uit de klauwen van de criminele bende en ligt haar geheim alsnog op straat.

Dit is een verhaal met een onderliggende boodschap. In Noblesse Oblige lopen verschillende verhaallijnen door elkaar. De carrière en het liefdesleven van hoofdpersonage Liza raken met elkaar verstrikt. In de delen na Noblesse Oblige blijft ze zich vastbijten in zaken waarin het draait om wat er speelt in de Rotterdamse haven en corruptie en criminele acties aan het licht worden gebracht.

Het elitaire leven in Kralingen, het Oud-Zuid van Rotterdam, staat in contrast met de rauwe cultuur van de Rotterdamse haven en drugscriminaliteit. De reeks boeken hebben een onderliggende boodschap.

Esther Kreukniet: “De hoofdpersonen in deze reeks zijn krachtige vrouwen, die zich niet omver laten blazen in een mannenwereld. Noblesse Oblige is het eerste boek waarin ik een beeld schets van de bizarre dingen die gebeuren in de Rotterdamse haven. Hiermee wil ik lezers aan het denken zetten: welke dingen vinden plaats onder onze neus zonder dat wij het zien? Welke misstanden moeten we aanpakken en wat kunnen we er aan doen..."

Onderwerpen als drugscriminaliteit, mensenhandel en corruptie komen terug in deze reeks. Tegelijkertijd hoopt de auteur dat veel lezers zich kunnen inleven in Liza, de hoofdpersoon die veel krachtiger is dan ze zelf denkt.”

Esther Kreukniet is copywriter en ondernemer. Ze schreef eerder de thrillers Beau Ravage, Façade, Carte Blanche en En Passant. Ze is een trotse moeder van zoon Bo en woont samen met haar vriend Arthur in Rotterdam en Oostvoorne.

Boek: Noblesse Oblige - Auteur: Esther Kreukniet