• Dutch Designer of the Year-titel naar Efteling

 • Online thuisproeverij met verhalen makers

 • Imposante creaties Mattijs van Bergen in Grote Kerk Breda

 • Film Noir - The Dark Side of Hollywood

 • Addy Designer of Honour

 • "Kendall voor ABOUT YOU"

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Britse premier: nieuwe wet moet racisme uit stadion verbannen

  Drie zwarte voetballers van het nationale Engelse elftal waren het mikpunt van racistische scheldpartijen aangezien zij een penalty misten bij de bepalende serie strafschoppen tijdens de EK-finale. Premier Boris Johnson wil nieuwe wetten om racisme buiten het voetbalstadion te houden.

De kranten stonden er vol van in de hele wereld en online kregen de voetballers er ook van langs. Het is natuurlijk een loos gebaar als alleen de wetten veranderen want het komt er vooral op aan welke sociale normen mensen in de maatschappij zelf er op na houden.

De Engelse international Marcus Rashord gaf een indrukwekkend antwoord op de laaghartige scheldpartijen. Hij bood in de media excuses voor de gemiste penalty’s aan maar weigerde verontschuldigingen aan te bieden voor wie hij is en waar hij vandaan komt. Marcus Rashford liet daarmee zien dat hij wist wat hij waard was en zich geenszins 'minder' achtte omdat hij uit een bepaalde gemeenschap komt en opgroeide in een bepaalde wijk. Waarom zou dat ook moeten: wij zijn allemaal mensen zoals wij zijn onder elkaar. Waarom zou hij zijn persoonlijke identiteit en kwaliteit ook laten definiëren door een hem vijandig gezinde groep?

Volgens Movisie is er op 12 juli een online petitie gestart op Change.org, die al ondertekend werd door meer dan 1 miljoen mensen. Zij roepen ook mensen op uit een omgeving waarin ze online geconfronteerd worden met racisme. Zij willen dat deze 'omstanders' laten weten dat dit soort scheldfans permanent moet worden verbannen uit de stadions.

Andere zwarte voetballers in Engeland ondernamen overigens al eerder actie. Afgelopen april boycotten ze een weekend lang sociale media: zij postten geen berichten op Twitter, Facebook en Instagram. Dat was een signaal. Zij wilden zo laten zien aan anderen dat het racistisch gedram 'er niet bij hoort'.

Het gescheld etc. is echter het totaal foute gedrag van een groep die meent collectief zo voortreffelijk te zijn dat zij anderen wel moeten overtreffen en kleineren als hun dat zo uitkomt. Een extreme vorm van groeps-hoogmoed. En iedereen weet wat het spreekwoord daarover zegt... Maar onderhand ontstaat er een hoop onverdiende ruzie en frustratie.

Hierin zouden de beheerders van de sociale media ook best een bemiddelende rol kunnen spelen. Cadat van Movisie constateert: ‘Zij kunnen racistische uitdrukkingen efficiënt weren maar doen het vooralsnog niet.’

De Britse voetbalbond de FA heeft echter met felle klachten de Engelse regering benaderd. Die schrok ontzettend en heeft op haar beurt weer gedreigd met hoge boetes voor social mediabedrijven die kunnen oplopen tot miljarden ponden, als het ze niet lukt om het racisme terug te dringen.

BORIS JOHNSON: EEN NIEUWE WET MOET HET RACISME UIT DE STADIONS VERBANNEN...