• Dutch Designer of the Year-titel naar Efteling

 • Online thuisproeverij met verhalen makers

 • Imposante creaties Mattijs van Bergen in Grote Kerk Breda

 • Film Noir - The Dark Side of Hollywood

 • Addy Designer of Honour

 • "Kendall voor ABOUT YOU"

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Boek: Thriller Noblesse Oblige

  De nieuwe bloedstollende thriller Noblesse Oblige speelt zich af in de Rotterdamse onderwereld. Noblesse Oblige is een rauw en realistisch verhaal, waarin een sterke vrouw de hoofdpersoon speelt en Rotterdam fungeert als het decor. De nieuwe thriller van schrijfster Esther Kreukniet ligt nu in de winkels. Het is alweer haar vijfde boek en de eerste in een reeks van zeven delen.

In alle boeken van deze reeks staat de Rotterdamse advocate Liza Kreest centraal en worden de zeven zonden één voor één behandeld. In het eerste deel draait het om hebzucht. Het verhaal speelt zich af op een advocatenkantoor, waar Liza samen met haar werkgever het kwaad in de Rotterdamse onderwereld probeert om te zetten naar het goede. Inmiddels is de thriller al toe aan een tweede druk. Het verhaal gaat over corruptie, hebzucht en geheimen...

Advocate Liza Kreest leidt een heerlijk leven in het Rotterdamse Kralingen en woont samen met haar dochter Kate. Ze verbergt een schimmig geheim uit haar verleden en heeft zich volledig op haar carrière gestort. Tegen al haar principes in begint ze een verhouding met haar cliënt. Ze wint zijn rechtszaak, maar wordt kort daarna met een laffe smoes gedumpt...

Als hij een week later plotseling zelfmoord pleegt, beseft ze dat hier iets groters aan de hand is. Ondertussen wordt ze scherp in de gaten gehouden door de mysterieuze Jung. Onverschrokken zet Liza haar zoektocht voort. Ze wordt op hardhandige wijze bedreigd en als haar dochter Kate ook nog ontvoerd wordt, moet Liza alles riskeren om haar terug te krijgen uit de klauwen van de criminele bende en ligt haar geheim alsnog op straat.

Dit is een verhaal met een onderliggende boodschap. In Noblesse Oblige lopen verschillende verhaallijnen door elkaar. De carrière en het liefdesleven van hoofdpersonage Liza raken met elkaar verstrikt. In de delen na Noblesse Oblige blijft ze zich vastbijten in zaken waarin het draait om wat er speelt in de Rotterdamse haven en corruptie en criminele acties aan het licht worden gebracht.

Het elitaire leven in Kralingen, het Oud-Zuid van Rotterdam, staat in contrast met de rauwe cultuur van de Rotterdamse haven en drugscriminaliteit. De reeks boeken hebben een onderliggende boodschap.

Esther Kreukniet: “De hoofdpersonen in deze reeks zijn krachtige vrouwen, die zich niet omver laten blazen in een mannenwereld. Noblesse Oblige is het eerste boek waarin ik een beeld schets van de bizarre dingen die gebeuren in de Rotterdamse haven. Hiermee wil ik lezers aan het denken zetten: welke dingen vinden plaats onder onze neus zonder dat wij het zien? Welke misstanden moeten we aanpakken en wat kunnen we er aan doen..."

Onderwerpen als drugscriminaliteit, mensenhandel en corruptie komen terug in deze reeks. Tegelijkertijd hoopt de auteur dat veel lezers zich kunnen inleven in Liza, de hoofdpersoon die veel krachtiger is dan ze zelf denkt.”

Esther Kreukniet is copywriter en ondernemer. Ze schreef eerder de thrillers Beau Ravage, Façade, Carte Blanche en En Passant. Ze is een trotse moeder van zoon Bo en woont samen met haar vriend Arthur in Rotterdam en Oostvoorne.

Boek: Noblesse Oblige - Auteur: Esther Kreukniet