• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

De Maaltuin Opent Pop-up Restaurant in Klooster

  MAARSSEN - Vanaf 12 oktober verwelkomt het gerenommeerde pop-up restaurant "De Maaltuin" gasten in het prachtige klooster van Buitenplaats Doornburgh in Maarssen. Dit is een primeur voor het restaurant, dat voor het eerst zijn deuren opent in een kloosterlijke omgeving. Gasten kunnen zich verheugen op een buitengewone culinaire ervaring doordrenkt met de rijke geschiedenis van de locatie.

Buitenplaats Doornburgh, gelegen langs de idyllische Vecht, herbergt Priorij Emmaus, een opmerkelijk klooster dat in 1966 werd ontworpen in de kenmerkende Bossche School-stijl door Jan de Jong. Hier lijkt de tijd te hebben stilgestaan, met veel originele elementen die bewaard zijn gebleven. De visie van Jan de Jong was helder: hij wilde een omgeving creëren waarin innerlijke rust en bezinning centraal staan.

Deze filosofie weeft zich door de herfsteditie van "De Maaltuin", waarin gasten het ritme van rust en bezinning kunnen ervaren, van de kapel tot aan de keuken. Zelfs de vloertegels werden zorgvuldig gekozen om de zusters comfort te bieden terwijl ze door de gangen liepen. Gasten worden aangemoedigd om hun schoenen uit te trekken en zich volledig over te geven aan het ritme en de sereniteit van Priorij Emmaus.

Maar "De Maaltuin" biedt meer dan alleen een historische verkenning van het klooster. Chef-kok Paul Oldemenger laat zich volledig inspireren door de locatie en haar rijke geschiedenis om een uniek 5-gangen diner te creëren. Het menu blijft nog een verrassing, maar gasten kunnen uitkijken naar heerlijke gerechten, bereid met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. In de voormalige refter van het klooster, waar de zusters vroeger hun maaltijden deelden, nemen gasten plaats aan lange tafels, waar de nadruk ligt op gemeenschap en verbinding, zoals bij de zusters.

Het verhaal van "De Maaltuin" draait om het delen van onvertelde verhalen. Voor deze bijzondere editie heeft het restaurant zelfs de hulp ingeroepen van Zuster Monica, een van de laatste bewoners van het klooster. Dankzij de verhalen van Zuster Monica belooft "De Maaltuin" haar gasten een onvergetelijke avond te bezorgen.

Elke editie van "De Maaltuin" is uniek en biedt een verrassende ervaring, waardoor gasten steeds weer terugkomen. Het pop-up restaurant zal geopend zijn op Buitenplaats Doornburgh van 12 oktober tot 7 november, van donderdag tot en met zondag.

"De Maaltuin" biedt niet alleen een culinaire reis, maar ook een reis door de tijd, waar gasten kunnen genieten van heerlijke gerechten en de fascinerende geschiedenis van Priorij Emmaus kunnen ontdekken, dit alles binnen de serene muren van dit historische klooster in Maarssen.

Meer info op de site van maaltuin.nl