• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Indonesië lijdt onder massale cyberaanval

cyberWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 2 juli 2024 - JAKARTA - Miljoenen mensen in Indonesië, de grootste economie van Zuidoost-Azië, kregen maandag te maken met extra nagelbijtende momenten nadat een ongekende cyberaanval immigratie, luchthavenactiviteiten, studiebeurzen en andere overheidsactiviteiten zorgde voor een enorme storing. De Indonesische president Joko Widodo heeft opdracht gegeven tot een audit van de datacentra van de overheid, maar dat kon de parlemetariérs niet geruststellen. Zij vroegen zich af waarom er geen back-upsystemen waren voor de gegevens van mensen.

“Er heerst werkelijk paniek bij het publiek”, zegt Victoria, een vertegenwoordiger van de christelijke minderheid in ‘s werelds grootste moslimland met 282 miljoen inwoners. “Ik moet naar Europa reizen, maar het is nu onmogelijk om een ​​visum aan te vragen vanwege de datalekken”, voegde de kerkelijke medewerkster, die slechts één naam gebruikt, er aan toe.

Ze zei dat christenen, die al met de nodige moeilijkheden kampen vanwege hun geloof, vrezen dat hackers gegevens kunnen gebruiken om toegang te krijgen tot hun bankrekeningen of om namen in paspoorten te wijzigen. “Het is gewoon zo dom. De overheid heeft geen back-ups gemaakt van de gegevens van miljoenen burgers.” Ondanks de aanval heeft de regering besloten het losgeld van 8 miljoen dollar niet te betalen dat werd geëist door de aan Rusland gelieerde hackergroep LockBit 3.0, die zei over de gegevens te beschikken.

Dat baart Victoria zorgen, die zich herinnerde dat de immigratiediensten dagenlang al uitgeschakeld zijn en nog steeds niet weer normaal functioneren. Bovendien zijn de websites voor beursregistratie voor ongeveer een miljoen studenten ontoegankelijk gemaakt.

Slechts ongeveer 2 procent van de gegevens is geborgen en het herstelproces zal pas medio augustus zijn voltooid, gaf minister van Communicatie Budi Arie Setiadi toe.

Hoewel het de grootste in de recente geschiedenis van het land is, volgde de laatst gerapporteerde computerinbreuk in Indonesië volgens digitale rechtengroep SAFEnet minstens 113 gevallen van lekken van persoonlijke gegevens in de afgelopen twee jaar. Onder andere zijn instellingen doelwit als de Indonesische Strategische Inlichtingendienst van het Indonesische leger en het Indonesische automatische vingeridentificatiesysteem van de Nationale Politie, vernam Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant.

Ambtenaren zeiden dat de gegevens gecompromitteerd waren en “verkocht op het dark web.”

De hacker, opererend onder de alias Moonz Haxor, eiste naar verluidt een losgeld van maximaal $ 7.000 voor de gecompromitteerde gegevens in lokale valuta.

Eerder zagen 15 miljoen klanten bij een lokale bank hun gegevens lekken, en werden persoonlijke gegevens van 105 miljoen mensen onthuld na een vermeende hack van simkaarten die nodig zijn voor mobiele telefoons.

Christenen zeiden echter dat de inbreuk op nationaal opgeslagen gegevens heeft geleid tot een vertrouwenscrisis in het vermogen van Indonesië om de informatie van zijn burgers te beschermen.

Hoewel ze hun eigen netwerk niet konden beveiligen, maakten Indonesische immigratieambtenaren toch trots bekend dat ze 103 Taiwanese paspoorthouders hadden gearresteerd op verdenking van het runnen van een cybercriminaliteitsoperatie vanaf het eiland Bali.

Taiwan zei echter dat het te horen had gekregen dat slechts ongeveer 14 van zijn burgers erbij betrokken waren. De inval van vorige week was de belangrijkste arrestatie van dit jaar, maakte de immigratiedienst bekend.

De directeur van de immigratiedienst op Bali, Saffar Muhammad Godam, vertelde verslaggevers dat de autoriteiten de houders van Taiwanese paspoorten binnenkort zullen uitzetten na hun arrestatie in een villa in het Tabanan-district op Bali.

“De 103 buitenlanders verbleven in de villa en voerden verdachte activiteiten uit, waarvan we vermoeden dat het activiteiten zijn die verband houden met cybercriminaliteit”, zei hij, terwijl hij laptops en routers presenteerde.

De gearresteerden werden er ook van verdacht hun visa te misbruiken, voegde hij eraan toe. Toch hielpen deze detenties weinig om bezorgde Indonesische inwoners ervan te overtuigen dat hun gegevens veilig waren.

“Ik begrijp het als een klein winkeltje niet altijd een back-up van zijn gegevens maakt. Maar je mag toch veronderstellen dat Het Land Indonesië vanuit een iets ander niveau de zaken beheert," reageerde Victoria tegen Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant.