• 'The Art of Perception'

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • MEESTERLIJK met Nederlands Paviljoen viert 6de Editie

 • Spencer Tweeling showt Chopard

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Ontvoerde christelijke tiener keert terug naar ouders

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - ISLAMABAD - 10 januari - Een Pakistaanse christelijke tiener die werd ontvoerd en gedwongen zich tot de islam te bekeren en met haar ontvoerder te trouwen, is teruggekeerd naar haar ouders, zo hebben christenen bevestigd. Het meisje, Arzoo Raja, werd op 13-jarige leeftijd ontvoerd uit haar ouderlijk huis in Karachi, de grootste stad van Pakistan, op 2020, zeiden haar familie en rechtenonderzoekers.

Haar christelijke ouders spanden een rechtszaak aan tegen haar vermeende ontvoerder, genaamd de 44-jarige buurman Ali Azhar. Uiteindelijk verklaarde de rechtbank het huwelijk van de jonge tiener nietig wegens haar leeftijd. Worthy News & Nieuwspartner De Couturekrant publiceeren gewoonlijk geen namen van slachtoffers van mogelijk seksueel misbruik, tenzij er overeenstemming is bereikt en deze namen al openbaar zijn gemaakt, zoals het geval was met Arzoo.

Echter: "als gevolg van de dwang en druk" van haar ontvoerder en anderen, "wilde Arzoo aanvankelijk niet naar huis terugkeren," zei belangenorganisatie Voice Of the Martyrs Canada (VOMC). Ze werd in een opvangtehuis geplaatst terwijl elke toegang aan de ontvoerder verboden was, volgens christenen die met de zaak vertrouwd zijn. Bezoek van haar familie en anderen werd naar verluidt alleen toegestaan op verzoek van Arzoo.

"Na een jaar in het opvanghuis te hebben doorgebracht, diende Arzoo een verzoekschrift in bij de rechtbank om terug te mogen keren naar het huis van haar familie. Op 22 december oordeelde het Hooggerechtshof van Sindh dat ze terug mocht naar haar ouders," vertelde VOMC aan Worthy News & Nieuwspartner De Couturekrant.

"Elk contact met haar ontvoerder, die is aangeklaagd op grond van de huwelijks- en verkrachtingswetten van het land, blijft verboden. De man was echter eerder op borgtocht vrijgelaten en waarnemers denken dat de aanklacht tegen hem waarschijnlijk zal worden ingetrokken," voegde de groep eraan toe.

De uitspraak van de rechtbank heeft alleen betrekking op de hechtenis en niet op Arzoo's vermeende bekering tot de Islam, aldus Worthy News & Nieuwspartner De Couturekrant. De tiener zou de rechtbank hebben verteld dat ze zich uit vrije wil tot de Islam heeft bekeerd. "Daarom moesten haar ouders een overeenkomst ondertekenen waarin stond dat Arzoo zonder inmenging de islam zou mogen beoefenen. En dat zij vrij is om haar eigen keuzes in het leven te maken," aldus VOMC.

De tiener zal tot haar 18e elke drie maanden naar het politiebureau worden gebracht voor een gesprek om ervoor te zorgen dat ze goed en volgens het rechterlijk besluit wordt bejegend, aldus het VOMC. Er blijven echter de nodige zorgen bestaan.

De advocaat die de ouders van de tiener vertegenwoordigt, heeft naar verluidt aangevoerd dat als Arzoo wil terugvallen op het christelijke geloof van haar familie, zij wettelijk vrij moet zijn om dat te doen. Het is wel duidelijk onder welke grote druk meisjes en vrouwen leven in het zwaar islamitische Pakistan.