• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Polen en Zweden waarschuwen Europa voor oorlog met Rusland

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 1 april 2024 - WARSCHAU/STOCKHOLM/KIEV – Polen en Zweden hebben Europa gewaarschuwd zich voor te bereiden op een oorlog met Rusland en gezegd dat niemand zich veilig mag voelen als Moskou Oekraïne verslaat. Hun waarschuwingen kwamen nadat de Oekraïense luchtmacht vrijdag had aangekondigd 58 drones en 26 raketten te hebben neergeschoten, terwijl de Oekraïense premier Denys Shmyhal zei dat de energie-infrastructuur in zes regio's was beschadigd.

Het nationale energiebedrijf van Oekraïne heeft het uitvallen van de noodstroom aangekondigd in het westen, midden en oosten van het land als gevolg van “een massale Russische aanval op Oekraïense energiecentrales van de ene op de andere dag”. Energieleverancier Ukrenergo zei dat de maatregelen van kracht zijn in Dnipropetrovsk, Zaporizhzhia en Kirovograd en drong er bij consumenten op aan om het elektriciteitsverbruik te beperken.

Het gebeurde toen de nieuw benoemde opperbevelhebber van Oekraïne, generaal Oleksandr Syrskiy, tijdens een uitzonderlijk interview toegaf dat Rusland de Oekraïense troepen in de frontlinie "ongeveer zes tegen één" te slim af was. “De strijdkrachten voeren nu taken uit langs de hele uitgestrekte frontlinie, met weinig of geen wapens en munitie”, waarschuwde hij in een interview met persbureau Ukrinform. Generaal Syrskyi zei dat Oekraïne grondgebied had verloren dat het “ongetwijfeld zou hebben behouden” met “voldoende aantal luchtverdedigingssystemen en artilleriegranaten” en zei dat het land hoopte binnenkort meer westerse raketten te ontvangen.

De Poolse premier Donald Tusk uitte zijn bezorgdheid over de aanslagen en zei dat als Rusland Oekraïne verslaat, niemand in Europa zich veilig zal kunnen voelen. “Ik wil niemand bang maken, maar oorlog is niet langer een concept uit het verleden”, zei hij tegen de Europese media. “Het is echt en het begon meer dan twee jaar geleden” toen het Russische leger Oekraïne binnenviel.

Tusk, voormalig voorzitter van de besluitvormende Europese Raad van de Europese Unie, zei dat de Russische president Vladimir Poetin Oekraïne al de schuld had gegeven van de recente islamisering op het Crocus City Hall bij Moskou, waarbij minstens 137 mensen omkwamen. Hij zei dat Poetin “klaarblijkelijk de behoefte voelt om steeds gewelddadiger aanvallen op civiele doelen in Oekraïne te rechtvaardigen” met valse beschuldigingen.

Hij merkte op dat Rusland eerder deze week Kiev, de hoofdstad, voor het eerst bij daglicht had aangevallen met hypersonische raketten.

Toen de aanvallen heviger werden, herinnerde Tusk zich een foto aan de muur van zijn ouderlijk huis in Polen waarop mensen lachten op een strand in Sopot, vlakbij Gdansk, waar hij werd geboren, aan de zuidelijke Baltische kust.

De afbeelding was van 31 augustus 1939, zei hij. Toen, een tiental uur later en vijf kilometer verderop, begon de Tweede Wereldoorlog. “Ik weet dat het vernietigend klinkt, vooral voor mensen van de jongere generatie, maar we moeten mentaal wennen aan de komst van een nieuw tijdperk. Het vooroorlogse tijdperk”, waarschuwde hij.

Ongeacht of Joe Biden of Donald J. Trump de Amerikaanse presidentsverkiezingen van november zou winnen, betoogde hij dat Europa een aantrekkelijkere partner voor Washington zou worden als het militair zelfvoorzienend zou worden.

Polen besteedt nu 4 procent van zijn economische output aan defensie, en elk ander Europees land zou 2 procent van zijn bruto binnenlands product moeten besteden terwijl de Europese Unie mentaal bereid is om voor haar veiligheid te vechten, legde Tusk uit.

De Zweedse minister van Buitenlandse Zaken Tobias Billström was het daarmee eens en zei dat de NAVO-landen moeten proberen meer strategische moeilijkheden te creëren om de Russische agressie tegen Oekraïne te stoppen.

“We moeten begrijpen dat Rusland een buurland is dat zich onverantwoordelijk gedraagt, dat de wereld bedreigt met onverantwoordelijke nucleaire dreigingen en het idee om zijn voormalige imperium te herscheppen ten koste van onafhankelijke soevereine staten (…) We moeten daar een einde aan maken We moeten meer strategische problemen voor Rusland creëren”, zei Billström.

De minister betoogde dat het stoppen van de Russische agressie tegen Oekraïne topprioriteit moet zijn, maar merkte op dat de NAVO op dit vlak niet genoeg doet.

De opmerkingen van de Zweedse minister weerspiegelden de uitspraken van de Franse president Emmanuel Macron, die aandrong op “strategische ambiguïteit” jegens Rusland. Hij zinspeelde op de mogelijkheid om (meer) westerse troepen naar Oekraïne te sturen, wat voor opschudding zorgde onder de bondgenoten.

Billström zei dat het idee van Macron te gewaagd zou zijn voor Zweden, dat zich pas in maart bij de NAVO heeft aangesloten, maar hij maakte duidelijk dat zijn land zich voorbereidt op oorlog.

De Zweedse minister van Buitenlandse Zaken beweerde echter dat “niet alle landen het gevoel van urgentie begrijpen” om de Russische agressie tegen Oekraïne een halt toe te roepen.

Toch evolueert een toenemend aantal landen in de richting van een oorlogseconomie, waarbij miljarden euro’s worden uitgegeven aan defensie, na wat critici beschouwen als jaren van dromen dat de Koude Oorlog voorbij was.