• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Street Art kunstenaars maken de muurschilderingen in Zwolle

schZWOLLE - Museum de Fundatie presenteert met trots twee bijzondere street art kunstenaars die de grootste muurschilderingen van het landelijke project Museum Murals gaan verzorgen. Vanaf dit najaar worden voorbijgangers in de fiets- en spoortunnel bij bedrijventerrein de Hessenpoort getrakteerd op kleurrijke murals van ONUR en Kenneth Letsoin (a.k.a. Naamloozz), samen ruim 1.000 m2 groot.

In Zwolle kunnen Museum de Fundatie en Museum Murals extra uitpakken door een genereuze bijdrage die door de provincie Overijssel aan de gemeente Zwolle ter beschikking is gesteld bij de oplevering van twee tunnels bij de Hessenweg. Hierdoor kunnen er deze zomer twee muurschilderingen van resp. 475 m2 en 650 m2 gerealiseerd worden. De muurschilderingen worden geïnspireerd op de collectie van Museum de Fundatie. Een selectiecommissie van buurtbewoners, passanten, ondernemers en kunstprofessionals koos uit een shortlist ONUR en Kenneth Letsoin.

"We zijn enorm blij dat ONUR en Kenneth Letsoin muurschilderingen geïnspireerd op onze collectie gaan maken. Zo maken we ons museum nog toegankelijker voor iedereen uit Zwolle en omstreken. In de tunnels bij de Hessenpoort komen industrie en natuur al geweldig samen – nu voegen we daar nog een extra laag in de vorm van een kunstwerk aan toe," vertelt Beatrice von Bormann, directeur Museum de Fundatie.

"Ik denk dat het belangrijk is om musea dichter bij de mensen te brengen. Een muurschildering in samenwerking met een museum vergroot het bereik en trekt de aandacht van een groter publiek,"  reageert ONUR.

ONUR komt oorspronkelijk uit Zwitserland en heeft Turkse roots. Hij woont en werkt in Berlijn. Naast kleinere formaten in olie blijft de kunstenaar grote muurschilderingen maken, die ONUR wereldwijd bekend hebben gemaakt.

Zijn werken zijn te zien in Europa, Verenigde Staten en over de hele wereld. De muurschilderingen vallen op door een uitstraling die van verre te zien is. Het centrale thema van deze expressieve werken ligt buiten: van milieurampen tot klimaatcrisis - de beelden zijn aangrijpend en behouden altijd hun verbinding met de toeschouwer.

Kenneth Letsoin, a.k.a. Naamloozz, werd in 1972 geboren in Almelo. Hij volgde een kunstopleiding in Enschede, maar deze opleiding bood hem weinig aanknopingspunten. Hij besloot zijn eigen weg te gaan en de straat werd zijn leermeester.

In 2017 verhuisde hij naar Rotterdam. Kenneth maakt voornamelijk straatkunst (muurschilderingen, afvalinstallaties, uitgesneden reclameposters), maar hij maakt ook kunstwerken in zijn studio. Zijn werk weerspiegelt zijn omgeving op zijn unieke manier. Kleuren, mensen, dieren, het straatgedruis, architectuur, alles kan hem inspireren. Zijn kunst is abstract, expressief en vol energie en kleur.

Kunst buiten de muren – 20 Museum Murals door heel Nederland in 2024
Museum Murals is een initiatief van het Mauritshuis in Den Haag en wordt mogelijk gemaakt door de deelnemers van de VriendenLoterij. De kunstwerken zijn onderdeel van Museum Murals, een landelijk project waaraan twintig musea meedoen. In elk museum laat een professionele street artist zich inspireren door schilderijen, objecten of verhalen uit de collectie. Die inspiratie zetten ze vervolgens om in een levensgrote muurschildering. De gigantische werken in de openbare ruimte maken zo kunst voor iedereen toegankelijk.

“Museum Murals biedt conceptueel, een collectiestuk als uitgangspunt, een werkwijze waarin ik een nieuwe uitdaging zie en oprecht gemotiveerd en enthousiast van word.” vindt Kenneth Letsoin

Museum Murals x Museum de Fundatie komt tot stand met steun van de VriendenLoterij en de Gemeente Zwolle. In Zwolle wordt het project extra ondersteund door een bijdrage van de gemeente, ter beschikking gesteld door de Provincie Overijssel bij de oplevering van de tunnels Hessenweg.

Museum de Fundatie is een van de grote musea in het Oosten van Nederland. Het toont makers van diverse disciplines en achtergronden, signaleert nieuw talent en werkt nauw samen met verschillende opleidingen in Zwolle. Het museum programmeert internationaal en is tegelijkertijd diep verankerd in Overijssel. Museum de Fundatie staat open voor iedereen en biedt een afwisselend programma, van oude tot en met hedendaagse kunst en vormgeving.

 Wisselende tentoonstellingen en presentaties vanuit de collectie zijn op twee locaties te zien: Museum de Fundatie in Zwolle en Kasteel het Nijenhuis, met beeldentuin, in Heino/Wijhe.

FOTO: KENNETH LETSOIN AAN HET WERK DAT OPNIEUW - MAAK JE MAAR KLAAR DAARVOOR - ZAL BRUISEN VAN ENERGIE EN KLEUR ...