• Koos Van der Wal: de Friese hoedenontwerper

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Chopard presenteert Red Carpet Collectie 2023

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Duizenden vluchten en zijn alles kwijt bij doorbraak van de dam

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 7 juni 2023 - KYIV/MOSCOW/BUDAPEST - Oekraïne heeft Rusland beschuldigd van het opblazen van een enorme dam in de rivier de Dnipro, waardoor duizenden mensen moesten vluchten voor catastrofale overstromingen. Moskou ontkent de verantwoordelijkheid voor de ramp in het door Rusland bezette gebied Kherson in het zuiden van Oekraïne, maar Kiev wil dat de Verenigde Naties ingrijpen.

Toch heeft het zwartepietenspel weinig geholpen om de schrik te verminderen bij de bewoners die in shock zijn nu een stortvloed van water door de kolossale dam in de Dnipro rivier in het zuiden van Oekraïne raast. Het Oekraïense leger zegt dat de Russische troepen de Nova Kakhovka dam hebben opgeblazen in het door Rusland bezette deel van de Oekraïense regio Kherson.

De Russische bezettingsautoriteiten in de stad Nova Kakhovka ontkenden aanvankelijk dat er iets met de dam was gebeurd, maar gaven vervolgens de schuld van de instorting van dinsdag aan Oekraïense beschietingen. De gouverneur van de regio Kherson, Oleksandr Prokudin, zei dat ongeveer 16.000 mensen zich in de "kritieke zone" bevonden op de door Oekraïne gecontroleerde rechteroever van de rivier. Het water stijgt snel en duizenden mensen evacueren uit angst voor een rampzalige overstroming. Russische media zeggen dat de noodtoestand is uitgeroepen in het Nova Kakhovka district.

De dam maakt deel uit van de Kakhovka waterkrachtcentrale en is 30 meter hoog en 3,2 kilometer lang. Het reservoir bevat 18 kubieke kilometer water - een volume dat ongeveer gelijk is aan het Great Salt Lake in de Amerikaanse staat Utah.

Het reservoir levert ook water aan het schiereiland de Krim, dat Rusland in 2014 annexeerde, en aan de kerncentrale van Zaporizhzhia, de grootste van Europa, die ook onder Russische controle staat.

De Europese Unie heeft de vernietiging van de dam al een oorlogsmisdaad genoemd. Peter Stano, een woordvoerder van de uitvoerende Europese Commissie, uit zijn bezorgdheid over de gevolgen voor burgers en noemt het "een nieuw signaal van gewelddadige escalatie".

Hij zegt dat de verwoesting van de dam "het aanvallen van civiele infrastructuur en burgers in Oekraïne naar een nog niet eerder getoond niveau tilt ". En "natuurlijk veroordeelt de Europese Unie deze afschuwelijke en barbaarse aanval op zo'n cruciaal stuk infrastructuur met verschrikkelijke humanitaire en ecologische gevolgen ten zeerste."

Stano voegt eraan toe: "Het is duidelijk dat dit gebeurt in de context van de illegale agressie van Rusland tegen Oekraïne waarbij [de Russische president Vladimir] Poetin niet aarzelde om honger als wapen in te zetten, en energie als wapen. Hij heeft de winter als wapen gebruikt; hij speelt een nucleaire gokspel met kerncentrales in Oekraïne. Dit is dus opnieuw een signaal van een escalatie die de gruwelijke en barbaarse aard van de Russische agressie tegen Oekraïne naar een ongekend niveau tilt."

Het Kremlin ontkent dat er sprake is van wangedrag en zegt dat de tragedie een poging is van Kiev om de aandacht af te leiden van wat het een mislukt tegenoffensief van Oekraïne tegen de Russische invasie noemt. Rusland meldde eerder dat honderden Oekraïense troepen zondag waren gedood nadat Russische militairen een belangrijk offensief op het slagveld tegen Russische troepen in de Donetsk regio hadden verijdeld.

Kiev beschuldigde Rusland ervan zich te gedragen als een "terroristische staat" en zei dat het land probeert te voorkomen dat Oekraïense troepen de rivier de Dnipro oversteken om Russische bezettingstroepen aan te vallen.

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky verklaarde dat "Russische terroristen" verantwoordelijk waren voor de schade. Hij claimt dat de vernietiging van de dam alleen maar voor de hele wereld bevestigt dat Russische troepen, in zijn woorden, "uit elke hoek van het Oekraïense land verdreven moeten worden".

Kiev heeft opgeroepen tot een spoedvergadering van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties om de crisis te bespreken.

HET DAK VAN EEN HUIS DRIJVEND IN DE DNIPRO-RIVIER NADAT DE DAM OPENSCHEURDE IN KHERSON...