• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Herkozen president Erdoğan wil economische crisis aanpakken

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 6 juni 2023 - ISTANBUL/BUDAPEST -- De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan, die door critici wordt bekritiseerd vanwege zijn autoritaire stijl, heeft een internationaal gerespecteerde voormalige bankier herbenoemd als minister van Financiën om de enorme economische crisis aan te pakken.

De beslissing werd genomen nadat Erdoğan voor de derde keer als president was beëdigd toen hij een nieuwe termijn van vijf jaar had bereikt in een verkiezing om zijn 20-jarige bewind nog verder uit te breiden in dit belangrijke militaire NAVO-alliantie-land. Erdoğan zei dat hij Mehmet Simsek - een voormalige minister van Financiën en vicepremier - opnieuw wilde benoemen tot hoofd economie. Simsek, een voormalige bankier van Merrill Lynch in Londen, keert terug in het kabinet als minister van Financiën na een periode van vijf jaar zonder politiek, meldden waarnemers.

Zijn benoeming komt op een moment dat Turkije worstelt met een crisis op het gebied van de kosten van levensonderhoud, die nog wordt versterkt door de inflatie die in oktober een hoogtepunt van maar liefst 85% bereikte en vorige maand afnam tot 44%. De Turkse munt heeft sinds het begin van het jaar meer dan 10 procent van zijn nominale waarde ten opzichte van de dollar verloren. De problemen werden nog verergerd door een recente zware aardbeving waarbij naar schatting 50.000 mensen omkwamen in Turkije en buurland Syrië.

"Critici wijten de onrust aan het beleid van Erdogan om de rente te verlagen om de groei te bevorderen, wat indruist tegen het conventionele economische denken dat de rente moet stijgen om de inflatie te bestrijden," aldus de krant The Washington Post. De benoeming van Simsek geeft aan dat Erdogan het beleid dat veel economen als "onorthodox" hebben bestempeld, wellicht zal loslaten.

Erdogan koos als zijn minister van Buitenlandse Zaken Hakan Fidan, die sinds 2010 aan het hoofd staat van de Turkse nationale inlichtingendienst MIT. Fidan is een voormalig militair met een doctoraat in internationale betrekkingen en vervangt Mevlut Cavusoglu, die de post sinds 2014 bekleedde. De oppositie heeft echter aangevoerd dat Erdoğan (69) heeft gewonnen via een "oneerlijke stemming".

Het valt te verwachten dat christelijke minderheden die problemen ondervinden vanwege hun geloof in verschillende delen van het land met een moslimmeerderheid weinig verbetering verwachten onder Erdoğan, wiens AK-partij geworteld is in de conservatieve islam.

"Nationalisme en islam zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en iedereen die geen moslim is, vooral iemand die openlijk een ander geloof belijdt, wordt beschouwd als een ontrouwe Turk. Christenen worden daarom niet beschouwd als volwaardige leden van de Turkse samenleving," merkte belangenorganisatie Open Doors op.

Onder Erdogan hebben ze "beperkte toegang tot staatsbanen en worden ze gediscrimineerd in particuliere banen, vooral wanneer werkgevers banden hebben met de regering. Omdat religieuze gezindheid nog steeds wordt geregistreerd op identiteitskaarten (tegenwoordig via een elektronische chip), is het gemakkelijk om christelijke sollicitanten te discrimineren," voegde Open Doors eraan toe.

Toch beloofde de Turkse president Recep Tayyip Erdogan in zijn openingstoespraak een nieuwe, inclusieve grondwet en economische verbeteringen. Hij wil ook de diplomatieke invloed van Turkije in de wereld versterken. "We beloven dat we uit alle macht eraan zullen werken om de glorie van de Turkse Republiek te beschermen en haar reputatie in de wereld te versterken," zei Erdogan tijdens een ceremonie in zijn presidentieel paleis in Ankara.

De ceremonie werd bijgewoond door vertegenwoordigers van bijna 80 landen en NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg. Onder de aanwezigen was ook de Hongaarse premier Viktor Orbán.

Terwijl zijn regering vervolgde christenen in verschillende landen steunt, prees hij de herverkiezing van Erdoğan als de beste manier om te voorkomen dat "één, twee of drie miljoen migranten aan de Hongaarse grens komen tegen het einde van de zomer".

De fel anti-migratie Orbán heeft nauwe banden met Erdoğan, die een miljardenovereenkomst met de Europese Unie heeft gesloten om te voorkomen dat miljoenen Syrische vluchtelingen de EU binnenkomen. Volgens schattingen van de Verenigde Naties herbergt Turkije momenteel ongeveer 3,7 miljoen geregistreerde vluchtelingen.