• Online thuisproeverij met verhalen makers

 • Imposante creaties Mattijs van Bergen in Grote Kerk Breda

 • Film Noir - The Dark Side of Hollywood

 • Addy Designer of Honour

 • "Kendall voor ABOUT YOU"

 • GUESS Luxe collectie tassen imponeren

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Stedelijk Museum Alkmaar: Allart van Everdingen

  In 1644 reisde de jonge Alkmaarse kunstenaar Allart van Everdingen (1621-1675) door Noorwegen. Een inspirerende ervaring, bepalend voor zijn loopbaan. Hij maakte nadien talloze schilderijen, tekeningen en etsen van ruige landschappen met watervallen, blokhutten en sparren.

Deze op het eerste gezicht realistische snapshots van de Noorse natuur blijken bij nadere beschouwing artistieke constructies te zijn, bedacht en uitgevoerd in de werkplaats. Hiermee creëerde Van Everdingen een nieuw genre in de Nederlandse kunst, dat gretig aftrek vond en nagevolgd werd door onder anderen Jacob van Ruisdael. in een herwaardering van de zeventiende-eeuwse meester is het boek Allart van Everdingen - Meester van het ruige landschap verschenen.

Zijn imponerende berggezichten vormden bovendien in de negentiende eeuw een belangrijke inspiratiebron voor de schilders van de romantiek. Maar hij maakte meer: dramatische zee- en riviergezichten, Hollandse landschappen vol verhalende details, voorstellingen van de bronnen bij Spa en illustraties van het verhaal over Reinaert de vos.

Dit rijk geïllustreerde boek is het eerste dat gewijd is aan het oeuvre van Allart van Everdingen in al zijn verrassende veelzijdigheid. Met bijdragen van Christi M. Klinkert, Yvonne Bleyerveld, Ellis Dullaart, Erik Hinterding, Paul Knolle, Cynthia Osiecki en Marjan Pantjes.

Vanaf 18 september is in Stedelijk Museum Alkmaar ook de allereerste overzichtstentoonstelling te zien van het werk van Allart van Everdingen (1621-1675), eerste schilder van het ruige Scandinavische landschap. Deze veelzijdige kunstenaar werd precies vierhonderd jaar geleden in Alkmaar geboren.

De tentoonstelling laat het beste uit Allarts rijke en gevarieerde oeuvre zien, dankzij bijzondere bruiklenen uit musea als het Mauritshuis, het Rijksmuseum, de Alte Pinakotek München, het Montreal Museum of Fine Arts en (inter)nationale particuliere collecties. 

Museum Alkmaar: Tentoonstelling Allart van Everdingen Het ruige landschap 18 september 2021 - 16 januari 2022

Gedurende de tentoonstelling worden er diverse activiteiten aangeboden. Van een gratis inlooprondleiding op de zondagmiddag tot expertlezingen en workshops voor gezinnen met kinderen.

KUNSTWERK DOOR ALLART VAN EVERDINGEN (1650 - 1660) OLIEVERF OP DOEK 'BOMEN AAN HET WATER' STEDELIJK MUSEUM ALKMAAR

FOTO: RENÉ GERRITSEN