• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Gestolen schilderij Westfries Museum teruggevonden in Polen

westfrmuseumHOORN   - Bijna 20 jaar na de geruchtmakende kunstroof in het Westfries Museum heeft de Poolse politie bij een inval in een appartement in Krakau het schilderij ‘Rebecca en Eliëzer’ van de Hoornse schilder Jan Linsen teruggevonden. Het bleek in handen van een man met de Oekraïense nationaliteit. Het museum is zeer verheugd over de vondst. Directeur Ad Geerdink: “Dit sterkt ons in de overtuiging dat de nu nog missende 18 kunstwerken ooit ook weer in het museum te zien zullen zijn’.

In januari 2005 werden bij een inbraak in het Westfries Museum 24 schilderijen uit de 17e en 18e eeuw gestolen, plus tientallen stuks zilver uit dezelfde periode. Meer dan tien jaar was er geen spoor van de gestolen kunstwerken. Tot in 2015 een foto van het nu teruggevonden schilderij opdook op het internet. Dat wekte de interesse van kunstdetective Arthur Brand, die sinds die tijd speurt naar de Westfriese kunstwerken. Dat leidde in 2016 tot de teruggave van vijf schilderijen, die in Oekraïne waren geconfisqueerd.

Hoewel Arthur Brand dit keer zelf niet betrokken was bij het terugvinden, was hij toch de eerste die museumdirecteur Ad Geerdink op de hoogte bracht van het goede nieuws. Een Poolse nieuwssite bleek het nieuws te hebben gepubliceerd. Het schilderij is overgebracht naar het Koninklijk Paleis in Krakau. Het is niet nog bekend wanneer de Jan Linsen weer in Hoorn terugkeert. Via de Nederlandse politie ontving het museum een foto van het teruggevonden werk, dat op het eerste oog in redelijk goede staat lijkt te zijn.

Het gaat om het schilderij ‘Rebecca en Eliëzer’ van de Hoornse schilder Jan Linsen (1602-1635). Hij schilderde het Bijbelse tafereel in 1627. Jan Linsen was gespecialiseerd in het maken van historiestukken en Italiaanse landschappen. Hij verbleef een tijd lang in Italië en maakte deel uit van de roemruchte Bentvueghels, de kring van Nederlandse kunstenaars in Rome. Daar kreeg hij de bijnaam Hermafrodito. Linsen leidde een turbulent leven en werd doodgestoken bij een kaartspel.

Het teruggevonden schilderij is het enige werk van Linsen die het Westfries Museum in de collectie heeft. Ad Geerdink: “We zijn heel blij met de op handen zijnde terugkeer van deze verloren zoon. Het was vanwege de beeldende, kleurige voorstelling altijd een publiekslieveling. Met name de collega’s die de roof in 2005 hebben meegemaakt, reageren emotioneel op de vondst: die verschrikkelijke inbraak is nog altijd een open wond. We hopen het schilderij nu zo snel mogelijk weer in het museum te kunnen laten zien. Nog achttien te gaan. De toekomst van het museum is niet compleet als niet ook deze kunstwerken zijn teruggekeerd.”

In 2005 werden 24 schilderijen en ongeveer 70 stukken zilver uit het Westfries Museum in Hoorn gestolen. Een ingrijpende gebeurtenis die het museum nog steeds bezighoudt. In 2016 doken vijf gestolen schilderijen op in Oekraïne. Na een lange periode van speuren, onderhandelen en diplomatiek verkeer werden de vijf schilderijen op 7 oktober 2016 feestelijk in het museum onthaald: ‘Keukenstuk’ van Floris van Schooten, ‘Vrouw Wereld’ en ‘De Terugkeer van Jefta’ van Jacob Waben, ‘Boerenbruiloft’ van Hendrick Boogaert en ‘Gezicht op de Nieuwstraat’ van Isaac Ouwater. Nu is dus ‘Rebecca en Eliëzer’ van Jan Linsen als zesde gestolen werk teruggevonden.

Momenteel is het Westfries Museum gesloten in afwachting van een ingrijpende renovatie. Door een vertraging vormt het compleet leeggeruimde museum van 22 juni t/m 3 november echter het decor voor de expositie ‘Rembrandt, de fotograaf’, met meer dan 200 etsen. De grootste collectie Rembrandt-etsen ooit in Nederland getoond.

HET IS BIJNA ONGELOOFLIJK HOEVEEL RARE AVONTUREN DE MEDEWERKERS IN ONZE ZOGENAAMD RUSTIGE MUSEUMWERELD  SOMS MEEMAKEN ....