• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Nieuws van Nederland


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/sites/web/couturekrantnl/subsites/couturekrant.nl/components/com_content/models/articles.php on line 587

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/sites/web/couturekrantnl/subsites/couturekrant.nl/modules/mod_articles_category/helper.php on line 250

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Trump ‘vraagt’ Rusland: Val onder-betalende NAVO-lidstaten aan

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 11 februari 2024 - BRUSSEL/BOEDAPEST – Europeanen werden zondag wakker met hoofdpijn nadat de vermoedelijke Amerikaanse Republikeinse presidentskandidaat Donald J. Trump Rusland aanmoedigde om lidstaten van de militaire NAVO-alliantie aan te vallen die niet aan hun financiële verplichtingen hebben voldaan.

Het Witte Huis omschreef de opmerkingen als ‘verschrikkelijk en losgeslagen’. Trump, die herverkiezing zoekt nadat Joe Biden bij de stemming van november 2020 tot president werd uitgeroepen, legde de verklaring zaterdag af tijdens een campagnebijeenkomst in Conway, South Carolina.

In een vooruitblik op de voorverkiezingen voor de Republikeinse president op 24 februari zei Trump tegen enthousiaste aanhangers dat hij Rusland zou aanmoedigen om “wat ze maar willen” te doen met de lidstaten die volgens hem niet genoeg aan hun eigen verdediging uitgeven. Sinds 2006 heeft elk NAVO-lid de richtlijn dat in 2024 minimaal 2 procent van zijn bruto binnenlands product aan defensie moet worden besteed.

De NAVO-landen verhoogden hun financiering al aanzienlijk vóór Trumps presidentschap, na de Russische annexatie van de Krim uit Oekraïne in 2014, zeggen critici. Meer dan de helft heeft dat doel vanaf 2023 bereikt of komt er dicht bij, en veel lidstaten hebben hun uitgaven verhoogd als reactie op de Russische invasie van Oekraïne blijkt uit gegevens.

Toch beweerde Trump dat hij tijdens een niet nader gespecificeerde NAVO-bijeenkomst tegen een collega-staatshoofd had gezegd dat de VS onder zijn leiding geen landen zouden verdedigen die ‘delinquent’ waren.

“Eén van de presidenten van een groot land stond op en zei: ‘Wel meneer, als we niet betalen en we worden aangevallen door Rusland, wilt u ons dan beschermen?’” Trump reageerde: “Ik zei: 'Je hebt niet betaald, ben je een delinquent?'” Hijm voegde er aan toe: 'Nee, ik zou je niet beschermen. Sterker nog, ik zou ze willen aanmoedigen om te doen wat ze maar willen. Je moet betalen. Je moet je rekeningen betalen.”

Woordvoerder van het Witte Huis, Andrew Bates, vroeg naar de uitspraken van Trump en zei: “Het aanmoedigen van invasies van onze naaste bondgenoten door moordzuchtige regimes is afschuwelijk en losgeslagen – en het brengt niet alleen de Amerikaanse nationale veiligheid maar ook de mondiale stabiliteit en onze economie in eigen land in gevaar.”

De uitspraken van Trump komen echter te midden van toenemende frustratie onder de Republikeinen over Amerika dat, zoals zij het zien, het garanderen van de veiligheid van de westerse wereld het meest wordt aangerekend. .

De Verenigde Staten worden ook geconfronteerd met andere belangrijke militaire uitdagingen, variërend van het Midden-Oosten tot de dreigementen van China om Taiwan te annexeren.

Washington beschouwt het democratisch geregeerde eiland gedeeltelijk als strategisch cruciaal omdat het naar schatting 90 procent van 's werelds supergeavanceerde halfgeleiders produceert en levert aan mondiale technologiegiganten als Apple (AAPL) en Nvidia (NVDA). Het produceert massaal componenten die essentieel zijn voor de werking van alles, van smartphones tot wasmachines.

De Hongaarse premier Viktor Orbán is een van de nauwste Europese bondgenoten van Trump, met wie hij het eens is dat de oorlog in Oekraïne niet op het slagveld kan worden gewonnen.
Orbán dreigde aanvankelijk een veto uit te spreken over een Europees hulppakket van 50 miljard euro aan Oekraïne, maar gaf uiteindelijk toe onder druk van de EU-lidstaten.

In de Verenigde Staten hebben de Republikeinen, inclusief aanhangers van Trump, tot nu toe 60 miljard dollar aan hulp aan Kiev geblokkeerd om het land te helpen de bijna twee jaar durende grootschalige invasie van Rusland af te weren.

Honderdduizenden mensen zijn aan beide kanten gedood in Europa’s bloedigste conflict sinds de Tweede Wereldoorlog, dat volgens Trump en Orbán aan de onderhandelingstafel moet worden afgehandeld, en niet aan de frontlinie.