• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Pierre Cardin & Paco Rabanne – Couturiers met Veel Lef

cardinVanaf mei opende het Atelier-Musée du Chapeau a; haar deuren voor een spectaculaire tijdelijke tentoonstelling  gewijd aan twee iconische modeontwerpers: Pierre Cardin en Paco Rabanne. Deze expositie, getiteld "Couturiers met Veel Lef," belicht het baanbrekende werk en de gedurfde ontwerpen van deze visionaire couturiers. De tentoonstelling loopt tot 5 november 2024.

Pierre Cardin, bekend om zijn futuristische ontwerpen en avant-garde stijl, revolutioneerde de modewereld in de jaren zestig en zeventig. Zijn geometrische vormen en gebruik van onconventionele materialen zoals vinyl en metaal veranderden de manier waarop mode werd gezien en gedragen.

De tentoonstelling toont enkele van zijn meest iconische stukken, waaronder de beroemde Bubble Dress en zijn ruimtevaart-geïnspireerde collecties. Bezoekers krijgen een uniek inzicht in Cardin's creatieve proces en zijn vermogen om mode te verheffen tot een vorm van kunst.

Paco Rabanne: De Visionair werd beroemd om zijn experimentele aanpak en gebruik van innovatieve materialen. Hij heeft de grenzen van de mode voortdurend verlegd. Zijn metalen jurken en gedurfde ontwerpen uit de jaren zestig en zeventig zijn legendarisch.

De tentoonstelling biedt een uitgebreide blik op Rabanne's oeuvre, van zijn eerste metaaljurken tot zijn latere werk dat technologie en mode combineert. Het toont zijn unieke visie en zijn talent om mode te transformeren in een spectaculair visueel en tactiel feest.

"Couturiers met Veel Lef" is meer dan alleen een tentoonstelling; het is een viering van creativiteit, durf en innovatie. Het Atelier-Musée du Chapeau biedt een interactieve en meeslepende ervaring, met multimediapresentaties en zeldzame archiefbeelden die de bezoekers meenemen op een reis door de tijd en de evolutie van mode.
Het Atelier-Musée du Chapeau bevindt zich in Chazelles-sur-Lyon, wat dichter bij Lyon ligt dan bij Parijs.

Deze tentoonstelling benadrukt de blijvende invloed van Pierre Cardin en Paco Rabanne op de hedendaagse mode en hun nalatenschap als pioniers die de weg vrijmaakten voor veel toekomstige generaties ontwerpers.

Mis deze unieke kans niet om de grensverleggende werken van twee van de grootste namen in de modegeschiedenis van dichtbij te bewonderen. De tentoonstelling loopt tot 5 november en belooft een onvergetelijke ervaring te worden voor alle liefhebbers van mode en design.

Atelier-Musée du Chapeau, 31 Rue Martouret, 42140 Chazelles-sur-Lyon, Frankrijk
-Openingstijden:  Maandag tot vrijdag: 10:00 - 18:00 uur &   - Zaterdag en zondag: 14:00 - 18:00 uur

Kom langs en laat je inspireren door de gedurfde en visionaire werken van Pierre Cardin en Paco Rabanne!

Links: Pierre Cardin vilten pet, rechts: Paco Rabanne gerodineerde pet, uit de collecties van het Atelier-Musée du Chapeau.