• Koos Van der Wal: de Friese hoedenontwerper

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Chopard presenteert Red Carpet Collectie 2023

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Japanese Dining Bar Yuzu nu in Amsterdam

  De modern-style Japanese Dining Bar Yuzu is nu ook geopend in de hoofdstad. Na een succesvolle eerste locatie in Den Haag, maakt restaurant Yuzu ook haar entrée in hartje Amsterdam. Dit najaar vestigt Yuzu Dining Bar zich in een pand aan de Kerkstraat dat een kleurrijke historie bezit.

In Amsterdam specialiseert Yuzu zich in Japanse Yakitori gerechten met invloeden vanuit de Japanse, Koreaanse en Chinese keuken, aangevuld met Yuzu's inmiddels begeerde signature dishes als ‘Crispy rice chips met smoked miso butter’ en 'chicken Gyoza’s met water-chestnut’. Verwacht no-nonsense en tegelijkertijd rock & roll gerechten, geserveerd in een stijlvolle setting die je laat denken dat je in Japan dineert.

Het eerste concept van Yuzu Dining in Den Haag is geïnspireerd op izakaya’s. Dat zijn informele eetplekken in Japan. In Amsterdam zal Yuzu hetzelfde DNA uitstralen, alleen is het concept iets aangepast. Het grootste verschil zal te zien zijn vanuit de keuken. Yuzu Dining Bar is wel eveneens een Japanse izakaya, maar specialiseert zich in Yakitori gerechten.

Het wordt een buurtrestaurant waar bezoekers in een ontspannen omgeving terecht kunnen voor een ongedwongen lunch, borrel of diner, gecombineerd met service van een hoog niveau. Dat Yuzu inmiddels zijn strepen verdiend heeft werd in hun openingsjaar wel bevestigd, toen de eerste vestiging door het AD werd bekroond als het beste restaurant van Den Haag en hiermee de Gouden Pollepel won.

Het is dan ook een logische stap voor de drie compagnons Amir, Benjamin en Amin om met Yuzu Dining Bar komende winter neer te strijken aan de Kerkstraat in Amsterdam. En daar weer lekker door te werken.

Yuzu Dining Bar vestigt zich in Amsterdam op een locatie met een kleurrijke historie. Dat er ziel en karakter in het pand zit, voel je dan ook meteen als je binnen stapt. Het pand aan de Kerkstraat was in de jaren ’60 tot eind jaren 80’ één van de eerste, zo niet de eerste gay bar van Amsterdam; de ‘Incognito’ bar. Op deze plek kwamen toentertijd veel bekendheden samen en was het één van de eerste plekken in Amsterdam waar je openlijk homoseksueel kon zijn.

Tijdens de verbouwing is er oud fotomateriaal in de muren gevonden wat ruim 30 jaar op daglicht heeft moeten wachten. Uit respect voor de oude bezoekers zal dit niet gepubliceerd worden, maar dit stukje Nederlandse historie blijft wel bewaard en zal in de toiletten van Yuzu Dining Bar een podium krijgen.

Daarnaast biedt de kelder van Yuzu Dining Bar mogelijkheden voor events, zoals private dining en bedrijfsborrels. Ook zal het roemruchte concept ‘Yuzu by night’ hier een nieuw leven vinden: een intieme clubavond die in het teken staat van geweldig eten en kwaliteitsmuziek. Genoeg redenen dus wat een bezoek aan dit restaurant de moeite waard maakt.

Yuzu is een modern-style Japanese restaurant met twee locaties in Den Haag en Amsterdam. Reken op een kaart met Aziatische invloeden en gerechten, waarbij Yuzu het beste en mooiste uit de Japanse, Koreaanse en Chinese keukentradities met lokale ingrediënten combineert. Yuzu Dining Bar in Amsterdam specialiseert zich in Yakitori gerechten van gespietste, gegrilde kip, aangevuld met Yuzu’s signature dishes. Centraal in de keuken van Yuzu Dining in Den Haag staat een Japanse Robatayaki grill, welke verantwoordelijk is voor de beste smaken uit de moderne Japanse keuken.

Deze traditionele kooktechniek werd honderden jaren geleden al door vissers in Japan gebruikt. Yuzu Dining geeft een verfijnde draai aan de traditionele Japanse izakaya stijl van informeel dineren, met een authentieke smaak van het oosten en respect voor de tradities van het verleden.

Denk aan gerechten zoals de beste gyoza’s van Nederland volgens VICE, raw sliced king fish, en smoked miso salmon. Daarnaast hebben beide locaties een uitgebreide cocktailkaart en een brede selectie aan sake.

Het concept Yuzu is ontstaan door de inspanningen van een hecht en toegewijd team vrienden; professionals met een overvloed aan internationale ervaring in elk aspect van het vak. Daardoor is Yuzu de perfecte plek voor een avond uit, van a tot z.

YUZU DINING BAR AMSTERDAM

NU OOK TE VINDEN IN KERKSTRAAT 59H, AMSTERDAM