• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Turkije wil geen NAVO-lidmaatschap Finland en Zweden

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 18 mei 2022 - ANKARA/BUDAPEST - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan laat weten dat hij niet zal instemmen met het verkrijgen van het NAVO-lidmaatschap door Zweden en Finland. De twee Scandinavische landen bevestigden dat ze het NAVO-lidmaatschap zullen aanvragen, om zo een einde te maken aan decennia van militaire neutraliteit, door de grote zorgen over de Russische invasie in Oekraïne.

Erdogan heeft echter ook gezegd dat de twee landen die lid willen worden van de machtigste militaire alliantie ter wereld, de Koerdische militanten steunen die Ankara als "terroristen" beschouwt. Hij voegde eraan toe dat zij er niet in geslaagd zijn tientallen verdachten uit te leveren om ze te deporteren en dat Zweedse en Finse delegaties "niet de moeite hoeven te nemen" om naar Ankara af te reizen om hem op andere gedachten te brengen. Scandinavische landen "zijn guesthouses voor terroristische organisaties," beweerde Erdogan verder nog.

Tot deze groepen behoren de Koerdische Arbeiderspartij en de Syrische Koerdische Eenheid voor de Volksbescherming, en de volgelingen van de in de Verenigde Staten gevestigde moslimgeleerde Fethullah Gulen. Ankara heeft in 2016 gezegd dat Gulenisten een couppoging hebben uitgevoerd, maar die ontkennen deze beschuldiging.

Alle 30 NAVO-leden moeten unaniem groen licht geven om de twee historisch neutrale landen tot de alliantie te laten toetreden.
Analisten zeggen echter dat er uiteindelijk een compromis zal komen, omdat Ankara het lidmaatschapsvoorstel van Zweden en Finland ook heeft willen gebruiken als pressiemiddel om de sancties te beëindigen.

De aankoop door Turkije van het Russische S-400 defensiesysteem is een van de cruciale kwesties geweest die de betrekkingen tussen Turkije en de Verenigde Staten de afgelopen jaren onder druk hebben gezet.

In juli 2019 schrapten de VS Ankara uit het kritische F-35 gevechtsvliegtuig programma enkele dagen nadat Turkije de eerste levering van de Russische S-400's had ontvangen. Washington en NAVO-bondgenoten zeggen dat het gebruik van Russische raketverdediging door een NAVO-lid gevaarlijk is voor de verdedigingssystemen van de NAVO.

Turkije zegt dat het besloot om het raketsysteem te kopen toen de toenmalige Amerikaanse president Barack Obama de verkoop van het Amerikaanse Patriot luchtverdedigingssysteem, dat veel door NAVO-lidstaten wordt gebruikt, tegenhield.

Mensur Akgun, professor internationale betrekkingen aan de Kultur Universiteit van Istanboel, vertelde aan Al Jazeera televisie dat "Ankara onder Amerikaanse sancties heeft moeten lijden over F-35 gevechtsvliegtuigen en daar niet blij mee is," zei Akgun. Turkije heeft ook de steun van Washington aan gewapende Koerdische groepen in Syrië veroordeeld.

Diplomatieke impasses over NAVO-uitbreiding zijn al eerder voorgekomen. Onlangs nog hield Griekenland de toetreding van Macedonië tot het blok jarenlang tegen uit protest tegen de naam van het land, waarvan de Grieken vonden dat die het Griekse erfgoed afpakte.
Athene en Skopje sloten in 2019 een akkoord, waarin Macedonië zijn naam veranderde in Noord-Macedonië.

Griekenland nam toen zijn bezwaren tegen toetreding van het land tot de NAVO weg.

Akgun zegt dat Turkije historisch gezien voorstander is van de uitbreiding van de NAVO en dat er een compromis zal komen. Turkije heeft historisch nog nooit een akkoord binnen de NAVO ondermijnd en zal dat ook nu niet proberen te doen. Dit zal echter niet zonder voorwaarden gebeuren.