• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Brand treft de Nigeriaanse Megachurch na controverses

megachurchWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 24 juni 2024 - IKEJA, NIGERIA – De Nigeriaanse autoriteiten hebben maandag een brand onderzocht die het hoofdkwartier van één van de grootste evangelische kerken van het land verwoestte en waarvan de controversiële predikant de schuld aan de duivel gaf.

Pastor Pastor Chris Oyakhilome, leider van de megakerk Christ Embassy in de staat Lagos in Nigeria, zei tegen zijn leden: “We moeten het leven vanuit het spirituele bekijken; deze [brand] is geen ongeluk. Wij gaan iets beters doen.”

Kijkend naar de grote schade voegde hij eraan toe: ‘God geeft ons gewoon de kans om er iets aan te doen. Wat gaan we doen? Het huis is weg, dus hebben we de boel opgeruimd en een beter huis gebouwd. Een mooier. Dat is wat wij gaan doen. Laat de duivel zijn wonden likken.”

De brand van zondag verwoestte zowel het administratieve blok als de grote zaal van de hoofdzetel van de kerk in het Oregun-gebied van de stad Ikeja, vlakbij Lagos, de grootste stad van Nigeria.

Kerkelijke medewerkers en andere kerkleden zeiden dat ze zich aan het voorbereiden waren op de zondagsdienst en zich toen in veiligheid moesten brengen.

De brand in het enorme complex brak rond 07.00 uur lokale tijd uit en werd zo'n zeven uur later, rond 15.10 uur, geblust, waardoor gelovigen daar geen dienst konden houden.

Ze werden naar het nabijgelegen Asese gebracht, een halfuur verder rijden, waar de grote camping van de kerken langs de snelweg Lagos/Ibadan ligt.
Een kerklid van de Christ Embassy, ​​geïdentificeerd als Chinonso, zei: ‘Ik dank God dat er niemand in de kerk was toen het incident begon. We huilden, maar danken God eveneens dat niemand gewond raakte of stierf.”

Toch bleef de vraag bestaan ​​over waarom de brand zich over zeven lange uren kon verspreiden. Onderzoekers keken ook naar berichten dat een stroomstoot van elektrische apparaten de brand veroorzaakte.

De brand was de laatste tegenslag voor de 60-jarige Oyakhilome, één van Afrika's bekendste evangelische predikers.

Pastor Oyakhilome, karakteristiek gekleed in het pak met gesloten hals, is ervan beschuldigd het ‘welvaartsevangelie’ te prediken, aangezien hij zegt dat degenen die doneren aan zijn ‘bediening’ beloond zullen worden met rijkdom en gezondheid.

In 2011 werd hij in het tijdschrift Forbes genoemd als één van de rijkste predikanten van Nigeria, met een geschat vermogen van $ 30 miljoen tot $ 50 miljoen in een land waar velen in armoede leven.

Hij heeft echter op de kritiek gereageerd door te zeggen: "Ware voorspoed komt voort uit geestelijke groei en het vasthouden aan Gods principes, niet louter uit materiële accumulatie."

De predikant verdedigde ook zijn kritiek op vaccins, variërend van langdurige en goed geteste malariaprikken tot meer experimentele COVID-19-versies waarvan de autoriteiten beweren dat ze miljoenen levens hebben gered.

Zijn Loveworld Television Network werd in Groot-Brittannië veroordeeld en beboet voor wat toezichthouders ‘valse beweringen over de COVID-19-pandemie’ noemden.

Hij stichtte in de jaren negentig de Christ Embassy-kerk in Lagos, de centrale stad van Nigeria, en verzamelde vervolgens wereldwijd honderdduizenden volgers, van wie velen keken via zijn zeven televisienetwerken.

In 2019 had de kerk 145 gemeenten op vijf continenten, waaronder in Nigeria, maar ook in landen als Groot-Brittannië, Canada, Ghana, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten.

Zijn vermogen om in de zuidwestelijke staat Lagos te opereren komt terwijl veel andere Nigeriaanse christenen lijden onder hun geloof in Christus, vooral in de noordelijke regio's.

Volgens de gerespecteerde International Society for Civil Liberties and Rule of Law (Intersociety) was Nigeria vorig jaar getuige van het bloedigste jaar van islamitische aanvallen op christenen.

Er staat dat in 2023 meer dan 8.000 christenen zijn vermoord door een reeks facties, waaronder groepen als jihadistische Fulani-herders, Boko Haram en hun bondgenoten, maar ook jihadistische Fulani ‘bandieten’ en ‘islamitisch geïnspireerde’ veiligheidstroepen.

“Nigeria is het op een na dodelijkste genocideland ter wereld geworden, goed voor meer dan 150.000 religieus gemotiveerde weerloze burgerdoden sinds 2009”, aldus het rapport.

Het zei dat ongeveer 100.000 christenen tot de 150.000 doden behoorden, terwijl ‘gematigde moslims’ ongeveer 46.000 voor hun rekening namen, en leden van andere religies voor de resterende 4.000 burgerdoden.