• Koos Van der Wal: de Friese hoedenontwerper

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Chopard presenteert Red Carpet Collectie 2023

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Het Derde Dinsdag In September Gevoel

  De derde dinsdag van september: Het is vandaag weer Prinsjesdag. Een bijzondere Prinsjesdag omdat Nederland te maken heeft met een démissionair kabinet. Maar dat maakte de outfits van het koninklijk gezelschap en de gasten aanwezig tijdens het uitspreken van de Koning van de Troonrede niet minder indrukwekkend en mooi. Het wemelde onder de vrouwelijke parlementariërs en andere vrouwelijke aanwezigen ook van de creatief ingestelde hoedendraagsters. Koning Willem-Alexander besprak het nieuwe werkjaar van het parlement in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag en maakte daarna met zijn familie een rijtour door de hofstad naar Paleis Noordeinde waarna een korte balconscéne plaats vond.

Koningin Máxima verscheen voor het eerst in een pantalon op Prinsjesdag. Ze was heel lieflijk gekleed in een pantalon en bijpassende bloemrijke mantel van de door haar geliefde ontwerper Claes Iversen. Prinses Amalia draagt een lange diamantblauwe japon met een schuine halslijn van Safiyaa. Haar hoed werd eerder door haar moeder gedragen. De 18-jarige prinses Alexia, die deze Prinsjesdag voor het eerst aanwezig was, had een lange fuchsia japon van ontwerper Zhivago aan.

Veel mensen wilden ondanks het regeachtige weer zelf de koninklijke stoet met rijtuigen getrokken door schitterende raspaarden en kleurrijk geuniformeerde koetsiers, palfreniers en lakeien zien en waren daarvoor van heinde en ver naar Den Haag gereisd. Er waren ook enkele tientallen demonstranten in een apart vak die er op wijzen dat 20 % van de mensen in Nederland door financiële nood niet of heel moeilijk kunnen rondkomen. En dat was duidelijke taal waar zij ook volledig toe gerechtigd zijn. Dat de aanwezige armoede veroorzaakt wordt door gebrek aan de juiste focus van de door het volk zelf gekozen politieke partijen in het parlement is helaas evenzeer een feit.

De Koning is voor deze demonstranten wel de kop van Jut maar hij leest alleen de Troonrede voor die in samenspraak met premier Mark Rutte is opgesteld. De premier die eveneens terecht - of niet - zwaar bekritiseerd wordt maar er zijn heel moeilijk opvolgers voor hem te vinden want degene die zijn job overneemt worden natuurlijk de nodige intriges en stormen van kritiek eveneens niet bespaard.

Wij leven in een tijd waarin bepaalde mensen er op gebrand lijken te zijn elkaar steeds op een overdreven manier te beschuldigen van grensovertredend gedrag. Kwaad zijn of het slachtoffer zijn wordt vaak zonder meer op een voetstuk gehesen. Mensen die van Prinsjesdag met allerlei voorbereidingen en de inzet van ondersteunende groeperingen een traditioneel bestaand maar ook actueel ritueel prachtig hebben uitgevoerd passen niet in die kortzichtige mopper- en vernedercultus.

Wie de Prinsjesdag-voortgang via de tv volgde kon een presentator ook al horen verklaren hoe 'vreselijk veel' er tegen gedemonstreerd werd. Het is alsof met opzet de nuance niet meer wordt geacht te bestaan. Het zoeken naar oplossen door verbinding heeft juist altijd heel goed gepast bij polderend Nederland. We zullen daarin veel krachtiger moeten resetten want tussen wit en zwart zijn nog heel veel andere kleuren te vinden maar dan moet je ze wel willen zien.

De lege tribunes en minder aanwezig publiek lang de route zijn ook heel verklaarbaar. Er was wel heel veel politie en beveiliging aanwezig. En er stonden toch nog behoorlijk wat geïnteresseerde mensen langs de route maar doordat het net geregend had bleven ook sommige gedeeltes van de route leger. Maar als je dezelfde koninklijke stoet droog op je telefoon of radio of tv kunt volgen lijkt dat voor veel mensen toch wel veel aangenamer. Misschien wel met koffie en een oranje koek erbij?