• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Britse premier: nieuwe wet moet racisme uit stadion verbannen

  Drie zwarte voetballers van het nationale Engelse elftal waren het mikpunt van racistische scheldpartijen aangezien zij een penalty misten bij de bepalende serie strafschoppen tijdens de EK-finale. Premier Boris Johnson wil nieuwe wetten om racisme buiten het voetbalstadion te houden.

De kranten stonden er vol van in de hele wereld en online kregen de voetballers er ook van langs. Het is natuurlijk een loos gebaar als alleen de wetten veranderen want het komt er vooral op aan welke sociale normen mensen in de maatschappij zelf er op na houden.

De Engelse international Marcus Rashord gaf een indrukwekkend antwoord op de laaghartige scheldpartijen. Hij bood in de media excuses voor de gemiste penalty’s aan maar weigerde verontschuldigingen aan te bieden voor wie hij is en waar hij vandaan komt. Marcus Rashford liet daarmee zien dat hij wist wat hij waard was en zich geenszins 'minder' achtte omdat hij uit een bepaalde gemeenschap komt en opgroeide in een bepaalde wijk. Waarom zou dat ook moeten: wij zijn allemaal mensen zoals wij zijn onder elkaar. Waarom zou hij zijn persoonlijke identiteit en kwaliteit ook laten definiëren door een hem vijandig gezinde groep?

Volgens Movisie is er op 12 juli een online petitie gestart op Change.org, die al ondertekend werd door meer dan 1 miljoen mensen. Zij roepen ook mensen op uit een omgeving waarin ze online geconfronteerd worden met racisme. Zij willen dat deze 'omstanders' laten weten dat dit soort scheldfans permanent moet worden verbannen uit de stadions.

Andere zwarte voetballers in Engeland ondernamen overigens al eerder actie. Afgelopen april boycotten ze een weekend lang sociale media: zij postten geen berichten op Twitter, Facebook en Instagram. Dat was een signaal. Zij wilden zo laten zien aan anderen dat het racistisch gedram 'er niet bij hoort'.

Het gescheld etc. is echter het totaal foute gedrag van een groep die meent collectief zo voortreffelijk te zijn dat zij anderen wel moeten overtreffen en kleineren als hun dat zo uitkomt. Een extreme vorm van groeps-hoogmoed. En iedereen weet wat het spreekwoord daarover zegt... Maar onderhand ontstaat er een hoop onverdiende ruzie en frustratie.

Hierin zouden de beheerders van de sociale media ook best een bemiddelende rol kunnen spelen. Cadat van Movisie constateert: ‘Zij kunnen racistische uitdrukkingen efficiënt weren maar doen het vooralsnog niet.’

De Britse voetbalbond de FA heeft echter met felle klachten de Engelse regering benaderd. Die schrok ontzettend en heeft op haar beurt weer gedreigd met hoge boetes voor social mediabedrijven die kunnen oplopen tot miljarden ponden, als het ze niet lukt om het racisme terug te dringen.

BORIS JOHNSON: EEN NIEUWE WET MOET HET RACISME UIT DE STADIONS VERBANNEN...