• De INFINITY collectie van BIGLI

 • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Zeven doden Russische aanval op één na grootste stad Oekraïne

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 10 februari 2024 - KHARKIV/BOEDAPEST -- Oekraïense autoriteiten melden dat zeven mensen, waaronder drie kinderen, zijn omgekomen bij een Russische drone-aanval op een benzinestation in de stad Charkov in het oosten van Oekraïne. De aanval gebeurde nadat de Oekraïense president veranderingen had aangebracht in het leger.De regionale gouverneur, Oleg Synegubov, zei dat er minstens tien drones van Iraanse makelij zijn gelanceerd richting Charkov, de op één na grootste stad van Oekraïne.

Terwijl er acht werden neergeschoten, raakten minstens twee andere de civiele infrastructuur in het Nemyshlyan-district van de stad, waardoor een enorme brand ontstond die vijftien particuliere huizen plat brandde, volgens de autoriteiten. De gouverneur legde uit dat een oliedepot werd getroffen, waardoor brandstof weglekte en een brand ontstond.

De bewoners waren geschokt. Eén van hen zei dat het ‘een ware hel was: eerst stroomde de brandstof weg, daarna vloog alles in brand’. Onder de doden bevond zich naar verluidt een gezin van vijf personen, waaronder drie kinderen van zeven, vier en negen maanden oud. Volgens de autoriteiten verbrandden ze levend, terwijl ze vastzaten in hun huis terwijl de brand woedde. Twee andere volwassenen kwamen om door de brand in een ander huis dat afbrandde.

De tragedie vond dagen later plaats nadat de Oekraïense president zijn hoogste generaal heeft vervangen in een poging door een reorganisatie de vastgelopen oorlog met Rusland nieuw leven in te blazen. President Volodymyr Zelenskyy zei op sociale media dat hij "dankbaar was voor de diensten" van de vertrekkende generaal Valerii Zaluzhnyi, een militaire leider die populair was bij de troepen en het grote publiek, maar dat het tijd was voor vernieuwing.

De veranderingen zijn in gang gezet terwijl het gewapende conflict zijn derde jaar ingaat, ook al wordt aangenomen dat aan beide kanten al honderdduizenden troepen en burgers zijn gedood en gewond.

De nieuwe militaire chef van Oekraïne, kolonel-generaal Oleksandr Syrskyi, gaf vrijdag te kennen dat hij een reorganisatie wil bewerkstelligen . Hij zei dat zijn directe doelen het verbeteren van de troepenrotatie aan de frontlinies zijn en "de kracht van nieuwe technologie benutten". Wat de moeilijkheden nog groter maakt, is de strijd van Oekraïne met tekorten aan munitie en personeel en het behouden van steun uit het Westen.

De Poolse premier Donald Tusk oordeelde donderdag dat de Republikeinse senatoren in de Verenigde Staten zich moeten schamen voor het blokkeren van een hulppakket van 60 miljard dollar voor Oekraïne. De voormalige Amerikaanse president Ronald Reagan zou zich volgens hem ‘in zijn graf omdraaien’.

De Europese Unie stemde ermee in om Oekraïne zo'n 50 miljard euro (54 miljoen dollar) te geven om zijn door oorlog geteisterde economie te ondersteunen, nadat Hongarije zijn wekenlange dreigementen had laten varen om de maatregel met een veto uit te spreken.

Het hulppakket – ongeveer tweederde van de leningen en een derde van de subsidies die over vier jaar moeten worden uitbetaald – is niet bedoeld om wapens en munitie te financieren, die onder een afzonderlijk EU-plan vallen. In plaats daarvan streeft het ernaar de Oekraïense economie te stabiliseren na bijna twee jaar strijd tegen de wederopbouw.

Het is bedoeld om het land klaar te maken voor toekomstig EU-lidmaatschap, maar officials geven toe dat het voorlopig een droom zal blijven, aangezien de realiteit in het door oorlog geteisterde land zijn intrede doet.

In een controversieel interview met voormalig Fox News Channel-presentator Tucker Carlson zei de Russische president Vladimir Poetin dat de oorlog binnen enkele weken voorbij zou kunnen zijn als het Westen zou stoppen met het leveren van wapens.

Westerse leiders zeggen echter dat de Russische invasie in Oekraïne en de weigering van Moskou om zich terug te trekken aantonen dat de Russische leider niet te vertrouwen is.