• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Agu presenteert Undyed Bikewear

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Het Nationale Theater toont nieuwe versie van Romeo & Julia

  DEN HAAG - Na het succesvolle theaterspektakel Trojan Wars waagt regisseur Noël Fischer zich opnieuw aan een klassieker: Romeo & Julia . Deze zomer presenteert zij in samenwerking met prijswinnend choreograaf Shailesh Boharan een gloednieuwe versie van het wereldberoemde verhaal van William Shakespeare.

Een nieuwe tekst van schrijftalent Melissa Knollenburg ontving inspiratie door de belangrijkste momenten uit het originele stuk, maar speelt zich af in een nieuw, eigentijds universum. Kunnen Romeo (Vanja Rukavina) & Julia (Soumaya Ahouaoui) ontsnappen aan hun verhaal en omgaan met de druk van de familie?

De acteurs en dansers spelen Romeo & Julia van 14 juni t/m 7 juli 2024 in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag en gaan vanaf september op tournee door het hele land. Het gaat over hopeloze liefde en onmogelijke keuzes. Wat als je grote liefde een pad kiest dat jij niet kunt volgen. Kan je dan nog aan het noodlot ontsnappen en een eigen leven opbouwen? In de afgebroken stad Verona liggen de straten die ooit levendig waren, er nu verlaten en verwoest bij ...

Er vloeit geen bloed meer door de straten, maar het oprukkende zeewater heeft de ruimte opgeslokt. De twee families Capuletti en Montague zijn op zoek naar een nieuwe balans, naar een leven dat past bij hun veranderende omgeving. Hier komt deze mythe over liefde, familie, vriendschap en verraad weer tot leven.

“ Worstelen met traditie, je eigen pad kiezen los van de verwachtingen van familie, grote emoties ervaren, niet toevallig is juist het verhaal van Romeo & Julia fantastisch materiaal. Naast Shakespeare zijn onze inspiratiebronnen ook streetdance en Bollywoodcultuur, waar ik een groot fan van ben,” luidt de visie van Noël Fischer

Deze zomer speelt Romeo & Julia maar liefst drie weken in de Koninklijke Schouwburg. In de speciale zomereditie dansen Haagse dansers van alle leeftijden mee in de voorstelling en wordt de Koninklijke Schouwburg van binnen en van buiten zomers aangekleed. Het Nationale Theater bouwt voor deze gelegenheid een zomerterras met podium voor de schouwburg, waar Haagse dansscholen zichzelf presenteren aan bezoekers van de voorstelling. Heel bijzonder!

ACTEURS: Soumaya Ahouaoui - Vanja Rukavina - Rick Paul van Mulligen - Yamill Jones - Ayisha - Siddiqi & Kharim Amier

DANSERS: Noor Jayani, Herrold Anakotta, Ali Zanad, Tara Pula, Oliver Wagstaff, Tosca Knauf

REGIE : NOËL FISCHER - CHOREOGRAFIE : SHAILESH BAHORAN

Tekst: Melissa Knollenburg op basis van Shakespeare - Dramaturgie: Martine Manten

Kostuumontwerp: Carly Everaert - Decorontwerp: Thomas Rupert & Roos Veenkamp - Lichtontwerp: Uri Rapaport - Campagnebeeld: Marijke de Gruyter & Nicolien de Jong

Een productie van: HNTjong & Het Nationale Theater & Illusionary Rockaz Company

Praktische info: Try-outs 14, 15 juni & 19 t/m 21 juni

PREMIERE 22 JUNI KONINKLIJKE SCHOUWBURG, DEN HAAG

TE ZIEN DAAR T/M 7 JULI 2024 & LANDELIJKE TOURNÉE VAN SEPTEMBER T/M DECEMBER 2024