• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Rusland laat gevangenen vrij na bemiddeling van het Vaticaan

gevaneeWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 29 juni 2024 - KIEV/BOEDAPEST --De Oekraïense president Volodymyr Zelenskij zegt dat tien Oekraïense burgers die jarenlang door Rusland gevangen zijn gehouden, zaterdag in Kiev zijn aangekomen na bemiddeling van het Vaticaan, waaronder zelfs priesters en een vertegenwoordiger van de Krim-Tataren. Ze hadden jaren op dit moment gewacht, in de hoop en misschien wel biddend dat de wereld hen niet was vergeten.

Tien zichtbaar vermoeide, uitgeputte voormalige gevangenen arriveerden in Kiev nadat het Vaticaan in hun zaak had bemiddeld.

Sommigen waren jaren vóór de grootschalige invasie van Rusland in februari 2022 gevangengenomen. Onder de vrijgelatenen was Nariman Dzhelyal, plaatsvervangend hoofd van de Mejlis, een vertegenwoordigend orgaan van Krim-Tataren dat naar Kiev werd verplaatst nadat Rusland het schiereiland in 2014 innam. Hij werd een jaar voor de oorlog van de Krim gehaald, waar hij ondanks de annexatie woonde.

De voormalige gevangenen, gehuld in blauwe en gele vlaggen, herenigden zich met families in Kiev en belden degenen die er niet konden zijn. Voor sommigen heeft de scheiding vele jaren geduurd.

Onder de vrijgelatenen bevonden zich ook twee Oekraïense Grieks-katholieke priesters.

Officials meldden dat Rusland Ivan Levytskyi en Bohdan Heleta, beiden leden van de Congregatie van de Allerheiligste Verlosser, samen met de acht anderen heeft vrijgelaten. Priester Heleta werd in 2022 vastgehouden in zijn kerk in de bezette stad Berdiansk in de zuidoostelijke regio Zaporizja. Hij riep de wereld op om degenen die achterbleven niet te vergeten. ‘Er zijn veel van onze mannen,’ zei hij. "En er zijn meisjes en vrouwen. Ze hebben concrete hulp nodig. Ze wachten op deze hulp. Ik vraag de wereld dan ook om zich nog meer in te zetten."

Paus Franciscus riep zaterdag in een toespraak op tot de vrijlating van alle gevangenen in de oorlog en dankte God voor de bevrijding van de twee priesters.
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky zei in een verklaring dat hij iedereen die heeft geholpen dankbaar was en erkende vooral wat hij 'de inspanningen van de Heilige Stoel noemde om deze mensen naar huis te brengen'.

Onder de vrijgelatenen was Nariman Dzhelyal, plaatsvervangend hoofd van de Mejlis, een vertegenwoordigend orgaan van Krim-Tataren dat naar Kiev werd verplaatst nadat Rusland het schiereiland in 2014 innam.

Volgens het Oekraïense Bureau voor de Coördinatie van de Behandeling van Krijgsgevangenen zijn er al 3.310 Oekraïners vrijgelaten uit Russische gevangenschap sinds de grootschalige invasie van Rusland.

Onder hen bevinden zich ook 90 oorlogsgevangenen die eerder deze week op elke locatie zijn vrijgelaten. De Verenigde Arabische Emiraten bemiddelden bij de uitwisseling van de 180 krijgsgevangenen.

Maar aangezien velen nog steeds achter de tralies zitten, heeft Zelenskyy gezegd dat hij nog steeds hoopt dat alle gevangenen kunnen worden uitgewisseld, terwijl Europa's bloedigste oorlog sinds de Tweede Wereldoorlog zijn derde jaar iingaat.

Zaterdag nodigde paus Franciscus alle aanwezigen uit om te bidden dat alle gevangenen naar huis zouden terugkeren. Tegelijkertijd dacht hij ‘met pijn’ na over de ‘broeders en zusters die lijden onder de oorlog’.

“Laten we denken aan alle mensen die gewond of bedreigd zijn door de gevechten”, zei Franciscus, terwijl hij vroeg of God hen “mocht  bevrijden en steunen in de strijd voor de vrede”.

Hij maakte duidelijk dat hij bereid is te helpen bemiddelen bij een duurzame vredesovereenkomst tussen Rusland en Oekraïne en heeft eerder zijn uiterste best gedaan om de Russische ambassade in Rome te bezoeken om aan te dringen op een einde aan het bloedvergieten.

FOTO: ÉÉN VAN DE OEKRAÏENSE GEVANGENEN BARST NA ZIJN VRIJLATING IN TRANEN UIT ...