• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Veel inzendingen voor Joost Zwagerman Essayprijs 2023

  ALKMAAR - 18 november 2023- Op de avond van gedenkwaardige 60ste geboortedag van de bekende schrijver Joost Zwagerman, vormde het TAQA Theater de Vest in Alkmaar het decor van de uitreiking van de Joost Zwagerman Essayprijs 2023.  Dit prestigieuze evenement, in het leven geroepen door de Van Bijleveltstichting ter bevordering van opkomend essayistisch talent, bekroonde Luuk Vulkers als de winnaar. Zijn bekroonde essay, getiteld "Alles lekt", werd geprezen door de jury voor de narratieve diepgang, beschouwende kracht, maatschappelijke relevantie en morele diepgang.

Het officiële juryrapport noemde Vulkers' vermogen om een verhaal te vertellen dat niet alleen persoonlijk en ontroerend is maar ook ver reikt qua maatschappelijke en morele impact. Literair vakmanschap dat een diepe indruk achterliet bij de beoordelaars, bestaande uit Barber van de Pol, Fien Veldman (een eerdere winnaar van de prijs), Merlijn Olnon en Aleid Truijens, de voorzitter van de jury.

De weg naar de overwinning was niet eenvoudig, met maar liefst 161 inzendingen die strijdden om de felbegeerde prijs. Luuk Vulkers werd echter gekozen en hem werd een cheque ter waarde van €7.500 overhandigd door juryvoorzitter Aleid Truijens en Joost Quant van de Van Bijleveltstichting. Het winnende essay, "Alles lekt", wordt niet alleen tastbaar door de cheque, maar wordt ook gepubliceerd in de papieren editie van De Nederlandse Boekengids, op nederlandseboekengids.com en vanbijleveltstichting.nl.

Het essay toont de kracht van woorden om de diepste emoties aan te boren en tegelijkertijd de complexiteit van de samenleving bloot te leggen.

De Joost Zwagerman Essayprijs is een erkenning van individueel talent, maar ook een viering van het genre als geheel. Het is een jaarlijks terugkerend ritueel dat mogelijk wordt gemaakt door de genereuze steun van de Van Bijleveltstichting, die de erfenis van Joost Zwagerman levend houdt en een podium biedt aan opkomende essayisten.

De winnaar van de prijs wordt traditiegetrouw onthuld tijdens de Joost Zwagerman Lezing.

Luuk Vulkers treedt daarmee In de voetsporen tredend van voorgaande laureaten zoals ijke Falun Ellie Koos (2022) en Fien Veldman (2021). De Joost Zwagerman Essayprijs blijft niet alleen een mijlpaal voor individuele schrijvers, maar ook een baken van inspiratie voor degenen die de kunst van het essay omarmen.

De vijf genomineerde talenten voor 2023 waren: Lotte Krakers, ‘Lak’ - Tuly Salumu, ‘Gezocht: de zwarte genen van mijn witte zoon’ - Luuk Vulkers, ‘Alles lekt’ (Winnaar 2023) Linde van Wingerden, ‘We live in a society. Over gen Z-ironie’'- Marloes Zwagerman, ‘Wacht maar’.

FOTO: TALENTVOLLE SCHRIJVERS ZONDEN WERK IN OP DE ZESTIGSTE GEBOORTEDAG VAN DE BEKENDE SCHRIJVER JOOST ZWAGERMAN NAAR WIE DE PRIJS GENOEMD IS ...