• Couturier Zyanya Keizer BINHE en haar Team

 • Spencer Tweeling showt Chopard

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • Chopard X Mariah Carey

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 8 :
Grote Nederlandse financiële reserves nog steeds aanwezig– corruptie – Onderdrukte media en ondernemersprotesten Hongarije – Denk wat je wilt - Verwarring over inclusiviteit of … genderisme in de overdrive?

PodCast 9 :
Omgekeerde vlag – tragiek voor vaderlandse boerenstand – boerenondernemers met grote investeringen in crisis - dierenliefde of vegan - voor of tegen stikstofbeleid van het kabinet – wanhopig tekort aan huizen en bouwgrond – Issues rond moeilijke mensen als grensoverschrijders..

Het Buitenland: Groot boerenprotest in Nederland

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 4 augustus 2022 - STROE, NEDERLAND - Nederland is aan het soul searchen na een van zijn grootste boerenprotesten in de recente geschiedenis. Tienduizenden boeren verzamelden zich in een dorp in de buurt van het centrum van Nederland om te demonstreren tegen een plan van de regering om de stikstofvervuiling in te dammen, die volgens hen de wereldberoemde landbouwsector van het land de das om zal doen.

Vanuit alle hoeken van het land waren de boeren per tractor op weg naar het dorp Stroe, zo'n 70 kilometer ten oosten van Amsterdam, de hoofdstad. De boeren zijn woedend over het plan van de overheid om schadelijke stikstofverbindingen tot 2030 met 70 procent terug te dringen. Dat zou kunnen leiden tot een vermindering van de veestapel met 30 procent. En de boeren zeggen dat ze de schuld krijgen van de vervuiling terwijl de overheid kolencentrales weer openzet. De regering claimt dat die centrales nodig zijn om energietekorten vanwege de Russische invasie in Oekraïne op te vangen.

Maar ondernemer en conservatief politicus Wybren Ridley van Haga steunt de boeren en zegt: "Vandaag keren we Den Haag, [waar de regering vergadert] de rug toe. Met hun verzonnen stikstofprobleem willen al die linkse vegetariërs de boeren hun land afpakken. Mensen die nog nooit een schop in hun handen hebben gehad of op een tractor hebben gereden," verklaarde hij. "Ze proberen mooi te praten [in de regeringspartijen] D'66 en VVD, maar uiteindelijk lijden we gewoon honger."

Zijn woorden vinden weerklank bij Jan en Natascha Hoving die op een boerderij in Zeewolde voor hun kippen zorgen. "Ik vind het geweldig dat boeren opkomen voor hun belangen. We mogen best trots daarop zijn. Nederlandse boeren staan erom bekend dat ze de beste landbouwtechnieken hebben en wereldwijd voedsel exporteren", aldus Natascha Hoving.

Haar man, boer Jan Hoving, is het daarmee eens. "Je moet weten waar je voedsel vandaan komt. Als dat niet langer lukt, is alles verloren." Maar mycoloog Rob Chrispijn zegt dat hij bewijzen heeft van veranderende landschappen waar paddenstoelen en cruciale planten zijn uitgestorven ten gevolge van de intensieve landbouw. "We doen net alsof de boer alle Nederlanders voedt. Maar die produceert nog veel meer voor de wereldmarkt."

Nederland mag dan een klein land zijn, maar het is een van de grootste landbouwexporteurs ter wereld. Maar critici zeggen dat de intensieve veehouderij van koeien, varkens en andere dieren er voor heeft gezorgd dat Nederland Europa's grootste uitstoter van schadelijke stoffen is geworden.

Boeren vrezen dat ze uiteindelijk gedwongen zullen worden ander werk te zoeken of te emigreren, waardoor er een einde komt aan bedrijven die generaties lang van vader op zoon of dochter zijn overgedragen.

Ze hebben de steun van de anti-islam populistische politicus Geert Wilders. Hij is van mening dat de regering landbouwgrond wil gebruiken voor migrantencentra en woningen. "Mijn boodschap aan de boeren is dat veel Nederlanders hen steunen, ook mijn partij en anderen. Deze vreselijke plannen met betrekking tot stikstof moeten worden afgeblazen", zei hij terwijl hij de demonstranten kort bezocht in het midden van een strenge beveiliging.

"Ik bezocht de boer die het protest op zijn land toestond. De bejaarde vader van de boer vertelde me: 'Mijn vader had de boerderij vanaf de jaren veertig, ik vanaf de jaren zestig, en mijn zoon vanaf de jaren tachtig. Maar mijn kleinzoon zal de boerderij misschien niet kunnen overnemen vanwege het stikstofplan.' Dat is toch ontoelaatbaar", aldus Wilders.

De regering zegt dat haar plan om de stikstofvervuiling terug te dringen overeenstemt met uitspraken van het Europese Hof van Justitie en de Raad van State van het land.

Zij claimen dat het Nederlandse beleid heeft gefaald in de aanpak van wat zij zien als een al lang bestaand probleem. Het is de vraag of de regering zal terugkrabbelen als meer tractoren uit protest de weg op gaan.