• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Boek: Bijna failliet? Zo los je het op

  BERGEN - 6 juni 2023 - In het boek “Bijna failliet? Zo los je het op” legt bedrijvenspecialist - officieel gewichtig betiteld als 'insolventiespecialist' - Robbert Peek uit hoe bedrijven in zwaar weer kunnen overleven. Terugbetaling van Corona steun, achterstallige belastingen, druk van de bank en achterstanden bij crediteuren zijn allemaal oplosbaar volgens Peek.

Problemen horen bij het leven maar het lijkt er volgens de jaarlijkse Global Insolvency Index van Allianz Trade op dat er op zakelijk gebied vanaf oktober 2023 het een compleet slagveld plaats gaat vinden.En wie wel eens in de buurt heeft geleefd van de ondernemer die het helemaal niet meer ziet zitten met zijn bedrijf wéét hoe zwaar het mensen valt die daardoor belast zijn. De schrijver van het boek 'Bijna failliet? Zo los je het op' heeft in alle facetten van de strijd om het al dan niet blijven bestaan van het bedrijf vakmanschap weten te verwerven. Dat doe je wel als je 'long ago' hebt gewerkt voor een bank, aan bedrijfsoverdrachten waarbij je de kneepjes van het vak echt leert kennen en voor curatoren bij bedrijven in nood. Hj ziet met lede ogen de beroerde situatie van veel bedrijven na de corona aan en heeft er een boek aan gewijd om ondernemers te proberen verder te helpen.

"Ik ben door mijn achtergrond heel praktisch ingesteld en heb een vrij directe aanpak,"zegt Robbert Peek. "Ik richt mij vooral tot MKB-ondernemers, bedrijven tot hoogstens 100 medewerkers,"verklaart hij. En zijn werkterrein is heel groot want uit de jaarlijkse Global Insolvency Index van Allianz Trade wordt een stijging van het aantal faillissementen van 52% verwacht in 2023 en in 2024 nog eens een toename van 8%. Er zijn ervaren vakmensen die hem bijvallen.

Johan Geeroms, directeur Risk Underwriting Benelux bij Allianz, over de Nederlandse situatie: “We krijgen nu te maken met de keerzijde van de royale steun vanuit de overheid. Veel MKB-bedrijven moeten corona-schulden en achterstallige belasting betalen. De belastingdienst heeft vele tienduizenden bedrijven een laatste aanmaning gestuurd. Een flink deel van die bedrijven kan daar niet aan voldoen en zullen failliet gaan. Staatssecretaris Van Rij van Financiën heeft onlangs de Tweede Kamer laten weten dat er geen verder uitstel meer zal worden verleend.”

Veel ondernemers hebben “te weinig vet op de botten” om hun coronaschulden bij de Belastingdienst te kunnen afbetalen. Dat zegt Hans Biesheuvel, de voorzitter van ondernemersvereniging Ondernemend Nederland (ONL). Hij denkt dat zeker in de horeca en detailhandel “tienduizenden ondernemers” kopje onder kunnen gaan. Volgens de ONL-voorzitter zitten de problemen vooral bij horecabedrijven en de detailhandel. “Daar zit heel veel pijn. Die hebben te maken met hoge huren en lage marges. Ze hebben geen idee hoe ze het moeten oplossen.” (Bron: ANP en deondernemer.nl)

De auteur en ervaringsdeskundige Peek helpt en redt ondernemingen in zwaar weer. Peek zegt over zijn nieuwe boek ‘’ Alle mogelijkheden om een bedrijf weer gezond te maken worden besproken, in ondernemerstaal”. En Peek is in ieder geval iemand die uit kan leggen hoe je bepaalde feiten als je ze niet kunt oplossen, minder erg kunt maken want het valt ondernemers vaak zwaar bepaalde noodzakelijke beslissingen in het uiterste geval te moeten nemen maar 'ondernemers moeten ook aan zichzelf denken.'

Hij kent de situatie. Peek investeert ook zelf en startte in de eerste Coronacrisis een restaurant in Bergen aan Zee door. Omdat Peek doorstarts wil stimuleren startte hij het platform doorstart.nl, hierop staan dagelijks de laatst uitgesproken faillissementen. Peek werkt daarnaast voor de bijzonder beheer afdeling van banken en voor curatoren. “Ik ken inmiddels het klappen van de insolventiezweep en weet dus waar de oplossingen liggen”.

Peek schreef in 2020 het boek ‘’De doorstart, warm of koud?” en brengt nu -na het succes van de 1e druk- een geheel nieuwe uitgave uit die ondernemers praktisch inzicht en houvast geeft in de problemen van vandaag.

Drs. Sieger Dijkstra, voorzitter van VNO-NCW Noord, zegt over het boek: “In korte tijd weet je hoe te handelen bij een (dreigend) faillissement, zodat de schade beperkt blijft en de levensvatbare delen van een bedrijf weer tot hun recht kunnen komen.”

“Een aanrader voor iedere ondernemer die in financieel slecht weer dreigt te raken of op overnamepad is”, vindt ook Mr. Sylvia Broeseliske, specialist in vastgoedrecht, insolventierecht en doorstarts en curator.

Peek weet zelf hoe het is om te vechten voor een bedrijf in nood. Hij zegt:'"Mijn boek is ook heel bruikbaar voor ondernemers die willen stoppen maar dat niet kunnen omdat ze dan met schulden blijven zitten”. Ja... Dan moeten wij concluderen: 'Such is life.' Ondernemers zijn nu eenmaal gewend risico's te nemen en dat kan op allerlei manieren uitpakken.

Maar het is in ieder geval duidelijk dat de auteur zelf ook alle kanten van het vak kent en met zijn nieuwe boek toch aan veel mensen best een steuntje in de rug kan bieden. 

Boek: Bijna failliet? Zo los je het op

Auteur: Robbert Peek

Uitgeverij: STRENGHOLT