• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

De ellende van hoge schulden voor mensen beter aanpakken

hilendevrouwHet is iets waar niemand graag aan denkt maar je kunt door jezelf - of door het gedrag van anderen - in geldproblemen raken. Wie jong is moet vaak nog leren met geld om te gaan en er zijn mensen met heel veel pech of ook figuren die anderen financieel in het ongeluk brengen. Hoe ga je er mee om?  Wat zijn de kansen om van die grote last verlost te worden?      

Hoge schulden hebben niet alleen grote gevolgen voor de persoon zelf, maar leiden ook tot aanzienlijke kosten voor de samenleving. Het Interdepartementale Beleidsonderzoek (IBO) naar problematische schulden stelt vast dat wezenlijke aanpassingen - veranderingen dus - nodig zijn om het aantal mensen met schulden te verminderen.

Het rapport “Naar een beter werkende schuldenketen” is onafhankelijk opgesteld en wordt vandaag naar de Tweede Kamer gestuurd. Volgens de onderzoekers ontstaan problematische schulden vaak door andere levensproblemen. Soms zijn mensen heel naief maar vaak ook in een moeilijke situatie waardoor ze vluchten in iets wat hun daarvan afleidt maar wel te veel kosten meebrengt.  Zogenaamd 'zich in hun eigen wereld verliezen' - en dat begrijpen buitenstaanders vaak wel - maar er is geen energe of gevoel voor verantwoordelijkheid voor de rest van hun wereld meer over.  Er wordt dan teveel uitgegeven of het geld vliegt zomaar weg en er doen zich allemaal nare dingen en situaties voor.  Wat moet je dan en wat moeten mensen die met jou leven dan doen?    

Eénmaal in de schulden lopen de kosten snel op en verliezen mensen het overzicht. Hulp komt vaak te laat. Om dit te voorkomen, moet er per persoon één schuldenoverzicht komen waarin alle schulden bij de overheid en bedrijven staan. Daarnaast moeten de aanmaningskosten en boetes voor te laat betalen omlaag, zodat schulden minder snel oplopen. Ook is betere samenwerking tussen verschillende partijen die met de situatie te maken hebben noodzakelijk.

Minister voor armoedebeleid, participatie en pensioenen, Carola Schouten, benadrukt het belang van dit onderzoek: “Problematische schulden zijn nooit het enige probleem. Het is vaak moeilijk overzicht te houden en zonder hulp kom je er zelden uit. Dit onderzoek biedt vele aanknopingspunten voor het verbeteren van onze aanpak.”

Het IBO heeft Panteia, de Hogeschool Utrecht en het Nibud gevraagd om de maatschappelijke kosten van schulden in kaart te brengen. Deze bedragen minstens 8,5 miljard euro per jaar, wat neerkomt op 500 euro per Nederlander.

Mensen met hoge schulden ervaren vaak langdurige stress, melden zich vaker ziek, zijn minder productief, verliezen hun baan en maken hogere zorgkosten. Deze kosten worden door de samenleving gedragen. Het is voor het eerst dat deze kosten systematisch zijn onderzocht.

In Nederland wonen ongeveer 730.000 huishoudens met problematische schulden. Dit komt neer op ongeveer één op de elf huishoudens. Schulden worden gezien als problematisch als mensen niet meer in staat zijn ze af te lossen van hun maandelijks inkomen.

De onderzoekers stellen een pakket met maatregelen voor om problematische schulden beter te voorkomen, de sterke oploop van kosten te verlagen en de duur dat mensen in schulden zitten te verkorten.

Het kabinet stuurt later een uitgebreide reactie op het rapport naar de Kamer. En dit onderzoek en voorstel is dus héél belangrijk en komt er op neer dat mensen die in functies rondom deze situatie werken misschien op een andere efficiëntere  manier moeten gaan samenwerken. Deze reset is moeilijk maar betekent niet dat hun om hun eerdere werkwijze kritiek treft.

Het gaat er niet om wit-zwart goed-fout een bestaande situatie en werkwijze te op een giftige manier te re-organiseren. Het gaat ook niet om meer financiële middelen verkrijgen. Eerder juist minder. Het gaat om de meest effectieve werkwijze in de situatie voor degenen die het aangaat.  Een met respect verrichte verschuiving van inzichten en een verplaatsing van werkzaamheden die veel mensen een hoop ellende zal moeten gaan besparen. 

IN DEZE STORY MOET HET WOORD RESPECT MET GROTE LETTERS WORDEN GESCHREVEN OMDAT ALLERLEI ZAKEN  MET RESPECT VOOR  ELKAAR  WEL KUNNEN WORDEN OPGELOST...