• Koos Van der Wal: de Friese hoedenontwerper

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Chopard presenteert Red Carpet Collectie 2023

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Boek: Het Delfts Blauw Mysterie

  NEW YORK/UTRECHT- 5 juni 2023 - Het verhaal in het boek Het Delfts Blauw Mysterie speelt zich af in de stad New York tijdens een verwoestende storm. Voor de finishing touch van dit boek riep de auteur de hulp in van collega’s in Amerika en Engeland.

Deze side-kicks - zelf allen op hun terrein vakmensen van de bovenste plank - reageerden enthousiast. Het eerste exemplaar werd onlangs des te feestelijker in Amerika gepresenteerd.
De auteur Anne van Doorn: ‘De eerste versie schreef ik vanaf februari 2022, juist in de week dat er drie stormen over Nederland trokken. Het kostte me daardoor geen enkele moeite me in mijn verhaal in te leven. Terwijl mijn huis kraakte en tochtte, en de wind buiten schade aanrichtte, hadden mijn personages vergelijkbare ervaringen in een wolkenkrabber in New York.’

Aan de uitgave van dit boek gaat een geheel eigen geschiedenis vooraf. Anne van Doorn deed nadat hij de eerste versie van het boek klaar had een beroep op drie schrijvers, waaronder David Dean, een gepensioneerd politiecommissaris en een zeer geliefd schrijver van korte verhalen. ‘David heb ik in de afgelopen jaren leren kennen als een bijzonder vriendelijke, behulpzame man en een getalenteerd schrijver. In dat opzicht kan ik nog wel een puntje aan hem zuigen, zo goed is hij. Toen ik hem benaderde, was hij direct bereid als proeflezer te helpen.’

In Engeland kreeg Anne van Doorn hulp van schrijver Tom Mead, die furore maakt met zijn debuut Death and the Conjuror (inmiddels verschenen in de VS, VK, Japan, Rusland en Slowakije).
Daarna werd Het Delfts blauw mysterie geredigeerd door Barb Goffman, niet alleen een professional op dit gebied, maar ook een schrijfster die vele literaire prijzen won met haar korte verhalen. Pas toen de Engelse versie klaar was, kon Anne van Doorn de Nederlandse versie ontwikkelen en voltooien.

Terugblikkend voelt de schrijver zich bevoorrecht dat hij met deze getalenteerde mensen mocht werken. ‘Dat heb ik voor een belangrijk deel te danken aan Josh Pachter, een Amerikaanse schrijver en vertaler die mij in 2017 ontdekte, een kort verhaal van mij vertaalde en voor publicatie zorgde in het prestigieuze tijdschrift Ellery Queen’s Mystery Magazine.

In onze correspondentie moedigde hij me verschillende keren aan om in de Engelse taal te werken, omdat mijn beheersing daarvan volgens hem goed genoeg is. Zo is het balletje gaan rollen. Hij introduceerde mij ook bij Barb Goffman en David Dean." De auteur besluit met: "Ik ben Josh Pachter daarvoor zo dankbaar, dat ik besloten heb Het Delfts blauw mysterie aan hem op te dragen. Zonder Josh was dit boek nooit tot stand gekomen"

Volgens de Redactie Cultuur van De Couturekrant een zeer te respecteren gebaar van de auteur waar veel mensen best een voorbeeld aan zouden kunnen nemen om de wereld er een stukje beter er uit te laten zien! Maar daar staat natuurlijk wel weer tegenover dat de thriller het juist 'moet hebben' van al die deugnieten die glashard al toneel spelend ontkennen dat zij anderen wat ontstalen, ja zelfs ergens voor een moord op iemand pleegden.

De auteur: Anne van Doorn debuteerde overigens al in 2004 als schrijver M.P.O. Books met 'Bij verstek veroordeeld' waarvan het eerste exemplaar werd uitgereikt aan Sander Verheijen van Crimezone.nl. De Detective & Thrillergids van Vrij Nederland onthaalde deze politieroman als een van de ‘Nieuwe Nederlandstalige Topthrillers’. Vanaf 2017 publiceert de auteur onder het pseudoniem Anne van Doorn.

JOSH PACHTER TOONT HIER HET BOEK HET DELFTS BLAUW MYSTERIE DAT AAN HEM IS OPGEDRAGEN ... ZO ZIE JE MAAR WEER HOE BELANGRIJK GOEIE VERTALERS ZIJN DIE HEERLIJK GRENSOVERSCHRIJDEND OOK NOG SCHRIJVER ZIJN ...

Boek: Het Delfts Blauw Mysterie

Auteur: Anne van Doorn

Uitgeverij: E-PULP PUBLISHERS

Verkrijgbaar bij fysieke en online boekhandels in Nederland en Vlaanderen - Ook beschikbaar als E-boek

Meer info op mbobooks.nl en annevandoorn.be

FOTO: LAURIE PACHTER