• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Nieuws van Nederland


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/sites/web/couturekrantnl/subsites/couturekrant.nl/components/com_content/models/articles.php on line 587

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/sites/web/couturekrantnl/subsites/couturekrant.nl/modules/mod_articles_category/helper.php on line 250

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Vele doden door drone- en raketaanvallen in Rusland en Oekraïne

dronesWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 24 juni 2024 - MOSKOU/KIEV/BOEDAPEST- Moskou zegt dat tenminste vier mensen zijn omgekomen bij Oekraïense drone- en raketaanvallen op zondag, een dag nadat Rusland bij het bombarderen van de op één na grootste stad van Oekraïne, Charkov, drie mensen doodde en tientallen in ziekenhuizen achterliet.

De aanvallen vonden plaats toen Oekraïne de komst verwachtte van meer door de VS gemaakte luchtverdedigingssystemen.

Russische functionarissen zeiden zondag dat drie mensen – waaronder twee kinderen – werden gedood door vallend puin toen vijf Oekraïense raketten werden neergeschoten in Sebastopol, een havenstad in de door Rusland geannexeerde Krim. Naar verluidt raakten bijna 100 mensen gewond.

Elders zeiden regionale autoriteiten dat één persoon werd gedood en drie gewond raakten in de Russische regio Belgorod, grenzend aan Oekraïne, toen drie Oekraïense drones de stad Grayvoron aanvielen.

Maar ondanks deze tegenslagen beweerde Moskou dat zijn luchtverdediging erin slaagde 33 Oekraïense drones neer te halen boven de westelijke Russische regio's Brjansk, Smolensk, Lipetsk en Tula, zonder dat er slachtoffers of schade werden gemeld.

De Oekraïense aanvallen kwamen na vreselijke scènes in Charkov, de op één na grootste stad van Oekraïne. Door Rusland geleide luchtbommen troffen Charkov. De aanval werd vastgelegd op verschillende beveiligingscamera's.

Reddingswerkers probeerden levens te redden in een zwaar beschadigd woongebouw. Maar de autoriteiten zeiden dat minstens drie mensen omkwamen nadat de Russische luchtaanval het vijf verdiepingen tellende flatgebouw trof. Naar verluidt werden zondag nog ruim veertig mensen behandeld voor verwondingen, wat de omvang van de luchtaanval onderstreept.

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky zei dat de aanval duidelijk maakte dat de partners van Oekraïne Kiev moeten helpen zijn luchtverdediging te versterken.

Hij bedankte Roemenië voor het besluit Oekraïne te voorzien van de Patriots, een geavanceerd grond-lucht raketafweersysteem dat wordt erkend als een van de meest geavanceerde luchtverdedigingssystemen in het Amerikaanse arsenaal. “Ik dank Roemenië voor het besluit om het Patriot-systeem over te dragen aan Oekraïne. Dit is werkelijk een krachtige stap”, zei president Zelenskyy. “Als gevolg hiervan zal er in onze hele regio veel meer veiligheid bestaan, voor al onze buurlanden, voor Moldavië, voor de Baltische staten en ook voor Roemenië”, voegde hij eraan toe.

De Verenigde Staten hebben Oekraïne al een Patriot-systeem geschonken en hebben eerder deze maand toestemming gegeven om er nog één te sturen. Andere bondgenoten, waaronder Duitsland, hebben ook luchtverdedigingssystemen geleverd.

Amerikaanse functionarissen hebben er regelmatig op aangedrongen bij de bondgenoten om Kiev te voorzien van luchtverdedigingssystemen, maar sommige Oost-Europese landen zijn terughoudend om de hightechsystemen op te geven.

Oekraïne hoopt ook de opleiding van Oekraïense piloten voor westerse F-16 gevechtsvliegtuigen te versnellen en het bereik van zijn wapens te vergroten. Kiev wil meer zonnepanelen installeren in ziekenhuizen en scholen, omdat massale aanvallen op energiefaciliteiten tot landelijke stroomuitval hebben geleid.Maar deze maatregelen kunnen niet al het lijden voorkomen, want de oorlog die werd uitgelokt door de grootschalige Russische invasie in februari 2022 eist nog steeds meer levens.

Officials meldden dat twee mensen gewond raakten door vallend puin toen twee Russische raketten boven de regio Kiev werden neergeschoten.

En in de deels bezette regio Donetsk in Oekraïne hebben Russische aanvallen op zaterdag naar verluidt twee mensen gedood en vier gewond in een oorlog die al zijn derde bloedige jaar is ingegaan.