• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Ontvoerde christelijke tiener keert terug naar ouders

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - ISLAMABAD - 10 januari - Een Pakistaanse christelijke tiener die werd ontvoerd en gedwongen zich tot de islam te bekeren en met haar ontvoerder te trouwen, is teruggekeerd naar haar ouders, zo hebben christenen bevestigd. Het meisje, Arzoo Raja, werd op 13-jarige leeftijd ontvoerd uit haar ouderlijk huis in Karachi, de grootste stad van Pakistan, op 2020, zeiden haar familie en rechtenonderzoekers.

Haar christelijke ouders spanden een rechtszaak aan tegen haar vermeende ontvoerder, genaamd de 44-jarige buurman Ali Azhar. Uiteindelijk verklaarde de rechtbank het huwelijk van de jonge tiener nietig wegens haar leeftijd. Worthy News & Nieuwspartner De Couturekrant publiceeren gewoonlijk geen namen van slachtoffers van mogelijk seksueel misbruik, tenzij er overeenstemming is bereikt en deze namen al openbaar zijn gemaakt, zoals het geval was met Arzoo.

Echter: "als gevolg van de dwang en druk" van haar ontvoerder en anderen, "wilde Arzoo aanvankelijk niet naar huis terugkeren," zei belangenorganisatie Voice Of the Martyrs Canada (VOMC). Ze werd in een opvangtehuis geplaatst terwijl elke toegang aan de ontvoerder verboden was, volgens christenen die met de zaak vertrouwd zijn. Bezoek van haar familie en anderen werd naar verluidt alleen toegestaan op verzoek van Arzoo.

"Na een jaar in het opvanghuis te hebben doorgebracht, diende Arzoo een verzoekschrift in bij de rechtbank om terug te mogen keren naar het huis van haar familie. Op 22 december oordeelde het Hooggerechtshof van Sindh dat ze terug mocht naar haar ouders," vertelde VOMC aan Worthy News & Nieuwspartner De Couturekrant.

"Elk contact met haar ontvoerder, die is aangeklaagd op grond van de huwelijks- en verkrachtingswetten van het land, blijft verboden. De man was echter eerder op borgtocht vrijgelaten en waarnemers denken dat de aanklacht tegen hem waarschijnlijk zal worden ingetrokken," voegde de groep eraan toe.

De uitspraak van de rechtbank heeft alleen betrekking op de hechtenis en niet op Arzoo's vermeende bekering tot de Islam, aldus Worthy News & Nieuwspartner De Couturekrant. De tiener zou de rechtbank hebben verteld dat ze zich uit vrije wil tot de Islam heeft bekeerd. "Daarom moesten haar ouders een overeenkomst ondertekenen waarin stond dat Arzoo zonder inmenging de islam zou mogen beoefenen. En dat zij vrij is om haar eigen keuzes in het leven te maken," aldus VOMC.

De tiener zal tot haar 18e elke drie maanden naar het politiebureau worden gebracht voor een gesprek om ervoor te zorgen dat ze goed en volgens het rechterlijk besluit wordt bejegend, aldus het VOMC. Er blijven echter de nodige zorgen bestaan.

De advocaat die de ouders van de tiener vertegenwoordigt, heeft naar verluidt aangevoerd dat als Arzoo wil terugvallen op het christelijke geloof van haar familie, zij wettelijk vrij moet zijn om dat te doen. Het is wel duidelijk onder welke grote druk meisjes en vrouwen leven in het zwaar islamitische Pakistan.