• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

BREAKING: Militaire staatsgreep op gang in Bolivia

boliviaWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 26 juni 2024 - LA PAZ, BOLIVIA – Legertroepen onder  leiding van een generaal bestormden het presidentiële paleis in Bolivia in een schijnbare poging tot staatsgreep nadat president Luis Arce woensdag had gewaarschuwd dat er een “onregelmatige” inzet van troepen plaatsvond in de hoofdstad, constateerde Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant.

Getuigen zeiden dat de troepen binnenkwamen kort nadat gepantserde voertuigen het gebouw waren binnengereden.

Op videobeelden op de Boliviaanse televisie was te zien hoe Arce de generaal commandant van het leger, Juan José Zúñiga, in de hal van het paleis confronteerde. "Ik ben je commandant, en ik beveel je om je soldaten terug te trekken, en ik zal deze insubordinatie niet toestaan," zei Arce. Terwijl de troepenbewegingen op gang kwamen, riep Arce op tot ‘respect voor de democratie’.

Zijn oproep op sociale mediaplatform X, voorheen bekend als Twitter, kwam nadat de Boliviaanse televisie twee tanks en verschillende militairen voor het regeringspaleis liet zien.

De voormalige Boliviaanse president Evo Morales hekelde, ook in een bericht op X, de militaire bewegingen op het Murillo-plein buiten het paleis en noemde het een staatsgreep ‘in de maak’.

Hun oproepen hielpen weinig om het leger te kalmeren. "De drie leidinggevenden van de strijdkrachten zijn gekomen om onze ongenoegen te uiten. Er komt een nieuw kabinet van ministers, er zullen zeker dingen veranderen, maar ons land kan niet langer op deze manier doorgaan", zei generaal Juan José Zúñiga tegen een lokale televisie.

Toch kondigde Morales, die zich publiekelijk heeft afgesplitst van Arce, hoewel beiden tot dezelfde socialistische beweging behoren, een nationale mobilisatie van zijn aanhangers aan om de democratie van de Zuid-Amerikaanse natie te steunen.

Het werd ook nauwlettend in de gaten gehouden door christenen die in het verleden hun bezorgdheid hebben geuit over "repressieve praktijken tegen critici van de regering en christelijke leiders" onder de vorige president, stelde Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant vast.

Er werd verwacht dat de spanningen in het door land omgeven Bolivia, het hoogste en meest geïsoleerde land van Zuid-Amerika, regionale en internationale gevolgen zouden hebben.

Het land met 12 miljoen inwoners heeft de op één na grootste aardgasreserves in Zuid-Amerika, maar inheemse groeperingen zeggen dat het land de controle over de reserves niet uit handen mag geven. Bolivia is ook één van de grootste producenten ter wereld van coca, de grondstof voor cocaïne. Een programma voor de uitroeiing van gewassen heeft de woede van de armste boeren van Bolivia opgewekt, voor wie coca vaak de enige bron van inkomsten is.

De staatsgreep is de grootste uitdaging voor Luis Arce sinds hij de presidentsverkiezingen van oktober 2020 won, waardoor de socialistische partij Mas na een interval van twaalf maanden weer aan de macht kwam.